Dursun Erkılıç
Köşe Yazarı
Dursun Erkılıç
 

Büyük Zafere, Türk’e, Türklüğe ve ‘Ulu Atalar’a ‘Yirmi İki’ farklı açıdan ‘Bakı’ş!

Bazı milletlere, bazı insanlara, bazı olaylara ve hatta bazı eserlere ‘Bakı’şınız ‘Bakı’ berraklığında değilse, ‘Bakı’şınızdaki bulanıklığı netleştirecek tek mercek gerekir! İşte o, ‘Bakı’dır! ‘Yirmi İki’ Romanı… ‘Sen ne diyon hemşerim’ diyenlerin sayısı çok fazladır sanırım! Sebebi; ‘Yirmi İki’ romanını okumamış olmalarıdır! ‘O da ne’ diyenleri bilgilendirmek hatta kafalarını karıştırmak isterim! Haberi ANKHABER’de okuyanlar bilir; gazetemizin yazarlarından Güner Dinçaslan’ın kaleme aldığı, Sakarya Zaferini Anlatan ‘Yirmi İki’ adlı kitap yayımlandı. Ankara Kulübü tarafından yayımlanan ve Sakarya Savaşının ilk romanı olma özelliği taşıyan ‘Yirmi İki’ romanı, Türk Milletinin kurtuluş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecini destansı bir dille ve roman tadıyla anlatıyor. Bir ‘Bakı’ gerçeği Kitaba özünde saklı farklı bir ‘Bakı’ş açısı getirmek istiyorum… Çünkü bu muhteşem eserin birinci kahramanı doğal olarak kitabın her satırında hak ettiği yeri alan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk iken, öne çıkan diğer karakterlerin başında ‘Bakı’ geliyor… ‘Bakı’ der geçerseniz, ‘Bakı’şınız körleşir! Ulu Atalarla buluşma Türk’ün bilinen binlerce, beş binlerce hatta on binlerce yıllık mazisini göremezsiniz… Bakı, romanda, Mustafa Kemal’i de okuyanı da Dede Korkut ve tüm ulu atalarla buluşturuyor. Köklerden göklere uzanan bir büyük evrenin içinde çalkalıyor insanı. Sonra da Sakarya Savaşının ortasına bırakıyor! Bırakıyor dedimse, bırakıp gitmiyor, sürekli ‘Bakı’yor! Editör olarak katkı sağlamaktan onur duyduğum bu roman; insanı Türk tarihi, Türk kültürü ve Türk inancının derinliklerine götüren bir dokuya sahip. okuyanı sarsıyor, kendine getiriyor... Eser, Türklerin kazandığı büyük zaferlerin temelinde yatan maddi/manevi gücün labiretlerinde gezdiriyor ki kimse çıkmak istemeyecektir oradan! Teşekkürlük isimler… Çok sayıda önemli esere imza atan Güner Dinçaslan’ı böylesine eşsiz bir romanla okuruyla buluştuğu için için kutlamak gerek. Eserin basımını sağlayan Ankara Kulübü Derneği ve değerli Başkanı Dr. Metin Özaslan’a teşekkür unutulmamalı. Taner Topçu ve Murat Özbülbül hocalarımızın emeğini anmadan olmaz… Romanı okuyan herkes Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle, rahmetle anacaktır. Ulu ataların sinerjisiyle bir gel-git daha doğrusu git-gel yaşayacak ve o sinerjiyi büyük bir enerjiye dönüştürecektir... okumayan düşünsün! NOT: 10 Eylül 2022 Cumartesi günü Polatlı'da düzenlenecek imza günü ile tanıtımı yapılacak olan bu önemli eser hak ettiği ilgiyi görecektir…
Ekleme Tarihi: 30 Ağustos 2022 - Salı

Büyük Zafere, Türk’e, Türklüğe ve ‘Ulu Atalar’a ‘Yirmi İki’ farklı açıdan ‘Bakı’ş!

Bazı milletlere, bazı insanlara, bazı olaylara ve hatta bazı eserlere ‘Bakı’şınız ‘Bakı’ berraklığında değilse, ‘Bakı’şınızdaki bulanıklığı netleştirecek tek mercek gerekir! İşte o, ‘Bakı’dır!

‘Yirmi İki’ Romanı…

‘Sen ne diyon hemşerim’ diyenlerin sayısı çok fazladır sanırım!

Sebebi; ‘Yirmi İki’ romanını okumamış olmalarıdır!

‘O da ne’ diyenleri bilgilendirmek hatta kafalarını karıştırmak isterim!

Haberi ANKHABER’de okuyanlar bilir; gazetemizin yazarlarından Güner Dinçaslan’ın kaleme aldığı, Sakarya Zaferini Anlatan ‘Yirmi İki’ adlı kitap yayımlandı.

Ankara Kulübü tarafından yayımlanan ve Sakarya Savaşının ilk romanı olma özelliği taşıyan ‘Yirmi İki’ romanı, Türk Milletinin kurtuluş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecini destansı bir dille ve roman tadıyla anlatıyor.

Bir ‘Bakı’ gerçeği

Kitaba özünde saklı farklı bir ‘Bakı’ş açısı getirmek istiyorum…

Çünkü bu muhteşem eserin birinci kahramanı doğal olarak kitabın her satırında hak ettiği yeri alan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk iken, öne çıkan diğer karakterlerin başında ‘Bakı’ geliyor…

‘Bakı’ der geçerseniz, ‘Bakı’şınız körleşir!

Ulu Atalarla buluşma

Türk’ün bilinen binlerce, beş binlerce hatta on binlerce yıllık mazisini göremezsiniz…

Bakı, romanda, Mustafa Kemal’i de okuyanı da Dede Korkut ve tüm ulu atalarla buluşturuyor.

Köklerden göklere uzanan bir büyük evrenin içinde çalkalıyor insanı.

Sonra da Sakarya Savaşının ortasına bırakıyor!

Bırakıyor dedimse, bırakıp gitmiyor, sürekli ‘Bakı’yor!

Editör olarak katkı sağlamaktan onur duyduğum bu roman; insanı Türk tarihi, Türk kültürü ve Türk inancının derinliklerine götüren bir dokuya sahip.

okuyanı sarsıyor, kendine getiriyor...

Eser, Türklerin kazandığı büyük zaferlerin temelinde yatan maddi/manevi gücün labiretlerinde gezdiriyor ki kimse çıkmak istemeyecektir oradan!

Teşekkürlük isimler…

Çok sayıda önemli esere imza atan Güner Dinçaslan’ı böylesine eşsiz bir romanla okuruyla buluştuğu için için kutlamak gerek. Eserin basımını sağlayan Ankara Kulübü Derneği ve değerli Başkanı Dr. Metin Özaslan’a teşekkür unutulmamalı.

Taner Topçu ve Murat Özbülbül hocalarımızın emeğini anmadan olmaz…

Romanı okuyan herkes Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle, rahmetle anacaktır. Ulu ataların sinerjisiyle bir gel-git daha doğrusu git-gel yaşayacak ve o sinerjiyi büyük bir enerjiye dönüştürecektir...

okumayan düşünsün!

NOT: 10 Eylül 2022 Cumartesi günü Polatlı'da düzenlenecek imza günü ile tanıtımı yapılacak olan bu önemli eser hak ettiği ilgiyi görecektir…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
güner
(30.08.2022 10:36 - #172)
bu güzel sözler ve roman hakkında övücü sözleriniz için teşekkür ederim. Sizlerin katkısıyla inanıyorum ki roman edebiyat dünyasında hak ettiği yeri alacaktır. Teşekkür ederim.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.