Dursun Erkılıç
Köşe Yazarı
Dursun Erkılıç
 

50 yıl önceki Ovacık, ben ve Mansur Başkan…

100. Yılı kutlanan Türkiye Cumhuriyetinin Başkenti Ankara, şanına yakışır güzelliklerle donatılıyor. Deprem, heyelan, sel gibi felaketler yüzünden bozulan moraller, bütçeler elbet birgün düzelecek ve tüm şehirler gibi Ankara da projelerle şaha kalkacak.   Mansur Başkan ve… Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaklaşık 320 milyon TL maliyetle tamamlanacak olan 11 adet yeşil alan projesinin açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada çok önemli mesajlar, müjdeler vermiş, değerlendirmelerde bulunmuştu. Ancak bendenizi şahsen ilgilendiren ve 50 yıl geriye götüren cümleler vardı. Şöyle: “Kentimizin Kuzey aksında, Hacıkadın Şehir Ormanını kiraladık. Burada Ankaralılara duyuruyorum. İyi bir kar yağarsa 80 tane kızak ve mangal sizleri bekliyor. Doğal yapısını bozmadan halka açacağız. Yine 64 bin metrekarelik Ovacık Parkı’nı da bu sene içerisinde kentimize kazandıracağız…” Bu cümlelerle 50 yıl geriye nasıl gittin demeyin! Hacıkadın Deresi gibi Ovacık Köyü de çocukluğumun ıssız labirentinde gezinir durur!   Bir Haber Ve Bir Yazı Ovacık için bir iki çift söz etmeden önce, okuyanlar varsa diye hatırlatmak isterim; 04 Ocak 2023 Çarşamba tarihli, “Benim için zaman ötesi: Hacıkadın Deresi!” başlıklı yazımda, “Hacıkadın Şehir Ormanı Ankaralılarla Buluşuyor” (23.10.2022) başlıklı habere gönderme yaparak şunları yazmıştım: Hacıkadın Deresini birlikte sayısız kereler ziyaret ettiğimiz arkadaşlar Türkiye’nin, dünyanın dört bir yanına dağıldı. İçlerinde ölenler bile oldu ama sözünü ettiğim habere göz atınca gördüm ki çocukluğumuzun neşeli günlerine sahne olan, Ankara’nın gerçek doğa harikası mekanlarından Hacıkadın Deresi, geleceğe bambaşka bir çehre ile miras kalacak… Keçiören’de 1 milyon 480 bin metrekare bir alana sahip olan ve ABB tarafından 25 yıllığına kiralanan “Hacıkadın Şehir Ormanı”yla ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin medyaya servis ettiği haberde o kadar çok ayrıntı var ki, anlaşılan ortaya güzel bir yaşam alanı çıkacak.   Ve Ovacık Köyü… Şimdi mahalle olmuştur ama yaşıtlarımın köy olarak bildiği Ovacık, şehrin içinde kalmışlıklı kimlik değiştirmiş durumda. Yemyeşil meralarında top oynar, buz gibi pınarlarından su içerdik. Başkan Mansur Yavaş’ın müjdelediği park o güzellikleri getirir mi bilemem ama projenin bu güzel yere çok şey katacağı kesin… 
Ekleme Tarihi: 20 Mart 2023 - Pazartesi

50 yıl önceki Ovacık, ben ve Mansur Başkan…

100. Yılı kutlanan Türkiye Cumhuriyetinin Başkenti Ankara, şanına yakışır güzelliklerle donatılıyor.

Deprem, heyelan, sel gibi felaketler yüzünden bozulan moraller, bütçeler elbet birgün düzelecek ve tüm şehirler gibi Ankara da projelerle şaha kalkacak.

 

Mansur Başkan ve…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaklaşık 320 milyon TL maliyetle tamamlanacak olan 11 adet yeşil alan projesinin açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada çok önemli mesajlar, müjdeler vermiş, değerlendirmelerde bulunmuştu. Ancak bendenizi şahsen ilgilendiren ve 50 yıl geriye götüren cümleler vardı. Şöyle:

“Kentimizin Kuzey aksında, Hacıkadın Şehir Ormanını kiraladık. Burada Ankaralılara duyuruyorum. İyi bir kar yağarsa 80 tane kızak ve mangal sizleri bekliyor. Doğal yapısını bozmadan halka açacağız. Yine 64 bin metrekarelik Ovacık Parkı’nı da bu sene içerisinde kentimize kazandıracağız…”

Bu cümlelerle 50 yıl geriye nasıl gittin demeyin! Hacıkadın Deresi gibi Ovacık Köyü de çocukluğumun ıssız labirentinde gezinir durur!

 

Bir Haber Ve Bir Yazı

Ovacık için bir iki çift söz etmeden önce, okuyanlar varsa diye hatırlatmak isterim; 04 Ocak 2023 Çarşamba tarihli, “Benim için zaman ötesi: Hacıkadın Deresi!” başlıklı yazımda, “Hacıkadın Şehir Ormanı Ankaralılarla Buluşuyor” (23.10.2022) başlıklı habere gönderme yaparak şunları yazmıştım:

Hacıkadın Deresini birlikte sayısız kereler ziyaret ettiğimiz arkadaşlar Türkiye’nin, dünyanın dört bir yanına dağıldı. İçlerinde ölenler bile oldu ama sözünü ettiğim habere göz atınca gördüm ki çocukluğumuzun neşeli günlerine sahne olan, Ankara’nın gerçek doğa harikası mekanlarından Hacıkadın Deresi, geleceğe bambaşka bir çehre ile miras kalacak…

Keçiören’de 1 milyon 480 bin metrekare bir alana sahip olan ve ABB tarafından 25 yıllığına kiralanan “Hacıkadın Şehir Ormanı”yla ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin medyaya servis ettiği haberde o kadar çok ayrıntı var ki, anlaşılan ortaya güzel bir yaşam alanı çıkacak.

 

Ve Ovacık Köyü…

Şimdi mahalle olmuştur ama yaşıtlarımın köy olarak bildiği Ovacık, şehrin içinde kalmışlıklı kimlik değiştirmiş durumda.

Yemyeşil meralarında top oynar, buz gibi pınarlarından su içerdik.

Başkan Mansur Yavaş’ın müjdelediği park o güzellikleri getirir mi bilemem ama projenin bu güzel yere çok şey katacağı kesin… 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.