Yeni nesil Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 02.02.2024 - 23:23, Güncelleme: 02.02.2024 - 23:23
 

Yeni nesil Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan ve Başkentliler için özel bir yeri olan Hayvanat Bahçesi'ni dijital bir formatta yeniden inşa ediyor.
Doğal ortamlarından koparılmadan, kafeslere hapsedilmeden sergilenen hayvanları içeren, dünya genelinde benzeri bulunmayan 'Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi' 3 Şubat Cumartesi günü Ankaralılar için ziyarete açılacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi, teknolojiyi öncelikli bir hedef haline getirme amacı doğrultusunda, en ileri teknoloji kullanılarak oluşturulan ve benzeri bulunmayan bir dijital hayvanat bahçesini Başkentlilere sunmaya hazırlanıyor. ABB Çevre ve Koruma Kontrol Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi, 3 Şubat 2024 Cumartesi günü saat 10.00'dan itibaren ziyarete açılacak. Başkentliler, bu dijital deneyimi yaşamak için rezervasyonlarını https://ankaradhb.com/ internet adresi üzerinden yaptırabilecekler. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Dijital Hayvanat Bahçesi'ni sosyal medya aracılığıyla paylaştığı videolu bir duyuru ile tanıttı. Yavaş, Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan eski hayvanat bahçesinin yerine geçecek bu dijital projenin, dünya genelinde eşi benzeri olmayan bir deneyim sunacağını belirtti. Başkan Yavaş, rezervasyon yaptıran ziyaretçilerin 3 Şubat Cumartesi günü saat 10.00'dan itibaren dijital hayvanat bahçesini ziyaret edebileceklerini duyurdu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı Dijital Hayvanat Bahçesi, 5 bin metrekarelik kapalı alanda, dünya genelinde benzeri olmayan bir deneyim sunuyor. Canlılar doğal ortamlarından koparılmadan ve kafeslere hapsedilmeden sergileniyor. Bu dijital hayvanat bahçesi aynı zamanda çocuklar için eğitim aracı olarak da kullanılabilecek. Projede kullanılan teknolojiler arasında dünyanın en ileri çözünürlüğüne sahip 8K3D sistemleri, etkileşimli "Hyper 3D" sistemler, lazer teknolojisi, hologram teknolojisi, ve LED teknolojili 3D ekranlar bulunuyor. Ayrıca, özel olarak hazırlanan iki otobüsle ziyaretçiler, geçmiş çağlara ve uzaya dijital bir yolculuk yapabilecekler. Projede yer alan 150'nin üzerinde hayvan türü, kullanılan teknolojiler sayesinde birbirinden farklı temalara dönüştürülebilecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan ve Başkentliler için özel bir yeri olan Hayvanat Bahçesi'ni dijital bir formatta yeniden inşa ediyor.

Doğal ortamlarından koparılmadan, kafeslere hapsedilmeden sergilenen hayvanları içeren, dünya genelinde benzeri bulunmayan 'Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi' 3 Şubat Cumartesi günü Ankaralılar için ziyarete açılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, teknolojiyi öncelikli bir hedef haline getirme amacı doğrultusunda, en ileri teknoloji kullanılarak oluşturulan ve benzeri bulunmayan bir dijital hayvanat bahçesini Başkentlilere sunmaya hazırlanıyor.

ABB Çevre ve Koruma Kontrol Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi, 3 Şubat 2024 Cumartesi günü saat 10.00'dan itibaren ziyarete açılacak. Başkentliler, bu dijital deneyimi yaşamak için rezervasyonlarını https://ankaradhb.com/ internet adresi üzerinden yaptırabilecekler.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Dijital Hayvanat Bahçesi'ni sosyal medya aracılığıyla paylaştığı videolu bir duyuru ile tanıttı. Yavaş, Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan eski hayvanat bahçesinin yerine geçecek bu dijital projenin, dünya genelinde eşi benzeri olmayan bir deneyim sunacağını belirtti. Başkan Yavaş, rezervasyon yaptıran ziyaretçilerin 3 Şubat Cumartesi günü saat 10.00'dan itibaren dijital hayvanat bahçesini ziyaret edebileceklerini duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı Dijital Hayvanat Bahçesi, 5 bin metrekarelik kapalı alanda, dünya genelinde benzeri olmayan bir deneyim sunuyor. Canlılar doğal ortamlarından koparılmadan ve kafeslere hapsedilmeden sergileniyor. Bu dijital hayvanat bahçesi aynı zamanda çocuklar için eğitim aracı olarak da kullanılabilecek.

Projede kullanılan teknolojiler arasında dünyanın en ileri çözünürlüğüne sahip 8K3D sistemleri, etkileşimli "Hyper 3D" sistemler, lazer teknolojisi, hologram teknolojisi, ve LED teknolojili 3D ekranlar bulunuyor. Ayrıca, özel olarak hazırlanan iki otobüsle ziyaretçiler, geçmiş çağlara ve uzaya dijital bir yolculuk yapabilecekler. Projede yer alan 150'nin üzerinde hayvan türü, kullanılan teknolojiler sayesinde birbirinden farklı temalara dönüştürülebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.