Dursun Erkılıç
Köşe Yazarı
Dursun Erkılıç
 

Başkentin 100 yıllık hasreti, ‘Ankara Edebiyat Festivali’ ile bitti

Mamak; zihnimin çocuk yaşının barındığı odanın nadide tablolarından biridir! *** Dünden hatıra… Kayabaşı’nda son Mohikan gibi direnen gecekondulardan 50-60 yıl önce insanları ağırlayan mesire yerlerine… Bugünün… Daha geçenlerde Başkan Murat Köse ile gezdiğimiz Kıbrıs Kanyonundan yakında kokladığımız Lavanta Bahçesine kadar her güzellik Mamak tadı olarak beş duyumuzda dolaşıp duruyor… Ama, ancak, fakat… Tüm duyu, duygu ve düşüncelerin kimyasına ‘edep’ zerk eden aşı kampanyası gibi bir gelenek oluşuyor Mamak’ta…     ANKARA EDEBİYAT FESTİVALİ   100 yıllık Başkent Ankara’yı birçok proje ve uygulama ile yücelten süreçte yerini alan Mamak Belediyesi, Başkan Murat Köse’nin donanımına yakışan bir büyük etkinliğin paydaşı, parçası oldu… Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi iş birliğiyle Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi tarafından düzenlenen “Ankara Edebiyat Festivali”ne ev sahipliği yapan Mamak Belediyesi böylece bir ilke imza attı. Bu yıl, 12-14 Ekim 2023 tarihleri arasında yine Mamak Belediyesi’nin ev sahipliğinde ikincisi düzenlenecek olan Festival için bir tanıtım toplantısı tertiplendi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, aynı zamanda Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı da olan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay’ın katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Gazeteci dostum, Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Şahin Ali Şen de toplantıda yerini alanlardandı.   SORUYA DÖNÜŞEN DEVLER!   Ankara’nın 100 yıllık hasretini bitirecek festivalin detaylarına ilişkin bilgiler verilen toplantıda, düne dair anılması gerekenleri andıktan sonra Ahmet Haşim, Mehmet Akif Ersoy, Sabahattin Ali, Ahmet Hamdi Tanpınar, Orhan Veli gibi Türk edebiyatının şahikalarını hem de birlikte toplumla özellikle de gençlerle buluşturma fikrinin kime ait olduğunu sordum. Cevaba şaşırmadım: Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan. Festival kapsamında, Başkentte ayak izi bulunan edebiyatçıların arasına Ahmet Kutsi Tecer de katılarak, takipçilere tam bir Ankara lezzeti sunulacak…     NEDEN ‘FESTİVAL’ DENDİ?   Söz konusu “Edebiyat Festivali” olunca, ‘edebiyat’ ile ‘festival’i bir arada görünce şaşıranları hem Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan hem de Mamak Belediye Başkanı Murat Köse rahatlattı: “İçinde her türlü edebiyat programının yanı sıra sergi, konser, konferans gibi faaliyetlerin bulunduğu bir etkinlikler silsilesine başka ne isim verilebilir ki?” *** “Ankara Edebiyat Festivali”nin tanıtımıyla ilgili basın toplantısı, bilgilendirmeler kadar Ankara’ya ve edebiyata dair sohbet ile de renklendi, zenginleşti.  Son tahlilde, Başkan Murat Köse’nin dediği gibi, böyle bir festival Ankara’nın 100 yıllık hasretini bitirecek kerte önemliydi ve o hasret bitti...  
Ekleme Tarihi: 09 Ekim 2023 - Pazartesi

Başkentin 100 yıllık hasreti, ‘Ankara Edebiyat Festivali’ ile bitti

Mamak; zihnimin çocuk yaşının barındığı odanın nadide tablolarından biridir!

***

Dünden hatıra…

Kayabaşı’nda son Mohikan gibi direnen gecekondulardan 50-60 yıl önce insanları ağırlayan mesire yerlerine…

Bugünün…

Daha geçenlerde Başkan Murat Köse ile gezdiğimiz Kıbrıs Kanyonundan yakında kokladığımız Lavanta Bahçesine kadar her güzellik Mamak tadı olarak beş duyumuzda dolaşıp duruyor…

Ama, ancak, fakat…

Tüm duyu, duygu ve düşüncelerin kimyasına ‘edep’ zerk eden aşı kampanyası gibi bir gelenek oluşuyor Mamak’ta…

 

 

ANKARA EDEBİYAT FESTİVALİ

 

100 yıllık Başkent Ankara’yı birçok proje ve uygulama ile yücelten süreçte yerini alan Mamak Belediyesi, Başkan Murat Köse’nin donanımına yakışan bir büyük etkinliğin paydaşı, parçası oldu…

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi iş birliğiyle Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi tarafından düzenlenen “Ankara Edebiyat Festivali”ne ev sahipliği yapan Mamak Belediyesi böylece bir ilke imza attı.

Bu yıl, 12-14 Ekim 2023 tarihleri arasında yine Mamak Belediyesi’nin ev sahipliğinde ikincisi düzenlenecek olan Festival için bir tanıtım toplantısı tertiplendi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, aynı zamanda Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı da olan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay’ın katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Gazeteci dostum, Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Şahin Ali Şen de toplantıda yerini alanlardandı.

 

SORUYA DÖNÜŞEN DEVLER!

 

Ankara’nın 100 yıllık hasretini bitirecek festivalin detaylarına ilişkin bilgiler verilen toplantıda, düne dair anılması gerekenleri andıktan sonra Ahmet Haşim, Mehmet Akif Ersoy, Sabahattin Ali, Ahmet Hamdi Tanpınar, Orhan Veli gibi Türk edebiyatının şahikalarını hem de birlikte toplumla özellikle de gençlerle buluşturma fikrinin kime ait olduğunu sordum. Cevaba şaşırmadım: Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan.

Festival kapsamında, Başkentte ayak izi bulunan edebiyatçıların arasına Ahmet Kutsi Tecer de katılarak, takipçilere tam bir Ankara lezzeti sunulacak…

 

 

NEDEN ‘FESTİVAL’ DENDİ?

 

Söz konusu “Edebiyat Festivali” olunca, ‘edebiyat’ ile ‘festival’i bir arada görünce şaşıranları hem Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan hem de Mamak Belediye Başkanı Murat Köse rahatlattı:

“İçinde her türlü edebiyat programının yanı sıra sergi, konser, konferans gibi faaliyetlerin bulunduğu bir etkinlikler silsilesine başka ne isim verilebilir ki?”

***

“Ankara Edebiyat Festivali”nin tanıtımıyla ilgili basın toplantısı, bilgilendirmeler kadar Ankara’ya ve edebiyata dair sohbet ile de renklendi, zenginleşti.  Son tahlilde, Başkan Murat Köse’nin dediği gibi, böyle bir festival Ankara’nın 100 yıllık hasretini bitirecek kerte önemliydi ve o hasret bitti...

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.