Dursun Erkılıç
Köşe Yazarı
Dursun Erkılıç
 

EURO 2020 maceramız

[simple-author-box] İtalya, İsveç, Galler, goller Türkiye rakibi üst tura yollar EURO 2020 açılış maçı için Milli Takım İtalya’ya giderken, Türkiye’de bir büyük umut dalgası vardı. Medya ve verilen mesajlar herkesi öyle bir havaya sokmuştu ki İtalya’yı yenme hayalleri kuruyor, planları yapıyorduk. Havaya girmiştim! Bendeniz de gaza gelmiş, hızımı alamayıp maç öncesi bir yazımda, “Futbolu evirdik… / Topu çevirdik… / Rakip şaşkın, apıştı. / İtalya’yı devirdik!” demiştim. İyi ki, (Bir ilke imza atmak istiyorum. ‘Rüya metaforuna yatmadan, gerçekmiş gibi yazıyorum! Onun için yazının bundan sonrasını Cuma gecesi oynayacağımız EURO-2020 açılış maçında İtalya’yı yenmişiz gibi okuyun! Maksat spor olsun!) demişim. İtalya ve Galler… “Dünya üçüncüsü olduğumuzda / Güneş’li günlere geldiğimizde / İtalya’yı rakip bulduğumuzda / Sahayı dar etti bizim çocuklar” dörtlüğüm de havada kaldı. İtalya’dan yediğimiz 3 adet göldü. Sonra Galler maçı… Goller beklerken, goller yedik. İlk maç ‘açılış’ idi ve ev sahibi İtalya idi yenilmemiz normal! Galler yenilgisi futbol kazası dedik. Sırada İsviçre vardı ve Şampiyonada tutunma ihtimalimiz bir galibiyete bağlıydı. Pas yok, yas vardı İsviçre maçı başladı. Maça iyi başladık derken beşince dakika yeni bitmişti ki golü yedik. Millilerin hırslanmasını beklerken tam bir tasama vardı. Koşan değil yürüyen, pas veren değil yas tutan havasındaki topçular İsviçre’ye bir gol daha ikram edince ip koptu. Sahada sanki takım yoktu. Allah’tan tribünler diriydi. ‘Türkiye’ sesleri arasında attığımız gol, yediğimiz üçüncü golle ‘şeref golü’ne dönüştü. Maç bitti biz de bittik. Takım döndü. Normalimiz değil! Bizim gibi İtalya’ya yenildiklerinde İsviçre Milli Takım Teknik Direktörü Vladimir Petkovic’in sözlerini bir kez daha hatırlatmak isterim: “Çok güçlü bir İtalya’ya karşı oynadık ve biz yüzde 100’ümüzde değildik. Sahada kendimizden emin değildik ki bu aslında bizim normalimiz değil.” Evet, bu ‘normalimiz değil’ ifadesi Milli Takımımızın üç maçı için de geçerli bir tahlil! Buna belki bir de “Güneş battı” ifadesi eklenebilir. Bakalım n’olcek?
Ekleme Tarihi: 22 Haziran 2021 - Salı

EURO 2020 maceramız

[simple-author-box]

İtalya, İsveç, Galler, goller Türkiye rakibi üst tura yollar

EURO 2020 açılış maçı için Milli Takım İtalya’ya giderken, Türkiye’de bir büyük umut dalgası vardı. Medya ve verilen mesajlar herkesi öyle bir havaya sokmuştu ki İtalya’yı yenme hayalleri kuruyor, planları yapıyorduk.

Havaya girmiştim!

Bendeniz de gaza gelmiş, hızımı alamayıp maç öncesi bir yazımda, “Futbolu evirdik… / Topu çevirdik… / Rakip şaşkın, apıştı. / İtalya’yı devirdik!” demiştim. İyi ki, (Bir ilke imza atmak istiyorum. ‘Rüya metaforuna yatmadan, gerçekmiş gibi yazıyorum! Onun için yazının bundan sonrasını Cuma gecesi oynayacağımız EURO-2020 açılış maçında İtalya’yı yenmişiz gibi okuyun! Maksat spor olsun!) demişim.

İtalya ve Galler…

“Dünya üçüncüsü olduğumuzda / Güneş’li günlere geldiğimizde / İtalya’yı rakip bulduğumuzda / Sahayı dar etti bizim çocuklar” dörtlüğüm de havada kaldı. İtalya’dan yediğimiz 3 adet göldü. Sonra Galler maçı… Goller beklerken, goller yedik. İlk maç ‘açılış’ idi ve ev sahibi İtalya idi yenilmemiz normal! Galler yenilgisi futbol kazası dedik. Sırada İsviçre vardı ve Şampiyonada tutunma ihtimalimiz bir galibiyete bağlıydı.

Pas yok, yas vardı

İsviçre maçı başladı. Maça iyi başladık derken beşince dakika yeni bitmişti ki golü yedik. Millilerin hırslanmasını beklerken tam bir tasama vardı. Koşan değil yürüyen, pas veren değil yas tutan havasındaki topçular İsviçre’ye bir gol daha ikram edince ip koptu. Sahada sanki takım yoktu. Allah’tan tribünler diriydi. ‘Türkiye’ sesleri arasında attığımız gol, yediğimiz üçüncü golle ‘şeref golü’ne dönüştü. Maç bitti biz de bittik. Takım döndü.

Normalimiz değil!

Bizim gibi İtalya’ya yenildiklerinde İsviçre Milli Takım Teknik Direktörü Vladimir Petkovic’in sözlerini bir kez daha hatırlatmak isterim: “Çok güçlü bir İtalya’ya karşı oynadık ve biz yüzde 100’ümüzde değildik. Sahada kendimizden emin değildik ki bu aslında bizim normalimiz değil.” Evet, bu ‘normalimiz değil’ ifadesi Milli Takımımızın üç maçı için de geçerli bir tahlil! Buna belki bir de “Güneş battı” ifadesi eklenebilir. Bakalım n’olcek?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.