Dursun Erkılıç
Köşe Yazarı
Dursun Erkılıç
 

Hayalimize ortak oldular! Olsun, iyi oldu!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yıldönümünde dünyada benzeri olmayan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in Başkent Ankara’da düzenlenmesi çok anlamlı olurdu. Olmadı, olsun! Bu onuru bu yıl ülkemizin en büyük üç şehri birden yaşayacak. TEKNOFEST 2023 “#sengeleceksindiye” 16-19 Mart tarihlerinde İzmir’de, 27 Nisan-1 Mayıs’ta İstanbul’da ve 30 Ağustos-3 Eylül’de ise Ankara’da gerçekleştirilecek.   ATATÜRK, CUMHURİYET, GENÇLİK   TEKNOFEST öyle bir hal aldı ki; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir.” özdeyişinin gerekleriyle donanmış Türk insanının, tabii ki başta Türk gençliğinin içindeki ‘yaratıcı’ ruhu harekete geçiren; onları ‘icat çıkaran’a dönüştüren kurumsal bir yapı oldu.   ARŞİVDEKİ GAZETE MANŞETİ   7 Ocak 2021 tarihli ANKHABER’e manşet olan yazımın başlığı “Bir TEKNOFEST Hayalimiz Var” idi. Bu hayalimize iki güzide kentimizin ortak olması, bu dev organizasyonunun kabuğuna sığmadığını gösteriyor. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, bu yıl İzmir, İstanbul ve Ankara’da yapılacak.   6 YILDIR DÜZENLENİYOR   TEKNOFEST açıklamasına göre, “Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla teknoloji geliştiren bir Türkiye için 6 yıldır düzenlenen TEKNOFEST 2023, ülkenin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 118 kurumla birlikte gerçekleştiriliyor.” Festival coşkusunu Türkiye’nin dört bir yanına taşıyan TEKNOFEST sayesinde, Cumhuriyetimizin 100. yılında İzmir, İstanbul ve Ankara merkezli organizasyonlar ile yine milyonlar festival alanlarına akacak.   ÖDÜL VE DESTEKLER   Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı festivalde, bu yıl Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları 41 ana yarışma 102 alt kategoride düzenlenecek. TEKNOFEST’teki yarışmalarda 13 milyon TL’nin üzerinde ödül, 30 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği verilecek. Her geçen yıl gücüne güç katarak büyümeye ve yoluna devam eden; teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri yapılan; sergiler, zirveler, atölyeler, ödül törenleri, sahne gösterileri, konserler ve daha birçok etkinlik düzenlenen TEKNOFEST’in 2023 yolculuğu için tüm hazırlıklar tamamlandı.
Ekleme Tarihi: 07 Şubat 2023 - Salı

Hayalimize ortak oldular! Olsun, iyi oldu!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yıldönümünde dünyada benzeri olmayan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in Başkent Ankara’da düzenlenmesi çok anlamlı olurdu. Olmadı, olsun! Bu onuru bu yıl ülkemizin en büyük üç şehri birden yaşayacak. TEKNOFEST 2023 “#sengeleceksindiye” 16-19 Mart tarihlerinde İzmir’de, 27 Nisan-1 Mayıs’ta İstanbul’da ve 30 Ağustos-3 Eylül’de ise Ankara’da gerçekleştirilecek.

 

ATATÜRK, CUMHURİYET, GENÇLİK

 

TEKNOFEST öyle bir hal aldı ki; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir.” özdeyişinin gerekleriyle donanmış Türk insanının, tabii ki başta Türk gençliğinin içindeki ‘yaratıcı’ ruhu harekete geçiren; onları ‘icat çıkaran’a dönüştüren kurumsal bir yapı oldu.

 

ARŞİVDEKİ GAZETE MANŞETİ

 

7 Ocak 2021 tarihli ANKHABER’e manşet olan yazımın başlığı “Bir TEKNOFEST Hayalimiz Var” idi. Bu hayalimize iki güzide kentimizin ortak olması, bu dev organizasyonunun kabuğuna sığmadığını gösteriyor.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, bu yıl İzmir, İstanbul ve Ankara’da yapılacak.

 

6 YILDIR DÜZENLENİYOR

 

TEKNOFEST açıklamasına göre, “Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla teknoloji geliştiren bir Türkiye için 6 yıldır düzenlenen TEKNOFEST 2023, ülkenin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 118 kurumla birlikte gerçekleştiriliyor.”

Festival coşkusunu Türkiye’nin dört bir yanına taşıyan TEKNOFEST sayesinde, Cumhuriyetimizin 100. yılında İzmir, İstanbul ve Ankara merkezli organizasyonlar ile yine milyonlar festival alanlarına akacak.

 

ÖDÜL VE DESTEKLER

 

Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı festivalde, bu yıl Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları 41 ana yarışma 102 alt kategoride düzenlenecek.

TEKNOFEST’teki yarışmalarda 13 milyon TL’nin üzerinde ödül, 30 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği verilecek.

Her geçen yıl gücüne güç katarak büyümeye ve yoluna devam eden; teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri yapılan; sergiler, zirveler, atölyeler, ödül törenleri, sahne gösterileri, konserler ve daha birçok etkinlik düzenlenen TEKNOFEST’in 2023 yolculuğu için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.