Dursun Erkılıç
Köşe Yazarı
Dursun Erkılıç
 

Ahmet Kurt’tan Türkiye ve KOBİ gerçekleri: Yeşil Dönüşüm, eşit bölüşüm

Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhu şad edecek gelişmelerin merkezi oldu. Sıkça vurguladığım gibi; OSB’leri üretim üssüne çeviren KOBİ’leri, bilimin ışığıyla yolumuzu aydınlatan üniversiteleri, teknoloji alanındaki yeniliklere, AR-GE faaliyetlerine ev sahipliği yapan teknokentleri, dünya standardını yakalayan sağlık kuruluşları ve daha birçok özelliği ile artık bir dünya kenti Ankara… Birbiri ardına dev organizasyonlar Son dönemdeki dikkat çekici bir başka özelliği ise dev organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor olması. Başkent Ankara; ATO öncülüğünde 30-31 Mart’ta yapılan ‘EKO İklim: Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi / Fuarı’nın ardından, bu kez de Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) işbirliği ve Akbank desteğiyle gerçekleştirilecek dev bir proje ve etkinliğe daha ev sahibi olacak. Yeşil dönüşümün önemi ve kurumların nasıl hazırlanması gerektiği konusunda farkındalığı artırmayı hedefleyen, “KOBİ’ler için Yeşil Dönüşüm” projesi, İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu İÇASİFED’in ev sahipliğinde 15 Eylül’de Ankara’da gerçekleştirilecek. Anadolu’da Avrupa Yeşil Mutabakatı ile ilgili farkındalığı artırmayı amaçlayan etkinlik ile ilgili olarak, ANKHABER’e değerlendirmelerde bulunan, Anadolu’nun üreten insanlarını bünyesinde barındıran derneklerin çatı kuruluş olan İÇASİFED’in Genel Başkanı Ahmet Kurt, projenin çok önemli olduğunu belirterek, “KOBİ’ler için Yeşil Dönüşüm projesi; yeşil dönüşümün önemi ve kurumların nasıl hazırlanması gerektiği konusunda farkındalığı artırmayı hedeflemektedir.” demiş ve eklemişti: -TÜRKONFED’in öncülük ettiği proje, KOBİ’ler için kaçınılmaz hal alan ‘yeşil dönüşüm’ konusunda çok olumlu gelişmelere vesile olacaktır… Dönüşüm olur, ya bölüşüm İÇASİFED Genel Başkanı Ahmet Kurt’un bir başka hassasiyeti de ekonominin bozulan dengelerinin yerli yerine oturmasıyla ilgili. Gerek ek bütçe görüşmeleri sırasında gerekse öncesi ve sonrasında açıklamalar yaparak iç ve dış borçlarla birlikte üretimin önemine ve eşit bölüşümün gereğine dikkat çekmişti. Yazıyı hazırlarken dediklerini okurken, yıllaaar önce yazdığım dörtlükler geldi hatırıma   Kul hakkını hamhum cıkla yiyenden Doymayıp yetime yok mu diyenden Garip bulamazsa kendin soyandan Çok çekti memleket bitmiyor hocam   İnsan ya insanın kuzusu, kurdu Anadolu kurdun, kuzunun yurdu Coğrafya az/çok ne varsa verdi Hepsini alsa da yetmiyor hocam   Bahar gelir peşi kurtulmaz yazdan Yazda kimi böcek ayrılmaz hazdan Kışın karıncadan duyduğu sözden
Ekleme Tarihi: 04 Ağustos 2022 - Perşembe

Ahmet Kurt’tan Türkiye ve KOBİ gerçekleri: Yeşil Dönüşüm, eşit bölüşüm

Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhu şad edecek gelişmelerin merkezi oldu.

Sıkça vurguladığım gibi; OSB’leri üretim üssüne çeviren KOBİ’leri, bilimin ışığıyla yolumuzu aydınlatan üniversiteleri, teknoloji alanındaki yeniliklere, AR-GE faaliyetlerine ev sahipliği yapan teknokentleri, dünya standardını yakalayan sağlık kuruluşları ve daha birçok özelliği ile artık bir dünya kenti Ankara…

Birbiri ardına dev organizasyonlar

Son dönemdeki dikkat çekici bir başka özelliği ise dev organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor olması.

Başkent Ankara; ATO öncülüğünde 30-31 Mart’ta yapılan ‘EKO İklim: Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi / Fuarı’nın ardından, bu kez de Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) işbirliği ve Akbank desteğiyle gerçekleştirilecek dev bir proje ve etkinliğe daha ev sahibi olacak.

Yeşil dönüşümün önemi ve kurumların nasıl hazırlanması gerektiği konusunda farkındalığı artırmayı hedefleyen, “KOBİ’ler için Yeşil Dönüşüm” projesi, İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu İÇASİFED’in ev sahipliğinde 15 Eylül’de Ankara’da gerçekleştirilecek.

Anadolu’da Avrupa Yeşil Mutabakatı ile ilgili farkındalığı artırmayı amaçlayan etkinlik ile ilgili olarak, ANKHABER’e değerlendirmelerde bulunan, Anadolu’nun üreten insanlarını bünyesinde barındıran derneklerin çatı kuruluş olan İÇASİFED’in Genel Başkanı Ahmet Kurt, projenin çok önemli olduğunu belirterek, “KOBİ’ler için Yeşil Dönüşüm projesi; yeşil dönüşümün önemi ve kurumların nasıl hazırlanması gerektiği konusunda farkındalığı artırmayı hedeflemektedir.” demiş ve eklemişti:

-TÜRKONFED’in öncülük ettiği proje, KOBİ’ler için kaçınılmaz hal alan ‘yeşil dönüşüm’ konusunda çok olumlu gelişmelere vesile olacaktır…

Dönüşüm olur, ya bölüşüm

İÇASİFED Genel Başkanı Ahmet Kurt’un bir başka hassasiyeti de ekonominin bozulan dengelerinin yerli yerine oturmasıyla ilgili.

Gerek ek bütçe görüşmeleri sırasında gerekse öncesi ve sonrasında açıklamalar yaparak iç ve dış borçlarla birlikte üretimin önemine ve eşit bölüşümün gereğine dikkat çekmişti.

Yazıyı hazırlarken dediklerini okurken, yıllaaar önce yazdığım dörtlükler geldi hatırıma

 

Kul hakkını hamhum cıkla yiyenden

Doymayıp yetime yok mu diyenden

Garip bulamazsa kendin soyandan

Çok çekti memleket bitmiyor hocam

 

İnsan ya insanın kuzusu, kurdu

Anadolu kurdun, kuzunun yurdu

Coğrafya az/çok ne varsa verdi

Hepsini alsa da yetmiyor hocam

 

Bahar gelir peşi kurtulmaz yazdan

Yazda kimi böcek ayrılmaz hazdan

Kışın karıncadan duyduğu sözden

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.