Dursun Erkılıç
Köşe Yazarı
Dursun Erkılıç
 

ANGİKAD’ın Ankara’dan ‘doğrudan uçuş’ beklentisi

Bazı şehirlerin ‘makus talihi’ halini alan ve tersine döndürülmesi beklenen sorunları vardır. Bu kapsamda, Türkiye Cumhuriyetinin Başkenti Ankara’nın kronik sorunu, yurtdışı uçuşlarda direkt, yani doğrudan uçuşların yetersizliğidir. Son dönemde sayı artsa da yetersizlik sürüyor. Konuyu yeri geldikçe dillendiren ve taleplerde bulunan Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç ile Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran da bu konudaki sorunun giderilmesini istiyor.   ANGİKAD’IN DA TALEBİ…   Son olarak Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD) Başkanı Gözde Diker de soruna dikkat çekerek çözüm talebinde bulundu. Özellikle Aysu Yavuz ve Hande Öztürk’ün başkanlıkları döneminde çalışmalarını yakından takip ettiğim ANGİKAD; kadın girişimciliğini destekleme ve kadın istihdamını artırma konusunda çalışmalar yürüten ve bu yönüyle büyük bir boşluğu dolduran oluşum. Dernek bünyesinde turizm, sağlık, bilişim teknolojileri ve sanayi alanında çalışan iş kadınları bulunuyor. Kendi alanında büyük başarılara imza atan girişimci iş kadınları, dünyada birçok ülke ile iş yaptığı için, yurt dışına seyahatlerde doğrudan uçuşların saatleri ve sefer sayıları nedeniyle sıkıntılar yaşıyor. ANGİKAD’ın yeni Başkanı Gözde Diker ve dernek üyeleri, yurt dışına direkt uçuşların artırılması çalışmaları kapsamında TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer ile buluşmasının ardından yaptığı açıklamayla konuyu bir kez daha gündeme taşıdı.   GÖZDE DİKER’İN SÖZLERİ   Görüşmeyi değerlendiren Diker, iş kadınları olarak çok sayıda uluslararası seyahat gerçekleştirdiklerini, doğrudan uçuşların artırılması yönünde hava yolu şirketlerinden talepte bulunduklarını ifade etti. ANGİKAD Başkanı Gözde Diker, “Özellikle Kuzey Afrika ülkeleri ve Orta Asya’ya Ankara’dan uçuşların gerçekleştirilmesini talep ediyoruz. Avrupa ülkelerine de direkt uçuşlar aynı derecede önemli. Sağlık sektöründe çok başarılı bir ülkeyiz. Bu başarımızı yurt dışına da çıkarmalı, oradaki insanları Türkiye'ye getirme imkanlarını yaratmalıyız. Orta Doğu ülkeleri, İspanya, İtalya gibi Avrupa ülkelerinden de sağlık turizmine çok ilgi var.” diyerek taleplerinin önemini net biçimde dile getiriyor.   UMUT VEREN AÇIKLAMA   Şu anda Ankara'dan 34 dış hat, 36 iç hat noktasına uçuşun olduğunu ifade eden TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer’in, ANGİKAD’dan gelen talepler doğrultusunda Başkent Ankara’dan direkt uçuş noktalarının artırılmasına yönelik hava yolu şirketleriyle koordinasyon çalışmalarını yürütmek için görüşmelerini sürdüreceğini söylemesi, sorunun çözümü yönünde umutları arttırıyor.
Ekleme Tarihi: 05 Temmuz 2023 - Çarşamba

ANGİKAD’ın Ankara’dan ‘doğrudan uçuş’ beklentisi

Bazı şehirlerin ‘makus talihi’ halini alan ve tersine döndürülmesi beklenen sorunları vardır. Bu kapsamda, Türkiye Cumhuriyetinin Başkenti Ankara’nın kronik sorunu, yurtdışı uçuşlarda direkt, yani doğrudan uçuşların yetersizliğidir. Son dönemde sayı artsa da yetersizlik sürüyor.

Konuyu yeri geldikçe dillendiren ve taleplerde bulunan Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç ile Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran da bu konudaki sorunun giderilmesini istiyor.

 

ANGİKAD’IN DA TALEBİ…

 

Son olarak Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD) Başkanı Gözde Diker de soruna dikkat çekerek çözüm talebinde bulundu.

Özellikle Aysu Yavuz ve Hande Öztürk’ün başkanlıkları döneminde çalışmalarını yakından takip ettiğim ANGİKAD; kadın girişimciliğini destekleme ve kadın istihdamını artırma konusunda çalışmalar yürüten ve bu yönüyle büyük bir boşluğu dolduran oluşum. Dernek bünyesinde turizm, sağlık, bilişim teknolojileri ve sanayi alanında çalışan iş kadınları bulunuyor. Kendi alanında büyük başarılara imza atan girişimci iş kadınları, dünyada birçok ülke ile iş yaptığı için, yurt dışına seyahatlerde doğrudan uçuşların saatleri ve sefer sayıları nedeniyle sıkıntılar yaşıyor.

ANGİKAD’ın yeni Başkanı Gözde Diker ve dernek üyeleri, yurt dışına direkt uçuşların artırılması çalışmaları kapsamında TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer ile buluşmasının ardından yaptığı açıklamayla konuyu bir kez daha gündeme taşıdı.

 

GÖZDE DİKER’İN SÖZLERİ

 

Görüşmeyi değerlendiren Diker, iş kadınları olarak çok sayıda uluslararası seyahat gerçekleştirdiklerini, doğrudan uçuşların artırılması yönünde hava yolu şirketlerinden talepte bulunduklarını ifade etti.

ANGİKAD Başkanı Gözde Diker, “Özellikle Kuzey Afrika ülkeleri ve Orta Asya’ya Ankara’dan uçuşların gerçekleştirilmesini talep ediyoruz. Avrupa ülkelerine de direkt uçuşlar aynı derecede önemli. Sağlık sektöründe çok başarılı bir ülkeyiz. Bu başarımızı yurt dışına da çıkarmalı, oradaki insanları Türkiye'ye getirme imkanlarını yaratmalıyız. Orta Doğu ülkeleri, İspanya, İtalya gibi Avrupa ülkelerinden de sağlık turizmine çok ilgi var.” diyerek taleplerinin önemini net biçimde dile getiriyor.

 

UMUT VEREN AÇIKLAMA

 

Şu anda Ankara'dan 34 dış hat, 36 iç hat noktasına uçuşun olduğunu ifade eden TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer’in, ANGİKAD’dan gelen talepler doğrultusunda Başkent Ankara’dan direkt uçuş noktalarının artırılmasına yönelik hava yolu şirketleriyle koordinasyon çalışmalarını yürütmek için görüşmelerini sürdüreceğini söylemesi, sorunun çözümü yönünde umutları arttırıyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.