Yeni Bir Ressam Yetişiyor: Eylem Yaren Karadaş

Kültür-Sanat 01.08.2022 - 12:31, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:34
 

Yeni Bir Ressam Yetişiyor: Eylem Yaren Karadaş

SEMA KUMRULU Resim yapmaya çok küçük yaşlarda başlamış Eylem Yaren Karadaş. İlkokulda ödüller almış, şimdi ortaokulda okuyor.
Ben Yaren'i sanat şehri Tunceli'de  'Kadının Sesi' sergisinde tanıdım. Tuncelili bir avukatın kızı, Ressam Saffet Tuncel'in de yeğeni. Devamını Yaren'den dinleyelim; Benim resim merakım küçük yaşlarda başladı. Ana sınıfında ve İlkokulda resim yarışmalarına katıldım. Birinciliklerim oldu. Öğretmenlerimin çok desteğini gördüm. Ailemde yeteneğimin farkındaydı. Ortaokulda Ressam Nilgün Akoğlu'ndan resim dersleri almaya başladım. Halen devam ediyoruz. Nilgün öğretmenimi çok seviyorum. Derslerimiz çok zevkli geçiyor. Başka hobilerin var mı? Piyano çalıyorum. ODTÜ'de bir konserim oldu. Takımda değilim ama voleybol oynuyorum. Resim yapmak çok zevkli, beni rahatlatıyor. İleriye dönük planların nedir? Şu an Ankara'da Doğa Kolejinde okuyorum. Lisede resim üzerine eğitim almam konusunda öneriler var. Sınavlara gireceğim ama 10. sınıfta eğitim amaçlı Kanada'ya gitmeyi düşünüyorum. Babamdan kaynaklı olsa gerek avukat olabilirim. Belki de mühendislik okurum. Resim çok sevdiğim bir uğraş ama şu an için önceliğim değil.  Ankaralı Ressam Nilgün Akoğlu'na Yaren'i sordum. Sevgili Nilgün Akoğlu öğrenciniz Yaren için neler söylersiniz?  Yaren ile bir yıldır beraber yol alıyoruz. Sakin, saygılı, sevgi dolu bir çocuk, Çizim yaparken, yağlı boya çalışırken adeta kendinden geçer. Derslerinde de çok başarılı bir çocuk. Yaren'in resim konusunda önü çok açık. Başarıları daim olsun diyorum. Ressam Meltem Aksay ile güzel bir anısı var. Meltemciğim, Yaren ile unutamadığın anını anlatır mısın? Kuşadasın'daki sergimizde, Yaren bir resmimi beğenip fiyatını sordu. Benim de o yaşta bir çocuğun resimle ilgilenmesi hoşuma gitti, hediye etmek istedim. Kabul etmedi. Ertesi günü Yaren'i kendi yaptığı takılarını çarşıda satarken gördük. Evet o takılarını sattı ve gelip benden resmimi satın aldı. Yaren o zaman ilkokulda okuyordu. Çok duygulandım. Ben de ona bir portresini yapıp hediye ettim. Birbirimizi çok tanımasakta sanat adına aramızda bir bağ oluştu. Yaren'i dayısı Ressam Saffet Tuncel'den de dinledim.  Yaren'in boyalara, renklere ilgisini görünce, ilgilenmek istedim. Ankaralı ressam arkadaşım Nilgün Akoğlu'na yönlendirdim. Ders alması çok iyi oldu. Çok da mücadeleci bir çocuk. Ders alması çok isabetli oldu. Son Tunceli sergimizde yaptığı resmin satılması onu motive etti. Ben, ona 'İdealin ne ise o işi yap ama sanatın her dalıyla ilgilen' diyerek destek olmaya çalışıyorum. Yaren, başarılı güzel işler yapan bir çocuk. Birçok yeteneğe sahip. Henüz kararını vermemiş ama resmin her zaman hayatında olacağını hissettiriyor. Yolun açık olsun küçük ressam. Sağlık ve sanatla kalalım.
SEMA KUMRULU Resim yapmaya çok küçük yaşlarda başlamış Eylem Yaren Karadaş. İlkokulda ödüller almış, şimdi ortaokulda okuyor.

Ben Yaren'i sanat şehri Tunceli'de  'Kadının Sesi' sergisinde tanıdım. Tuncelili bir avukatın kızı, Ressam Saffet Tuncel'in de yeğeni. Devamını Yaren'den dinleyelim;

Benim resim merakım küçük yaşlarda başladı. Ana sınıfında ve İlkokulda resim yarışmalarına katıldım. Birinciliklerim oldu. Öğretmenlerimin çok desteğini gördüm. Ailemde yeteneğimin farkındaydı. Ortaokulda Ressam Nilgün Akoğlu'ndan resim dersleri almaya başladım. Halen devam ediyoruz. Nilgün öğretmenimi çok seviyorum. Derslerimiz çok zevkli geçiyor.

Başka hobilerin var mı?

Piyano çalıyorum. ODTÜ'de bir konserim oldu. Takımda değilim ama voleybol oynuyorum. Resim yapmak çok zevkli, beni rahatlatıyor.

İleriye dönük planların nedir?

Şu an Ankara'da Doğa Kolejinde okuyorum. Lisede resim üzerine eğitim almam konusunda öneriler var. Sınavlara gireceğim ama 10. sınıfta eğitim amaçlı Kanada'ya gitmeyi düşünüyorum. Babamdan kaynaklı olsa gerek avukat olabilirim. Belki de mühendislik okurum. Resim çok sevdiğim bir uğraş ama şu an için önceliğim değil. 

Ankaralı Ressam Nilgün Akoğlu'na Yaren'i sordum.

Sevgili Nilgün Akoğlu öğrenciniz Yaren için neler söylersiniz?

 Yaren ile bir yıldır beraber yol alıyoruz. Sakin, saygılı, sevgi dolu bir çocuk, Çizim yaparken, yağlı boya çalışırken adeta kendinden geçer. Derslerinde de çok başarılı bir çocuk. Yaren'in resim konusunda önü çok açık. Başarıları daim olsun diyorum.

Ressam Meltem Aksay ile güzel bir anısı var.

Meltemciğim, Yaren ile unutamadığın anını anlatır mısın?

Kuşadasın'daki sergimizde, Yaren bir resmimi beğenip fiyatını sordu. Benim de o yaşta bir çocuğun resimle ilgilenmesi hoşuma gitti, hediye etmek istedim. Kabul etmedi. Ertesi günü Yaren'i kendi yaptığı takılarını çarşıda satarken gördük. Evet o takılarını sattı ve gelip benden resmimi satın aldı. Yaren o zaman ilkokulda okuyordu. Çok duygulandım. Ben de ona bir portresini yapıp hediye ettim. Birbirimizi çok tanımasakta sanat adına aramızda bir bağ oluştu.

Yaren'i dayısı Ressam Saffet Tuncel'den de dinledim.

 Yaren'in boyalara, renklere ilgisini görünce, ilgilenmek istedim. Ankaralı ressam arkadaşım Nilgün Akoğlu'na yönlendirdim. Ders alması çok iyi oldu. Çok da mücadeleci bir çocuk. Ders alması çok isabetli oldu. Son Tunceli sergimizde yaptığı resmin satılması onu motive etti. Ben, ona 'İdealin ne ise o işi yap ama sanatın her dalıyla ilgilen' diyerek destek olmaya çalışıyorum.

Yaren, başarılı güzel işler yapan bir çocuk. Birçok yeteneğe sahip. Henüz kararını vermemiş ama resmin her zaman hayatında olacağını hissettiriyor. Yolun açık olsun küçük ressam. Sağlık ve sanatla kalalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yiğit
(01.08.2022 23:17 - #247)
Çok genç bir yetenek . Yolu ve bahtı açık olsun.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.