Yenimahalle Belediyesi depremzedelere kucak açtı

Yerel 15.02.2023 - 11:59, Güncelleme: 15.02.2023 - 11:59
 

Yenimahalle Belediyesi depremzedelere kucak açtı

Yenimahalle Belediyesi, deprem bölgelerinden Yenimahalle’ye gelen afetzedelerin geçici barınma sorununu çözmek için seferber oldu. İlçeye ulaşan 582 depremzede vatandaş, Yenimahalle Belediyesi ve yardımseverlerin temin ettiği konutlara yerleştirilirken, belediye misafirhanelerinde kalan üniversite öğrencilerinin deprem bölgelerindeki yakınları da öğrenci evlerine transfer edildi.
582 depremzedeye Yenimahalle evlerini açtı Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı yıkımın ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. Deprem bölgelerinde bir yandan enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmaları devam ederken diğer yandan da evsiz kalan depremzedelerin bölgeden diğer illere transferleri sürüyor. Yenimahalle Belediyesi de ilçeye ulaşan afetzedeler için başlattığı kampanya kapsamında şuana kadar çeşitli illerden gelen 582 yurttaşa ilçe sakinleri aracılığıyla sıcak yuva sağladı. Öte yandan Yenimahalle Belediyesi’nin üniversite öğrencileri için hizmet veren öğrenci evleri de depremzedelere açıldı. Belediye yurtlarında kalan öğrencilerin deprem bölgelerindeki evsiz kalan aileleri de öğrenci evlerine yerleştirildi. Aşevinden 500 aileye sıcak yemek Yenimahalle Belediyesi aşevi de günlük yemek kapasitesini arttırarak depremzedeler için sıcak yemek servisine başladı. İlçe genelindeki yaşlı ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine düzenli olarak günlük yemek servisi yapan aşevi, Yenimahalle’de ağırlanan depremzedeler için de yemek dağıtımına başladı. Yaralarımızı el birliği ile saracağız Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Türkiye büyük bir felaketi yaşıyor. Yaşanan afet sonrasında binlerce vatandaşımızı kaybettik ve çok fazla yaralı vatandaşımız var. Evsiz kalan yurttaşlarımız da büyük sıkıntı içerisinde. Kimse evinde sıcakta oturamıyor, uyuyamıyor, yemek yiyemiyor. El birliği ile yaraları sarmak için mücadele ediyoruz. Yenimahalleli vatandaşlarımız da zor günde bir arada olmanın örneğini bir daha gösterdi. Evlerini açan hayırsever vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti bu zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza vererek atlatacaktır” dedi.
Yenimahalle Belediyesi, deprem bölgelerinden Yenimahalle’ye gelen afetzedelerin geçici barınma sorununu çözmek için seferber oldu. İlçeye ulaşan 582 depremzede vatandaş, Yenimahalle Belediyesi ve yardımseverlerin temin ettiği konutlara yerleştirilirken, belediye misafirhanelerinde kalan üniversite öğrencilerinin deprem bölgelerindeki yakınları da öğrenci evlerine transfer edildi.

582 depremzedeye Yenimahalle evlerini açtı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı yıkımın ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. Deprem bölgelerinde bir yandan enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmaları devam ederken diğer yandan da evsiz kalan depremzedelerin bölgeden diğer illere transferleri sürüyor. Yenimahalle Belediyesi de ilçeye ulaşan afetzedeler için başlattığı kampanya kapsamında şuana kadar çeşitli illerden gelen 582 yurttaşa ilçe sakinleri aracılığıyla sıcak yuva sağladı.

Öte yandan Yenimahalle Belediyesi’nin üniversite öğrencileri için hizmet veren öğrenci evleri de depremzedelere açıldı. Belediye yurtlarında kalan öğrencilerin deprem bölgelerindeki evsiz kalan aileleri de öğrenci evlerine yerleştirildi.

Aşevinden 500 aileye sıcak yemek

Yenimahalle Belediyesi aşevi de günlük yemek kapasitesini arttırarak depremzedeler için sıcak yemek servisine başladı. İlçe genelindeki yaşlı ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine düzenli olarak günlük yemek servisi yapan aşevi, Yenimahalle’de ağırlanan depremzedeler için de yemek dağıtımına başladı.

Yaralarımızı el birliği ile saracağız

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Türkiye büyük bir felaketi yaşıyor. Yaşanan afet sonrasında binlerce vatandaşımızı kaybettik ve çok fazla yaralı vatandaşımız var. Evsiz kalan yurttaşlarımız da büyük sıkıntı içerisinde. Kimse evinde sıcakta oturamıyor, uyuyamıyor, yemek yiyemiyor. El birliği ile yaraları sarmak için mücadele ediyoruz. Yenimahalleli vatandaşlarımız da zor günde bir arada olmanın örneğini bir daha gösterdi. Evlerini açan hayırsever vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti bu zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza vererek atlatacaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.