Soner Aykaç
Köşe Yazarı
Soner Aykaç
 

Mansur Yavaş; israfla savaş

İsraf; dünyanın, Türkiye’nin yani insanlığın en büyük sorunlarından biri… AYIP, YAZIK, GÜNAH Açlığın, susuzluğun, yoksulluğun kol gezdiği dünyada her yıl 1,3 milyar; gıdaya ‘nimet’ gözüyle bakan Türkiye’de ise ortalama 26 milyon ton gıdanın israf edildiği son ulusal ve uluslararası verilere yansımış olmasına rağmen bu günkü konumuz bu değil! Yine de bu insanlık sorununa dikkat çekme adına yürekleri titretmek, vicdanları sızlatmak, yüzleri kızartmak için ‘yazıktır, günahtır, ayıptır’ yaftasını birilerinin boynuna asalım. İSRAFLA MÜCADELE Bugünkü konumuz, kamuda israf ve bununla mücadele adına Ankara’da yaşanan bir gelişme. Gelişme şu: ankhaber.com’da “ABB’den israfla mücadele” başlığıyla yayımlanan habere göre; Ankara Büyükşehir Belediyesi, tasarruf odaklı hizmet anlayışı doğrultusunda maliyetleri yüksek ve eski döneme ait lüks araçların satışına devam ediyor. Helal olsun!   BAŞKA BİR YOL YOK   Türkiye ve Ankara için kim ne yaptıysa, yapıyorsa, yapacaksa Allah razı olsun… Bilinir ki ülkenin sorunlarına kalıcı çözümlerin üretilebilmesi kaynakların verimli kullanılmasıyla mümkündür. Aynı şekilde Ankara’ya en kaliteli ve yaygın hizmet de Başkentin kaynaklarının Ankaralı için harcanmasıyla olabilir. SATIŞLAR SÜRÜYOR Bu bilinç ile hareket eden ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve gelmesinin ardından tasarruf genelgesi yayımlamıştı. Bu kapsamında ekonomik olmayan lüks araçların satışına başlanmıştı. Son olarak pahalı ve maliyeti yüksek zırhlı cipler de ihale yoluyla birer birer satılıyor. Canlı yayınlanan son ihalede 1 adet zırhlı cip canlı yayında gerçekleşen ihale ile 3 milyon 650 bin TL’ye satıldı. Bu tür uygulamaların devamı yeni bir slogan yaratacak gibi: Mansur Yavaş, israf ile savaş!
Ekleme Tarihi: 08 Ağustos 2022 - Pazartesi

Mansur Yavaş; israfla savaş

İsraf; dünyanın, Türkiye’nin yani insanlığın en büyük sorunlarından biri…

AYIP, YAZIK, GÜNAH

Açlığın, susuzluğun, yoksulluğun kol gezdiği dünyada her yıl 1,3 milyar; gıdaya ‘nimet’ gözüyle bakan Türkiye’de ise ortalama 26 milyon ton gıdanın israf edildiği son ulusal ve uluslararası verilere yansımış olmasına rağmen bu günkü konumuz bu değil! Yine de bu insanlık sorununa dikkat çekme adına yürekleri titretmek, vicdanları sızlatmak, yüzleri kızartmak için ‘yazıktır, günahtır, ayıptır’ yaftasını birilerinin boynuna asalım.

İSRAFLA MÜCADELE

Bugünkü konumuz, kamuda israf ve bununla mücadele adına Ankara’da yaşanan bir gelişme. Gelişme şu: ankhaber.com’da “ABB’den israfla mücadele” başlığıyla yayımlanan habere göre; Ankara Büyükşehir Belediyesi, tasarruf odaklı hizmet anlayışı doğrultusunda maliyetleri yüksek ve eski döneme ait lüks araçların satışına devam ediyor. Helal olsun!

 

BAŞKA BİR YOL YOK

 

Türkiye ve Ankara için kim ne yaptıysa, yapıyorsa, yapacaksa Allah razı olsun… Bilinir ki ülkenin sorunlarına kalıcı çözümlerin üretilebilmesi kaynakların verimli kullanılmasıyla mümkündür. Aynı şekilde Ankara’ya en kaliteli ve yaygın hizmet de Başkentin kaynaklarının Ankaralı için harcanmasıyla olabilir.

SATIŞLAR SÜRÜYOR

Bu bilinç ile hareket eden ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve gelmesinin ardından tasarruf genelgesi yayımlamıştı. Bu kapsamında ekonomik olmayan lüks araçların satışına başlanmıştı. Son olarak pahalı ve maliyeti yüksek zırhlı cipler de ihale yoluyla birer birer satılıyor. Canlı yayınlanan son ihalede 1 adet zırhlı cip canlı yayında gerçekleşen ihale ile 3 milyon 650 bin TL’ye satıldı. Bu tür uygulamaların devamı yeni bir slogan yaratacak gibi: Mansur Yavaş, israf ile savaş!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.