Dursun Erkılıç
Köşe Yazarı
Dursun Erkılıç
 

Salgın bıkkınlığı ve Yahnici teklifi

[simple-author-box] Koronavirüs yüzünden ‘çevrim içi’ dönüp duran insanlar, çevrim dışına çıkarak eski günlere dönme yolu ararken buna katkı sunma çabasına girişenler var. Dört başı mamur bir başkentli olan Ankara Kalesi Meclisi Sözcüsü Şevket Bülend Yahnici bunlardan biri hatta tek… Önceki hafta yaptığı bir paylaşımla kıymetli değerlendirmeler ve tekliflerde bulundu. “Arkadaşlar, dostlar” diye başlayan paylaşımı, “Pandemi günleri pek çok şeyi aksattı. Yapmak istediklerimizi gerçekleştiremedik. Özellikle Kale Meclisi olarak kaledeki dostlarımız için faydalı olabilecek bir faaliyeti çok istememize rağmen gerçekleştiremedik, birçok kere erteledik.” üzüntüsüyle başlıyor, “Daha büyük katılımlarını, protokol açılışını eylül, ekimde yapma söz ve vaadiyle bir küçük prova niteliğinde de olsa önümüzdeki kısa zamanda bir faaliyet yapma düşüncesindeyiz.” müjdesiyle sürüyordu. Mühim sebep Bu düşüncenin dayandığı sağlam bir sebep vardı: “Çünki, yaz geldi ve esnaf dostlarımızın ilgi ve desteğe ihtiyaçları var.” İyi de nasıl olacak bu iş? “11 Temmuz Pazar günü sabah 10.00 itibarıyla Sokakta Sanat demek” suretiyle olacak… Bir öneri var mı? Var: İçkaleden başlayarak, saat kulesi önü, karşısı, Koyunpazarı Sokak, Pilavoglu Han, Pirinç Han, Torun, Hitit Antik, Niğde Hali önü, Sanat Sokağı (Galeri Z, İkizler, Emin Antik, Akşit vb) sizlerin de teklif edeceğiniz, uygun göreceğiniz mekanlarda sanatçıların açık hava çalışmalarını sergileyelim istiyoruz. Resim, çini, seramik, ebru sanatçıları, müzisyenler, gösteri sanatçıları katılmak katkıda bulunmak isteyen herkese açık bir sanat şöleni. Bir Kale şenliği ya da herkesin fikrine, teklifine ihtiyacımız var. Özellikle AKK Kültür / Sanat Grubu, Gençlik Meclisi, diğer bütün gruplar bir şekilde katkı sağlayabilir. En azından kent konseyi bileşenlerinin (bilhassa genç kardeşlerimizin) o gün Kalede bizlerle olmasından sevinç duyacağız. Önemli bir not: Erimtan,Pusat ve Satranç müzelerini gezme fırsatı bulamayan dostlarımız, 11 Temmuz pazar günü %50 giriş ücreti indirimi ile gezme fırsatı elde etmiş olacaklar. (Ş.B.Y.) Katkı sunun… Evet, Şevket Bülend Yahnici bunları söylüyor ama “Fikirlerinizi, tekliflerinizi, katkı görüşlerinizi yazın ki, biz de Kale Meclisi dostlarımızla paylaşabilelim.” Nezaketini de ihmal etmiyor. Ve son bombası! “10 Temmuz akşam vakti için (gece 9.00 sonrası) sinema perdesi, oturma için sandalye vb. ihtiyaçların temini halinde uygun bir mekanda Joker için bir Kale gösterimi? Açık hava sineması.” Neden olmasın… * Oldum MU Kara idim Beyaz oldum Meltem idim Ayaz oldum Cacık idim Piyaz oldum Masada meze emeğim
Ekleme Tarihi: 06 Temmuz 2021 - Salı

Salgın bıkkınlığı ve Yahnici teklifi

[simple-author-box]

Koronavirüs yüzünden ‘çevrim içi’ dönüp duran insanlar, çevrim dışına çıkarak eski günlere dönme yolu ararken buna katkı sunma çabasına girişenler var.

Dört başı mamur bir başkentli olan Ankara Kalesi Meclisi Sözcüsü Şevket Bülend Yahnici bunlardan biri hatta tek…

Önceki hafta yaptığı bir paylaşımla kıymetli değerlendirmeler ve tekliflerde bulundu.

“Arkadaşlar, dostlar” diye başlayan paylaşımı, “Pandemi günleri pek çok şeyi aksattı. Yapmak istediklerimizi gerçekleştiremedik. Özellikle Kale Meclisi olarak kaledeki dostlarımız için faydalı olabilecek bir faaliyeti çok istememize rağmen gerçekleştiremedik, birçok kere erteledik.” üzüntüsüyle başlıyor, “Daha büyük katılımlarını, protokol açılışını eylül, ekimde yapma söz ve vaadiyle bir küçük prova niteliğinde de olsa önümüzdeki kısa zamanda bir faaliyet yapma düşüncesindeyiz.” müjdesiyle sürüyordu.

Mühim sebep

Bu düşüncenin dayandığı sağlam bir sebep vardı:

“Çünki, yaz geldi ve esnaf dostlarımızın ilgi ve desteğe ihtiyaçları var.”

İyi de nasıl olacak bu iş?

“11 Temmuz Pazar günü sabah 10.00 itibarıyla Sokakta Sanat demek” suretiyle olacak…

Bir öneri var mı? Var:

İçkaleden başlayarak, saat kulesi önü, karşısı, Koyunpazarı Sokak, Pilavoglu Han, Pirinç Han, Torun, Hitit Antik, Niğde Hali önü, Sanat Sokağı (Galeri Z, İkizler, Emin Antik, Akşit vb) sizlerin de teklif edeceğiniz, uygun göreceğiniz mekanlarda sanatçıların açık hava çalışmalarını sergileyelim istiyoruz. Resim, çini, seramik, ebru sanatçıları, müzisyenler, gösteri sanatçıları katılmak katkıda bulunmak isteyen herkese açık bir sanat şöleni. Bir Kale şenliği ya da herkesin fikrine, teklifine ihtiyacımız var. Özellikle AKK Kültür / Sanat Grubu, Gençlik Meclisi, diğer bütün gruplar bir şekilde katkı sağlayabilir. En azından kent konseyi bileşenlerinin (bilhassa genç kardeşlerimizin) o gün Kalede bizlerle olmasından sevinç duyacağız.

Önemli bir not: Erimtan,Pusat ve Satranç müzelerini gezme fırsatı bulamayan dostlarımız, 11 Temmuz pazar günü %50 giriş ücreti indirimi ile gezme fırsatı elde etmiş olacaklar. (Ş.B.Y.)

Katkı sunun…

Evet, Şevket Bülend Yahnici bunları söylüyor ama “Fikirlerinizi, tekliflerinizi, katkı görüşlerinizi yazın ki, biz de Kale Meclisi dostlarımızla paylaşabilelim.” Nezaketini de ihmal etmiyor.

Ve son bombası!

“10 Temmuz akşam vakti için (gece 9.00 sonrası) sinema perdesi, oturma için sandalye vb. ihtiyaçların temini halinde uygun bir mekanda Joker için bir Kale gösterimi? Açık hava sineması.”

Neden olmasın…

*

Oldum MU

Kara idim Beyaz oldum

Meltem idim Ayaz oldum

Cacık idim Piyaz oldum

Masada meze emeğim

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.