Yazarımız Ferda Balkaya Çetin’e ‘Eğitim Ödülü’

Kültür-Sanat 07.02.2023 - 23:28, Güncelleme: 07.02.2023 - 23:28
 

Yazarımız Ferda Balkaya Çetin’e ‘Eğitim Ödülü’

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı ZOKEV’in ödülleri sahibini buldu. ZOKEV Bilim Ödülü Prof. Dr. Baki Hazer’e, Kültür Ödülü Fahri Bozbaş’a, Eğitim Ödülü ise yazarımız Ferda Balkaya Çetin'e verildi.
Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı ZOKEV’in geleneksel hal alan “Eğitim, Bilim ve Kültür Ödülleri” sahibini buldu. ZOKEV Ödül Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 2022 yılının Bilim Ödülü Prof. Dr. Baki Hazer’e, Eğitim Ödülü Ferda Balkaya Çetin'e, Kültür Ödülü ise Fahri Bozbaş'a verildi. ÖDÜLLER 3 DALDA VERİLİYOR Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı, daha önce 2012-2017 yılları arasında Sergi Odası tarafından İbn-i Sina Ödülleri adı altında verilen ödüllerin devamı olarak 2018 yılından bu yana, kuruluş senedinin üçüncü maddesi doğrultusunda eğitim, kültür ve bilim alanında faaliyet gösteren kişi kurumların çalışma, eser etkinlik ve hizmetlerini değerlendirerek bu alandaki çalışmalarını özendirmek, desteklemek ve onurlandırmak amacıyla üç dalda ödül veriliyor. ZONGULDAK’IN GELİŞİMİNE KATKI Gerçekleşen programda ödüle laik görülen kişileri tanıtan Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) Başkan Kürşat Coşkun yaptığı açıklamada, “Vakfımız 1995 yılında, nabzı bilimden ve demokrasiden yana atan bir avuç aydının çabalarıyla kuruldu. Eğitimin, kültürün ve bilimin çağdaş demokrasilerin gelişimindeki etki ve katkılarını göz önünde bulundurarak önceliğini bu alanlara verdi. Geçtiğimiz 27 yıl boyunca sizlerin de tanıklığında ve çoğu kez desteğiyle bu alanlarda çok sayıda çalışmaya imza attı, ortaya koyduğu işlerle Zonguldak’ın aydınlık yüzünü temsil etmeye gayret gösterdi. Bu çabaların yanı sıra sıklıkla kentsel sorunlara da eğildi, Zonguldak’ın kültürel kimliğini ve dokusunu yaşatmak, var etmek üzere çabaladı, gayret gösterdi. Göstermeye de devam edecek. Bu etkinliğimiz son altı yıldır, kuruluş senedimizin üçüncü maddesi doğrultusunda eğitim, kültür ve bilim alanında faaliyet gösteren kişi ve kurumların çalışma, eser etkinlik ve hizmetlerini değerlendirerek bu alanındaki çalışmalarını özendirmek ve desteklemek amacıyla ödüller vermekteyiz” dedi. TAKDİR VE TAKDİM… Başkan Coşkun programın ilerleyen bölümünde ödül alan Prof. Dr. Baki Hazer, Ferda Balkaya Çetin ve Fahri Bozbaş’ın öz geçmişlerinden övgüyle bahsederek ödüllerini takdim etti.
Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı ZOKEV’in ödülleri sahibini buldu. ZOKEV Bilim Ödülü Prof. Dr. Baki Hazer’e, Kültür Ödülü Fahri Bozbaş’a, Eğitim Ödülü ise yazarımız Ferda Balkaya Çetin'e verildi.

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı ZOKEV’in geleneksel hal alan “Eğitim, Bilim ve Kültür Ödülleri” sahibini buldu. ZOKEV Ödül Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 2022 yılının Bilim Ödülü Prof. Dr. Baki Hazer’e, Eğitim Ödülü Ferda Balkaya Çetin'e, Kültür Ödülü ise Fahri Bozbaş'a verildi.

ÖDÜLLER 3 DALDA VERİLİYOR

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı, daha önce 2012-2017 yılları arasında Sergi Odası tarafından İbn-i Sina Ödülleri adı altında verilen ödüllerin devamı olarak 2018 yılından bu yana, kuruluş senedinin üçüncü maddesi doğrultusunda eğitim, kültür ve bilim alanında faaliyet gösteren kişi kurumların çalışma, eser etkinlik ve hizmetlerini değerlendirerek bu alandaki çalışmalarını özendirmek, desteklemek ve onurlandırmak amacıyla üç dalda ödül veriliyor.

ZONGULDAK’IN GELİŞİMİNE KATKI

Gerçekleşen programda ödüle laik görülen kişileri tanıtan Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) Başkan Kürşat Coşkun yaptığı açıklamada, “Vakfımız 1995 yılında, nabzı bilimden ve demokrasiden yana atan bir avuç aydının çabalarıyla kuruldu. Eğitimin, kültürün ve bilimin çağdaş demokrasilerin gelişimindeki etki ve katkılarını göz önünde bulundurarak önceliğini bu alanlara verdi. Geçtiğimiz 27 yıl boyunca sizlerin de tanıklığında ve çoğu kez desteğiyle bu alanlarda çok sayıda çalışmaya imza attı, ortaya koyduğu işlerle Zonguldak’ın aydınlık yüzünü temsil etmeye gayret gösterdi. Bu çabaların yanı sıra sıklıkla kentsel sorunlara da eğildi, Zonguldak’ın kültürel kimliğini ve dokusunu yaşatmak, var etmek üzere çabaladı, gayret gösterdi. Göstermeye de devam edecek. Bu etkinliğimiz son altı yıldır, kuruluş senedimizin üçüncü maddesi doğrultusunda eğitim, kültür ve bilim alanında faaliyet gösteren kişi ve kurumların çalışma, eser etkinlik ve hizmetlerini değerlendirerek bu alanındaki çalışmalarını özendirmek ve desteklemek amacıyla ödüller vermekteyiz” dedi.

TAKDİR VE TAKDİM…

Başkan Coşkun programın ilerleyen bölümünde ödül alan Prof. Dr. Baki Hazer, Ferda Balkaya Çetin ve Fahri Bozbaş’ın öz geçmişlerinden övgüyle bahsederek ödüllerini takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.