Dursun Erkılıç
Köşe Yazarı
Dursun Erkılıç
 

Bayram öncesi Ankara güncesi

[simple-author-box] Kurban Bayramı öncesi tüm şehirler gibi Ankara da aşı ile darbe yiyen koronavirüsün tavsadığı bir ortamın tadını çıkarmaya başlamıştı. Kalede Sanat… Bunun etkisiyle Ankara Kent Konseyi Kale Meclisi ve AKK Kültür Sanat Çalışma Grubu öncülüğünde Kalede Sanat etkinliği düzenlendi. Organizasyona Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ve Altındağ Belediyesi de destek verdi. Koronavirüs salgını yüzünden uygulanan yasak ve kısıtlamalar her yer gibi Başkent Ankara’yı da derinden etkilemiş bu olumsuzluktan payını alan Kale esnafı da ekonomik sıkıntı içine düşmüştü. “Kalede Sanat” etkinliği bu olumsuzluğu bir nebze olsun giderdi. Bu arada, Kalede Sanat’a öncülük edenlerden AKK Kale Meclisi Sözcüsü ve Ankara eski Milletvekili Şevket Bülend Yahnici'nin, “Koşullar uyarsa eylül ayı içinde bir festival şeklinde fakat daha büyük etkinlik düzenlemeyi düşünüyoruz.” Sözleri, Kale esnafı ve Başkentliler tarafından sevinçle karşılandı. * Ücretsiz otopark Kurban Bayramı öncesi, Ankara Kalesi denince akla gelen ilk sorun olan otopark konusunda güzel bir gelişme yaşandı. Tam bir turizm merkezi halini alan Ankara Kalesi'ndeki otopark sorunu rahatlatma adına Altındağ Belediyesi, Yeni Hayat İlkokulu’nun bahçesini otoparka dönüştürdü. Altındağ Belediyesi ve Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol ile İlkokulun bahçesi ücretsiz otopark olarak kullanılır oldu. Ankara Kalesi’ne gelen misafirler araçlarını ücretsiz olarak buraya bırakabilecek artık. Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı’nın şu sözleri, otopark sorununun büyüklüğünü göstermeye yeter: “Ankara Kalesi bizim gözbebeğimiz... Bölgedeki esnafımızla sürekli olarak Ankara Kalesi'nin sorunları üzerine istişareler yapıyoruz. Bölgenin en önemli sorunu otopark... Bu sorunu da çözüme kavuşturmak için okul bahçelerinin otoparka dönüştürülmesini uygun bulduk. Yeni Hayat İlkokulu’nun bahçesini otopark olarak tahsis ettik. Ankara'nın kalbi Altındağ’a, Ankara Kalesi’ne gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler bu otoparklardan ücretsiz olarak faydalanabilecek.” * AASKF Kongresi Kurban Bayramı öncesi yaşanan gelişmelerden biri de Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 21’inci Olağan Genel Kurulu’ydu. Kongrede, Murat Kandazoğlu ve Halil Turhan ile seçime giden AASKF’da delegeler, mevcut başkan Kandazoğluile yola devam yönünde oy kullandı. Kandazoğlu 390 oy alırken Turhan 170 oyda kaldı. Murat Kandazoğlu teşekkür konuşmasında, “Çok yoğun ve çetin bir mücadelenin içinden geldik. Bugün bizi yalnız bırakmadınız. Şunun sözünü veriyorum; aynı inanışla, aynı kararlılıkla sonuna kadar Ankara sporu için elimden geleni yapacağım.” dedi.
Ekleme Tarihi: 19 Temmuz 2021 - Pazartesi

Bayram öncesi Ankara güncesi

[simple-author-box]

Kurban Bayramı öncesi tüm şehirler gibi Ankara da aşı ile darbe yiyen koronavirüsün tavsadığı bir ortamın tadını çıkarmaya başlamıştı.

Kalede Sanat…

Bunun etkisiyle Ankara Kent Konseyi Kale Meclisi ve AKK Kültür Sanat Çalışma Grubu öncülüğünde Kalede Sanat etkinliği düzenlendi. Organizasyona Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ve Altındağ Belediyesi de destek verdi.

Koronavirüs salgını yüzünden uygulanan yasak ve kısıtlamalar her yer gibi Başkent Ankara’yı da derinden etkilemiş bu olumsuzluktan payını alan Kale esnafı da ekonomik sıkıntı içine düşmüştü. “Kalede Sanat” etkinliği bu olumsuzluğu bir nebze olsun giderdi.

Bu arada, Kalede Sanat’a öncülük edenlerden AKK Kale Meclisi Sözcüsü ve Ankara eski Milletvekili Şevket Bülend Yahnici'nin, “Koşullar uyarsa eylül ayı içinde bir festival şeklinde fakat daha büyük etkinlik düzenlemeyi düşünüyoruz.” Sözleri, Kale esnafı ve Başkentliler tarafından sevinçle karşılandı.

*

Ücretsiz otopark

Kurban Bayramı öncesi, Ankara Kalesi denince akla gelen ilk sorun olan otopark konusunda güzel bir gelişme yaşandı.

Tam bir turizm merkezi halini alan Ankara Kalesi'ndeki otopark sorunu rahatlatma adına Altındağ Belediyesi, Yeni Hayat İlkokulu’nun bahçesini otoparka dönüştürdü.

Altındağ Belediyesi ve Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol ile İlkokulun bahçesi ücretsiz otopark olarak kullanılır oldu.

Ankara Kalesi’ne gelen misafirler araçlarını ücretsiz olarak buraya bırakabilecek artık.

Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı’nın şu sözleri, otopark sorununun büyüklüğünü göstermeye yeter:

“Ankara Kalesi bizim gözbebeğimiz... Bölgedeki esnafımızla sürekli olarak Ankara Kalesi'nin sorunları üzerine istişareler yapıyoruz. Bölgenin en önemli sorunu otopark... Bu sorunu da çözüme kavuşturmak için okul bahçelerinin otoparka dönüştürülmesini uygun bulduk. Yeni Hayat İlkokulu’nun bahçesini otopark olarak tahsis ettik. Ankara'nın kalbi Altındağ’a, Ankara Kalesi’ne gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler bu otoparklardan ücretsiz olarak faydalanabilecek.”

*

AASKF Kongresi

Kurban Bayramı öncesi yaşanan gelişmelerden biri de Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 21’inci Olağan Genel Kurulu’ydu.

Kongrede, Murat Kandazoğlu ve Halil Turhan ile seçime giden AASKF’da delegeler, mevcut başkan Kandazoğluile yola devam yönünde oy kullandı. Kandazoğlu 390 oy alırken Turhan 170 oyda kaldı.

Murat Kandazoğlu teşekkür konuşmasında, “Çok yoğun ve çetin bir mücadelenin içinden geldik. Bugün bizi yalnız bırakmadınız. Şunun sözünü veriyorum; aynı inanışla, aynı kararlılıkla sonuna kadar Ankara sporu için elimden geleni yapacağım.” dedi.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.