Dursun Erkılıç
Köşe Yazarı
Dursun Erkılıç
 

İnsan; Yunus Emre, yaratılış bulutları ve kefenin cebi…

Kendisi kadar küçük bir dünyada yaşadığını anlamak istemeyen insanlık, yaratılış kadar büyük evrenin içinde kefene cep diktirmeye çalışıyor! Oysa… Aşık Veysel olup; Yıllarca aradım kendi kendimi Hiçbir türlü bulamadım ben beni Hayal mıyım ürüya mı bilinmez Hiçbir türlü bulamadım ben beni Dörtlüğünü çığırmayı isteyen çok insan olmalı! Öyle ya… Kendini arayıp bulamayandan bir türlü kendine gelemeyene sayısız insan, kendisi kadar küçük dünyanın da içinde bulunduğu yaratılış kadar büyük hatta sonsuz evrenin içinde mal, mülk, makam peşinde… “Ete kemiğe büründüm, Yunus diye göründüm” Basitliğinde yaşamak varken… Yunus Emre’nin; Mal sahibi, mülk sahibi Hani bunun ilk sahibi Mal da yalan, mülk de yalan Var biraz da sen oyalan Gerçeğinden bihaber ömür tüketmenin kime ne faydası olmuş ki?   Yaratılış bulutları   ABD Havacılık ve Uzay Ajansı NASA’nın James Webb Uzay Teleskobu, Hubble Uzay Teleskobu tarafından kaydedilen ve ‘Pillars of Creation’, yani ‘Yaratılış Sütunları’ olarak bilinen toz bulutunu görüntülemiş ve insanlık, evrende ‘toz’ bile olmadığını anlamıştı! Ancak anlamak istenmeyen bir şey vardı: -Kefenin cebi yok!
Ekleme Tarihi: 30 Kasım 2022 - Çarşamba

İnsan; Yunus Emre, yaratılış bulutları ve kefenin cebi…

Kendisi kadar küçük bir dünyada yaşadığını anlamak istemeyen insanlık, yaratılış kadar büyük evrenin içinde kefene cep diktirmeye çalışıyor!

Oysa…

Aşık Veysel olup;

Yıllarca aradım kendi kendimi

Hiçbir türlü bulamadım ben beni

Hayal mıyım ürüya mı bilinmez

Hiçbir türlü bulamadım ben beni

Dörtlüğünü çığırmayı isteyen çok insan olmalı!

Öyle ya…

Kendini arayıp bulamayandan bir türlü kendine gelemeyene sayısız insan, kendisi kadar küçük dünyanın da içinde bulunduğu yaratılış kadar büyük hatta sonsuz evrenin içinde mal, mülk, makam peşinde…

“Ete kemiğe büründüm,

Yunus diye göründüm”

Basitliğinde yaşamak varken…

Yunus Emre’nin;

Mal sahibi, mülk sahibi

Hani bunun ilk sahibi

Mal da yalan, mülk de yalan

Var biraz da sen oyalan

Gerçeğinden bihaber ömür tüketmenin kime ne faydası olmuş ki?

 

Yaratılış bulutları

 

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı NASA’nın James Webb Uzay Teleskobu, Hubble Uzay Teleskobu tarafından kaydedilen ve ‘Pillars of Creation’, yani ‘Yaratılış Sütunları’ olarak bilinen toz bulutunu görüntülemiş ve insanlık, evrende ‘toz’ bile olmadığını anlamıştı!

Ancak anlamak istenmeyen bir şey vardı:

-Kefenin cebi yok!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.