Dursun Erkılıç
Köşe Yazarı
Dursun Erkılıç
 

Rafi Ay’dan haklı talepler

Çalışma hayatının sendikasız emekçileri örgütleme, sendika üyelerinin hakkını / hukukunu koruma adına en çalışkan genel başkanlarından biri olan Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, Sendikanın Çorlu Şubesinin 2. Olağan Genel Kurulu ve Çorlu Şubesinin yeni hizmet binasının açılış töreni vesilesiyle düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki birçok önemli konuya değindi. Herkesin dilindeki asgari ücret üzerine söz etmese eksik kalırdı. Konuyla ilgili bir yaklaşımı ve talebi oldu. Şöyle: 437 dolar… “Bildiğiniz gibi yılbaşında asgari ücret yüzde 50 arttı. Ama bu birkaç ay içerisinde yüksek enflasyon sarmalıyla maalesef tekrar kazançlarımız alt seviyelere geldi. Biz emekçiler yüksek enflasyonda gerçekten eziliyoruz.  Konfederasyonumuz HAK-İŞ’te asgari ücretin artmasını sık sık gündeme getiriyor. Yüksek enflasyonla ilgili birçok çözüm söyleniyor ancak biz emeği temsil eden imalat sanayideki işçilerin örgütlü olduğu bir sendika olarak diyoruz ki; yüksek enflasyonla mücadelenin en etkin yolu üretmek, üretmek, üretmektir. Bizler üretiyoruz katma değer yaratıyoruz. Daha çok üretmemiz gerekiyor. Üretmek içinde üreten emekçilerin enflasyonla mücadele sorunlarının görülmesi gerekiyor. Bu konuda gerek asgari ücret, gerekse diğer kazançlarıyla ilgili artışlar muhakkak karşılanmalıdır. Geçmiş yıllara baktığımızda asgari ücretin 2013 yılında net 437 dolar olduğunu görüyoruz. Bugün asgari ücret net 437 dolar seviyelerine gelirse 2013 yılındaki nefes alma durumunu yakalamış oluruz. Bu da bugünün verileriyle net 7 bin 500 TL dolaylarına denk geliyor. Neden asgari ücreti dolar biriminden söylüyoruz, çünkü biz tükettiğimizi dolar bazlı tüketiyoruz.” Örgütlenme “Ücreti arttırmanın yolu sendikal örgütlenmedir. Tüm sektör işçilerini sendikamız Öz İplik İş çatısı altında örgütlenmeye davet ediyorum.” diyerek emekçilere yol ve adres gösteren Rafi Ay, bir haklı talepte daha bulunuyor: -Örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalı… Neden? Şundan: -Devletimizden beklentimiz bir an önce ayağımızdaki zincirleri çözmesidir. Örgütlenmenin önünü açmasıdır. Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması,  yüksek enflasyon dahil birçok soruna çözüm olacaktır. Haksız mı?
Ekleme Tarihi: 30 Haziran 2022 - Perşembe

Rafi Ay’dan haklı talepler

Çalışma hayatının sendikasız emekçileri örgütleme, sendika üyelerinin hakkını / hukukunu koruma adına en çalışkan genel başkanlarından biri olan Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, Sendikanın Çorlu Şubesinin 2. Olağan Genel Kurulu ve Çorlu Şubesinin yeni hizmet binasının açılış töreni vesilesiyle düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki birçok önemli konuya değindi. Herkesin dilindeki asgari ücret üzerine söz etmese eksik kalırdı.

Konuyla ilgili bir yaklaşımı ve talebi oldu. Şöyle:

437 dolar…

“Bildiğiniz gibi yılbaşında asgari ücret yüzde 50 arttı. Ama bu birkaç ay içerisinde yüksek enflasyon sarmalıyla maalesef tekrar kazançlarımız alt seviyelere geldi. Biz emekçiler yüksek enflasyonda gerçekten eziliyoruz.  Konfederasyonumuz HAK-İŞ’te asgari ücretin artmasını sık sık gündeme getiriyor.

Yüksek enflasyonla ilgili birçok çözüm söyleniyor ancak biz emeği temsil eden imalat sanayideki işçilerin örgütlü olduğu bir sendika olarak diyoruz ki; yüksek enflasyonla mücadelenin en etkin yolu üretmek, üretmek, üretmektir. Bizler üretiyoruz katma değer yaratıyoruz. Daha çok üretmemiz gerekiyor. Üretmek içinde üreten emekçilerin enflasyonla mücadele sorunlarının görülmesi gerekiyor. Bu konuda gerek asgari ücret, gerekse diğer kazançlarıyla ilgili artışlar muhakkak karşılanmalıdır.

Geçmiş yıllara baktığımızda asgari ücretin 2013 yılında net 437 dolar olduğunu görüyoruz. Bugün asgari ücret net 437 dolar seviyelerine gelirse 2013 yılındaki nefes alma durumunu yakalamış oluruz. Bu da bugünün verileriyle net 7 bin 500 TL dolaylarına denk geliyor. Neden asgari ücreti dolar biriminden söylüyoruz, çünkü biz tükettiğimizi dolar bazlı tüketiyoruz.”

Örgütlenme

“Ücreti arttırmanın yolu sendikal örgütlenmedir. Tüm sektör işçilerini sendikamız Öz İplik İş çatısı altında örgütlenmeye davet ediyorum.” diyerek emekçilere yol ve adres gösteren Rafi Ay, bir haklı talepte daha bulunuyor:

-Örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalı…

Neden? Şundan:

-Devletimizden beklentimiz bir an önce ayağımızdaki zincirleri çözmesidir. Örgütlenmenin önünü açmasıdır. Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması,  yüksek enflasyon dahil birçok soruna çözüm olacaktır.

Haksız mı?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.