Yenimahalle Belediyesi küresel sözleşmeye sadık kalıyor

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 29.01.2024 - 11:30, Güncelleme: 29.01.2024 - 11:30
 

Yenimahalle Belediyesi küresel sözleşmeye sadık kalıyor

Yenimahalle Belediyesi, 2019 yılında gönüllülük esasıyla Küresel Belediye Başkanları Sözleşmesi'ne katılarak önemli bir adım atmıştı. Şimdi ise İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) ile şehirde çevre dostu adımlar atma kararlılığını sürdürüyor.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın başkanlık ettiği toplantıda, şehirde atılacak adımlar masaya yatırıldı. Toplantıda özellikle sera gazı salınımının azaltılması, 2030 yılına kadar yüzde 40'lık bir azalma hedefi, ve 2050 yılında karbon nötr bir şehir olma amacı için alınacak tedbirler detaylı bir şekilde ele alındı. Enerji Verimliliği Masası ve Yeşil Projeler Başkan Yaşar, belediyenin enerji masası kuracağını belirtti. Enerji verimliliği masalarının, meslek odaları ve ilgili üniversite bölümlerinin katkılarıyla enerji tasarrufu için vatandaşlara özel çözümler sunacağını vurguladı. Ayrıca, pazaryerlerinin güneş enerji panelleriyle kapatılmasının yanı sıra, yeni hizmet araçlarında elektrikli araçlara yönelme, ekolojik kreş projeleri, su tasarrufu için gri su ve yağmur suyu hasadı gibi çeşitli yeşil projelerin hayata geçirileceğini belirtti. Yenimahalle'nin Çevre Dostu Geleceği Başkan Fethi Yaşar, konuşmasında Yenimahalle'nin çevre dostu bir geleceği hedeflediğini ifade ederek, "Gerek elektrik gerek su tasarrufu gerekse sera gazı salınımının en aza indirgenmesi konularında bir yerel yönetim olarak üzerimize düşeni yapacağız" dedi. Ayrıca, bölgedeki parklarda bostanlar kurarak uygulamalı eğitimlerin verileceğini ve ilçe genelinde şarj istasyonları kurularak elektrikli araç kullanımının teşvik edileceğini sözlerine ekledi. Yenimahalle Belediyesi, sürdürülebilirlik ve çevre koruma konularında attığı adımlarla öncü bir rol üstlenmeye devam ediyor. İlerleyen günlerde planın uygulamaya geçirilmesiyle birlikte, Yenimahalle'nin çevre dostu ve sürdürülebilir bir şehir olma yolunda daha da ilerleyeceği bekleniyor.
Yenimahalle Belediyesi, 2019 yılında gönüllülük esasıyla Küresel Belediye Başkanları Sözleşmesi'ne katılarak önemli bir adım atmıştı. Şimdi ise İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) ile şehirde çevre dostu adımlar atma kararlılığını sürdürüyor.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın başkanlık ettiği toplantıda, şehirde atılacak adımlar masaya yatırıldı. Toplantıda özellikle sera gazı salınımının azaltılması, 2030 yılına kadar yüzde 40'lık bir azalma hedefi, ve 2050 yılında karbon nötr bir şehir olma amacı için alınacak tedbirler detaylı bir şekilde ele alındı.

Enerji Verimliliği Masası ve Yeşil Projeler

Başkan Yaşar, belediyenin enerji masası kuracağını belirtti. Enerji verimliliği masalarının, meslek odaları ve ilgili üniversite bölümlerinin katkılarıyla enerji tasarrufu için vatandaşlara özel çözümler sunacağını vurguladı. Ayrıca, pazaryerlerinin güneş enerji panelleriyle kapatılmasının yanı sıra, yeni hizmet araçlarında elektrikli araçlara yönelme, ekolojik kreş projeleri, su tasarrufu için gri su ve yağmur suyu hasadı gibi çeşitli yeşil projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

Yenimahalle'nin Çevre Dostu Geleceği

Başkan Fethi Yaşar, konuşmasında Yenimahalle'nin çevre dostu bir geleceği hedeflediğini ifade ederek, "Gerek elektrik gerek su tasarrufu gerekse sera gazı salınımının en aza indirgenmesi konularında bir yerel yönetim olarak üzerimize düşeni yapacağız" dedi. Ayrıca, bölgedeki parklarda bostanlar kurarak uygulamalı eğitimlerin verileceğini ve ilçe genelinde şarj istasyonları kurularak elektrikli araç kullanımının teşvik edileceğini sözlerine ekledi.

Yenimahalle Belediyesi, sürdürülebilirlik ve çevre koruma konularında attığı adımlarla öncü bir rol üstlenmeye devam ediyor. İlerleyen günlerde planın uygulamaya geçirilmesiyle birlikte, Yenimahalle'nin çevre dostu ve sürdürülebilir bir şehir olma yolunda daha da ilerleyeceği bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.