Orhan Kemal Erkılıç
Köşe Yazarı
Orhan Kemal Erkılıç
 

Aman dikkat!

Sağlık Bakanlığının haftalık Kovid-19 verilerine göre, 20-26 Haziran’da 26 bin 635 kişinin testi pozitif çıktı, 17 kişi hayatını kaybetti. 27 Haziran-3 Temmuz için yapılan açıklamaya göre ise 57 bin 113 kişinin testi pozitif çıktı, 25 kişi yaşamını yitirdi. Alınan tedbirler ve yapılan aşı çalışmaları ile kontrol altına alınan koronavirüs salgını yeniden gündemde. Her hafta hızla artan vakalar ve can kaybındaki yükseliş tedirgin ediyor. Maske takmaya devam eden ya da yeniden maskeye dönenler ile kendi kişisel tedbirlerini artıranların sayısı az değil. Tüm bunlar; kabus gibi günlere dönülmemesi için elbette... Tehlike büyüyebilir... Sorun yalnızca ülkemiz için bir tehdit değil. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere koronavirüs sayıları artıyor. Tatil seyahatlerinin artmasıyla tehlike büyüyebilir. Uzmanların büyük bir bölümü de tedbirlerin yeniden alınmasını, maske zorunluluğunun gelmesini öneriyor. Kurban Bayramı öncesi gelinen son durum ise düşündürüyor... Sağlık Bakanlığının haftalık Kovid-19 verilerine göre, 27 Haziran-3 Temmuz’da 57 bin 113 kişinin testi pozitif çıktı, 25 kişi yaşamını yitirdi. Haftalık Koronavirüs Tablosu “covid19.saglik.gov.tr” sitesinden açıklandı. Buna göre, 27 Haziran-3 Temmuz’da 57 bin 113 kişinin testi pozitif çıktı, 25 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 30 bin 478 oldu. Önceki hafta vaka sayısı 26 bin 635 olarak açıklanmıştı. Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının tespit edildiği 11 Mart 2020’den bu yana görülen vaka sayısı 15 milyon 180 bin 444’e yükselirken, 99 bin 57 kişi hayatını kaybetti. Bugüne kadar uygulanan toplam aşı miktarı ise 147 milyon 839 bin 557 doza ulaştı. Gözler bir yandan da ülkemizde görülen ilk vakanın ardından ‘maymun çiçeği’ne çevrilmiş durumda. Dikkatli olunması gerektiğini belirten uzmanlar, maymun çiçeğinin Kovid-19 gibi günler içinde yüzlerce kişiye bulaşacak bir hastalık olmadığını kaydetti. Maymun çiçeği uyarısı Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Anadolu Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, şu ifadelere yer verdi: “Maymun çiçeği asla Kovid-19 veya grip gibi günler içinde yüzlerce, binlerce kişiye bulaşacak bir hastalık değil çünkü çok yakın temasla bulaşıyor. Sadece hasta ve enfekte olan kişilerle aynı evde yaşayanlar veya yakın fiziksel teması olanlar risk altında. Bu nedenle telaşlanacak bir durum yok. Kovid-19’da dünyada günde 1 milyonun üzerinde yeni vaka görülürken maymun çiçeğinde iki aylık sürede Afrika dışında 5 bin civarında vaka bildirildi. Tek başına bu veri bile çok hızlı yayılmadığını gösteriyor.” Hem iyi bayramlar hem de aman dikkat!..
Ekleme Tarihi: 07 Temmuz 2022 - Perşembe

Aman dikkat!

Sağlık Bakanlığının haftalık Kovid-19 verilerine göre, 20-26 Haziran’da 26 bin 635 kişinin testi pozitif çıktı, 17 kişi hayatını kaybetti.

27 Haziran-3 Temmuz için yapılan açıklamaya göre ise 57 bin 113 kişinin testi pozitif çıktı, 25 kişi yaşamını yitirdi.

Alınan tedbirler ve yapılan aşı çalışmaları ile kontrol altına alınan koronavirüs salgını yeniden gündemde. Her hafta hızla artan vakalar ve can kaybındaki yükseliş tedirgin ediyor. Maske takmaya devam eden ya da yeniden maskeye dönenler ile kendi kişisel tedbirlerini artıranların sayısı az değil. Tüm bunlar; kabus gibi günlere dönülmemesi için elbette...

Tehlike büyüyebilir...

Sorun yalnızca ülkemiz için bir tehdit değil. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere koronavirüs sayıları artıyor. Tatil seyahatlerinin artmasıyla tehlike büyüyebilir. Uzmanların büyük bir bölümü de tedbirlerin yeniden alınmasını, maske zorunluluğunun gelmesini öneriyor.

Kurban Bayramı öncesi gelinen son durum ise düşündürüyor...

Sağlık Bakanlığının haftalık Kovid-19 verilerine göre, 27 Haziran-3 Temmuz’da 57 bin 113 kişinin testi pozitif çıktı, 25 kişi yaşamını yitirdi.

Haftalık Koronavirüs Tablosu “covid19.saglik.gov.tr” sitesinden açıklandı.

Buna göre, 27 Haziran-3 Temmuz’da 57 bin 113 kişinin testi pozitif çıktı, 25 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 30 bin 478 oldu. Önceki hafta vaka sayısı 26 bin 635 olarak açıklanmıştı.

Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının tespit edildiği 11 Mart 2020’den bu yana görülen vaka sayısı 15 milyon 180 bin 444’e yükselirken, 99 bin 57 kişi hayatını kaybetti. Bugüne kadar uygulanan toplam aşı miktarı ise 147 milyon 839 bin 557 doza ulaştı.

Gözler bir yandan da ülkemizde görülen ilk vakanın ardından ‘maymun çiçeği’ne çevrilmiş durumda.

Dikkatli olunması gerektiğini belirten uzmanlar, maymun çiçeğinin Kovid-19 gibi günler içinde yüzlerce kişiye bulaşacak bir hastalık olmadığını kaydetti.

Maymun çiçeği uyarısı

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Anadolu Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, şu ifadelere yer verdi: “Maymun çiçeği asla Kovid-19 veya grip gibi günler içinde yüzlerce, binlerce kişiye bulaşacak bir hastalık değil çünkü çok yakın temasla bulaşıyor. Sadece hasta ve enfekte olan kişilerle aynı evde yaşayanlar veya yakın fiziksel teması olanlar risk altında. Bu nedenle telaşlanacak bir durum yok. Kovid-19’da dünyada günde 1 milyonun üzerinde yeni vaka görülürken maymun çiçeğinde iki aylık sürede Afrika dışında 5 bin civarında vaka bildirildi. Tek başına bu veri bile çok hızlı yayılmadığını gösteriyor.”

Hem iyi bayramlar hem de aman dikkat!..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.