Dursun Erkılıç
Köşe Yazarı
Dursun Erkılıç
 

Kenan Nuhut’a veda…

Dostluğuyla bizlere moral ve güç veren; siyaset, ticaret, bürokrasi özellikle de spor dünyamızın örnek ve parlak isimlerinden Kenan Nuhut’un vefat haberini alınca sarsıldım… Babalar Gününü kutlamak için dün mesaj yazmıştım. Güzel kızı Tuğçe, “Babam Başkent Hastanesinde yoğun bakımda. Şu anda durumu iyi…” diye cevap verse de Kenan Başkanın yakalandığı amansız hastalığın ne kadar acımasız olduğunu bilenlerdendim… Bugün can dost Fuat Gülburun hastane konumu gönderince yüreğim ağzıma geldi. Aradım konuştuk. “Durumu iyi değil…” dedi. O an, bir toplantıyı takip için bir oteldeydim… Toplantı bitip de haber yazmaya gittiğimde Pirdaş aradı. - Duydun mu? - Neyi? - Kenan Bey vefat etmiş…   Sevilen, Sayılan, Aranan İnsandı   Üzüntüm büyük… İyi bir insanı, değerli bir dostu, ülkesine hizmet için ömür tüketen örnek bir fedakarı yitirdik… Bulunduğu ortamlar dergaha dönerdi. Arayanı, soranı, gelip/gideni hiç eksik olmazdı. Bu özelliği çok işime yaramıştır! Yanına her uğradığımda değerli bir isimle dost olur, röportajlar yapar, haberler yazardım. Halter Milli Takımı eski Başantrenörü Enver Türkileri’den Diyanet İşleri eski Başkanlarından Mehmet Nuri Yılmaz’a ve çok sayıda siyasetçiden sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticilerine kadar sayısız isimle Kenan Nuhut başkanımızın bürosunda tanıştım…   Çorum Sevdalısı Biriydi   1956 yılının Şubat ayının ilk günü Çorum’da dünyaya gelmişti. Tam bir Çorum sevdalısıydı. Ankara Çorumlular Birliği kurucu üyesi ve başkanlığı ile Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu ve ÇORSİAD kurucu üyeliği yapmıştı. Çorumlu Dernekler Federasyonu Genel Başkanlığı döneminde pek çok etkinlikte yanındaydım. Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcılığı. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü. İki dönem Halter Federasyonu Başkanlığı ve Avrupa Halter Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeliği yapmıştı. Halter Federasyonu başkanlığı döneminde sporcularımız Avrupa ve dünya şampiyonalarında sayısız şampiyonluklara ve rekorlara imza atmıştı. Uluslararası başarılarından dolayı Dünya Halter Federasyonunca nişan verilmişti.   Siyaset Dünyamızdaki Yeri   Siyaset dünyamıza da damgasını vurmuştu. Son 25 yıl içinde DYP ve DP içinde çeşitli görevlerde bulunmuş ve milletvekilliği, belediye başkanı adaylıklarına soyunmuştu. 30 Mart 2014 Yerel Seçiminde CHP’den Çorum Belediye Başkan Adayı olduğunda seçim çalışmalarına Pirdaş ile birlikte birkaç günlüğüne de olsa katılmış, çok sevdiği Çorumluların ona olan sevgisini, saygısını yerinde görmüştüm. 24 Haziran 2018 yılında yapılan 27. dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde CHP Ankara Milletvekili adayı olan. Kenan Nuhut CHP Genel Başkan Başdanışmanı görevini yürütürken aynı zamanda partinin Spor Kurulu Başkanıydı. Cenazesi yarın ikindi namazı sonrası kılınacak namazın ardından Karşıyaka'da toprağa verilecek. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Rahat uyu kıymetli başkanım…
Ekleme Tarihi: 19 Haziran 2023 - Pazartesi

Kenan Nuhut’a veda…

Dostluğuyla bizlere moral ve güç veren; siyaset, ticaret, bürokrasi özellikle de spor dünyamızın örnek ve parlak isimlerinden Kenan Nuhut’un vefat haberini alınca sarsıldım…

Babalar Gününü kutlamak için dün mesaj yazmıştım. Güzel kızı Tuğçe, “Babam Başkent Hastanesinde yoğun bakımda. Şu anda durumu iyi…” diye cevap verse de Kenan Başkanın yakalandığı amansız hastalığın ne kadar acımasız olduğunu bilenlerdendim…

Bugün can dost Fuat Gülburun hastane konumu gönderince yüreğim ağzıma geldi. Aradım konuştuk. “Durumu iyi değil…” dedi.

O an, bir toplantıyı takip için bir oteldeydim…

Toplantı bitip de haber yazmaya gittiğimde Pirdaş aradı.

- Duydun mu?

- Neyi?

- Kenan Bey vefat etmiş…

 

Sevilen, Sayılan, Aranan İnsandı

 

Üzüntüm büyük…

İyi bir insanı, değerli bir dostu, ülkesine hizmet için ömür tüketen örnek bir fedakarı yitirdik…

Bulunduğu ortamlar dergaha dönerdi. Arayanı, soranı, gelip/gideni hiç eksik olmazdı.

Bu özelliği çok işime yaramıştır! Yanına her uğradığımda değerli bir isimle dost olur, röportajlar yapar, haberler yazardım.

Halter Milli Takımı eski Başantrenörü Enver Türkileri’den Diyanet İşleri eski Başkanlarından Mehmet Nuri Yılmaz’a ve çok sayıda siyasetçiden sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticilerine kadar sayısız isimle Kenan Nuhut başkanımızın bürosunda tanıştım…

 

Çorum Sevdalısı Biriydi

 

1956 yılının Şubat ayının ilk günü Çorum’da dünyaya gelmişti. Tam bir Çorum sevdalısıydı. Ankara Çorumlular Birliği kurucu üyesi ve başkanlığı ile Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu ve ÇORSİAD kurucu üyeliği yapmıştı. Çorumlu Dernekler Federasyonu Genel Başkanlığı döneminde pek çok etkinlikte yanındaydım.

Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcılığı. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü. İki dönem Halter Federasyonu Başkanlığı ve Avrupa Halter Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeliği yapmıştı.

Halter Federasyonu başkanlığı döneminde sporcularımız Avrupa ve dünya şampiyonalarında sayısız şampiyonluklara ve rekorlara imza atmıştı. Uluslararası başarılarından dolayı Dünya Halter Federasyonunca nişan verilmişti.

 

Siyaset Dünyamızdaki Yeri

 

Siyaset dünyamıza da damgasını vurmuştu.

Son 25 yıl içinde DYP ve DP içinde çeşitli görevlerde bulunmuş ve milletvekilliği, belediye başkanı adaylıklarına soyunmuştu. 30 Mart 2014 Yerel Seçiminde CHP’den Çorum Belediye Başkan Adayı olduğunda seçim çalışmalarına Pirdaş ile birlikte birkaç günlüğüne de olsa katılmış, çok sevdiği Çorumluların ona olan sevgisini, saygısını yerinde görmüştüm.

24 Haziran 2018 yılında yapılan 27. dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde CHP Ankara Milletvekili adayı olan. Kenan Nuhut CHP Genel Başkan Başdanışmanı görevini yürütürken aynı zamanda partinin Spor Kurulu Başkanıydı.

Cenazesi yarın ikindi namazı sonrası kılınacak namazın ardından Karşıyaka'da toprağa verilecek.

Allah rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Rahat uyu kıymetli başkanım…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.