Soner Aykaç
Köşe Yazarı
Soner Aykaç
 

Emperyaller, ‘%99’u yüzde 100 hal etti!

Emperyalizm, kendisine dokunana acımaz, yok eder. Yoksul ve gelişmekte olan ülkelere dayatılan ‘demokrasi’, ‘insan hakları’ gibi kavramlar, emperyaller için bir araçtır. Konu, kasalarına, keselerine el atma noktasına varınca kendi halkını bile yakar, yıkar, yok eder…   Bundan 11 yıl önceydi   2011 yılının sonbaharı özellikle de Ekim ayı sömürerek semiren zengin ülkelerin başının ağrıdığı bir dönemdi. Sömürücüler öylesine vahşileşmişti ki zengin ülkelerin insanları bile “Biz Yüzde 99’uz” hareketi başlatmıştı. 2011 yılının ekim ayına ait medya organları, “Sermayeye karşı yüzde 99’luk isyan” haberleriyle doluydu. Eylemcilerin şakası yoktu! New York’ta başlayan ve ‘Biz yüzde 99’uz’ diyen sermaye karşıtı hareket, sanal alemde çığ gibi büyürken, dünyanın 1.400 şehrinde sokaklar karışmıştı…   ‘Wall Street’i İşgal Et’   Aynı yılın Eylül ayında ise ABD’de Wall Street’i protesto eden eylemcilerin başlattığı ‘Wall Street’i İşgal Et’ hareketi kısa sürede bin 441 şehre yayılırken, İspanya’da başlayan sistem karşıtı 15-M Hareketi de meydanlardaydı. Kendilerini Öfkeliler (Indingados) diye adlandıran göstericiler, İspanya’da 650 şehirde eylemdeydi. New York’ta başlayan eylemler, Milano, Londra, Paris, Amsterdam, Viyana, Brüksel, Moskova, Sidney, Helsinki, Bağdat, Tokyo ve Pekin’in de yer aldığı  bin 441 şehirde ‘Occupy Together’ (Birlikte işgal et) adı altında gerçekleştirildi. Milano’da Goldman Sachs’ın binası basıldı. Sidney’de ise Avrupa Merkez Bankası’nın merkez binası hedef alındı.   Zenginler bile isyanda!   Bu eylemler öyle ses getirmişti ki, Tayvan’da yapılan protestolar, işadamlarından da destek bulmuştu… Semiconductor Manufacturing Başkanı Morris Chang şu sözü önemliydi: Zengin ile yoksul arasındaki uçuruma karşıyım! Daha sonra Bill Gates, Marksizmden, Ali Koç sosyalizmden bahsederek vahşi kapitalizmin çirkin yüzüne dikkat çekecekti…   Yüzde 100 bastırıldı   İşin asıl dikkat çeken yanı, sömürgenlerin demokrasi anlayışının, hoşgörüsünün de bir sınırı vardı ve böylesine kapsamlı eylemler, demokrat emperyallerin kendine özgü ‘silahları’ ile bastırıldı! “Biz Yüzde 99’uz” hareketi, yüzde 100 hal edildi!
Ekleme Tarihi: 04 Ocak 2023 - Çarşamba

Emperyaller, ‘%99’u yüzde 100 hal etti!

Emperyalizm, kendisine dokunana acımaz, yok eder.

Yoksul ve gelişmekte olan ülkelere dayatılan ‘demokrasi’, ‘insan hakları’ gibi kavramlar, emperyaller için bir araçtır. Konu, kasalarına, keselerine el atma noktasına varınca kendi halkını bile yakar, yıkar, yok eder…

 

Bundan 11 yıl önceydi

 

2011 yılının sonbaharı özellikle de Ekim ayı sömürerek semiren zengin ülkelerin başının ağrıdığı bir dönemdi.

Sömürücüler öylesine vahşileşmişti ki zengin ülkelerin insanları bile “Biz Yüzde 99’uz” hareketi başlatmıştı.

2011 yılının ekim ayına ait medya organları, “Sermayeye karşı yüzde 99’luk isyan” haberleriyle doluydu.

Eylemcilerin şakası yoktu! New York’ta başlayan ve ‘Biz yüzde 99’uz’ diyen sermaye karşıtı hareket, sanal alemde çığ gibi büyürken, dünyanın 1.400 şehrinde sokaklar karışmıştı…

 

‘Wall Street’i İşgal Et’

 

Aynı yılın Eylül ayında ise ABD’de Wall Street’i protesto eden eylemcilerin başlattığı ‘Wall Street’i İşgal Et’ hareketi kısa sürede bin 441 şehre yayılırken, İspanya’da başlayan sistem karşıtı 15-M Hareketi de meydanlardaydı. Kendilerini Öfkeliler (Indingados) diye adlandıran göstericiler, İspanya’da 650 şehirde eylemdeydi.

New York’ta başlayan eylemler, Milano, Londra, Paris, Amsterdam, Viyana, Brüksel, Moskova, Sidney, Helsinki, Bağdat, Tokyo ve Pekin’in de yer aldığı  bin 441 şehirde ‘Occupy Together’ (Birlikte işgal et) adı altında gerçekleştirildi.

Milano’da Goldman Sachs’ın binası basıldı. Sidney’de ise Avrupa Merkez Bankası’nın merkez binası hedef alındı.

 

Zenginler bile isyanda!

 

Bu eylemler öyle ses getirmişti ki, Tayvan’da yapılan protestolar, işadamlarından da destek bulmuştu… Semiconductor Manufacturing Başkanı Morris Chang şu sözü önemliydi: Zengin ile yoksul arasındaki uçuruma karşıyım!

Daha sonra Bill Gates, Marksizmden, Ali Koç sosyalizmden bahsederek vahşi kapitalizmin çirkin yüzüne dikkat çekecekti…

 

Yüzde 100 bastırıldı

 

İşin asıl dikkat çeken yanı, sömürgenlerin demokrasi anlayışının, hoşgörüsünün de bir sınırı vardı ve böylesine kapsamlı eylemler, demokrat emperyallerin kendine özgü ‘silahları’ ile bastırıldı! “Biz Yüzde 99’uz” hareketi, yüzde 100 hal edildi!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.