Yazar Yücel Feyzioğlu, herkesi ‘Büyülü Masal Yolculuğu’na çıkarıyor

Kültür-Sanat 12.02.2024 - 06:53, Güncelleme: 12.02.2024 - 06:57
 

Yazar Yücel Feyzioğlu, herkesi ‘Büyülü Masal Yolculuğu’na çıkarıyor

ANKHABER / Balkanlardan Yakutistan’a, Sibirya’dan Uygurlara uzanan, 1974 yılında başlayan muazzam bir masal ve efsane yolculuğu kamuoyu ile buluşuyor...
BASIN TANITIMI BUGÜN YAPILACAK 648 masal, 32 kitap... Binlerce yıllık büyük kültürümüzü yansıtan bu özel projenin basın tanıtımı, 12 Şubat 2024 Pazartesi günü, Doğu Batı Yayınları, Gazeteciler Cemiyeti ve ZorbaTVdergi işbirliğinde Gazeteciler Cemiyeti fuayesinde medya temsilcileri, yazarlar ve sanatçı davetlilerle gerçekleşecek. BÜYÜK KÜLTÜR MİRASI: KARDEŞ MASALLAR PROJESİ 1974 yılında başlayan ve Balkanlardan Yakutistan’a, Sibirya’dan Uygurlara uzanan bir masal yolculuğu, 648 masal ve efsane ile 32 kitapla doruk noktasına ulaştı. Bu büyük kültür mirası, Doğu Batı Yayınları, Gazeteciler Cemiyeti ve Zorba TV-dergi işbirliğiyle tanıtılacak. 12 Şubat 2024 Pazartesi günü Gazeteciler Cemiyeti fuayesinde düzenlenecek basın tanıtımı, medya temsilcilerini, yazarları ve sanatçıları ağırlayacak. YÜCEL FEYZİOĞLU'NUN MASAL DOLU SEYAHATİ Yücel Feyzioğlu, kalemini asa yaparak binlerce yıllık büyük kültür mirasını keşfe çıktı. Uygur çocukları Çin kültürüyle, Türk çocukları Rus kültürüyle büyüyordu. Feyzioğlu, çocuklarına ve öğrencilerine borçlu olduğunu düşündü ve bu büyük kültürü gün yüzüne çıkarmaya karar verdi. YÜCEL FEYZİOĞLU'NUN 35 YILLIK MASAL ÇALIŞMASI Yücel Feyzioğlu, günümüzün Evliya Çelebisi olarak adlandırılabilir. Atını Anadolu’dan Kafkasya’ya, Balkanlardan Orta Asya’ya sürdü. Yüzlerce zorlukla karşılaştı, ancak Feyzioğlu, masal kahramanlarını çocuklarımızın önüne çıkarmak için azimle devam etti. TOMRİS ANA’DAN HAKAN HANIM NÜŞABE'YE Feyzioğlu, özveriyle seçtiği masal kahramanlarını hayata döndürdü. Tam 648 masal, 32 kitapla çocuklarımıza sunuldu. Dünya çocuklarına sunulan Grimm Kardeş masallarının ve Andersen masallarının önünde bir koleksiyon. Er Tapıldılar, Keloğlanlar, Çilbikler gibi unutulmuş kahramanları gün yüzüne çıkardı. ULUSLARARASI YANKILAR Yabancı basında da geniş yankı uyandıran Feyzioğlu'nun çalışmaları, türkolog ve çevirmen Rosemarie Kuper tarafından övgüyle anıldı. Almanya'nın büyük gazetelerinden Westdeutsche Allgemeine Zeitung ve Hollanda'nın eleştirmeni Rinbert Kromhout, masalların dünya edebiyatına önemli bir katkı sağladığını belirtti. KARDEŞ MASALLARIN TÜRKİYE'DEKİ ETKİSİ "Türk Dünyası Kardeş Masallar" dizisi Türkiye'de geniş etkiler yarattı. Avrupa Konseyi ile MEB'nin ortak projesiyle yazılan ders kitabı, 2016 yılının en sevilen ders kitabı seçildi. Masalların etkisiyle masal anlatıcısı yetiştiren kurslar açıldı, okullara masallar daha çok girmeye başladı. ANKARA'DA BÜYÜK BULUŞMA Kardeş Masallar projesinin ulusal basın tanıtım toplantısı, Gazeteciler Cemiyeti ve Zorba TV-dergi medya sponsorluğunda, Doğu Batı Yayınları tarafından Ankara’da 12 Şubat 2024 tarihinde düzenlenecek. Büyülü masal yolculuğu, Türk kültürünü dünya çocuklarına taşımaya devam ediyor.
ANKHABER / Balkanlardan Yakutistan’a, Sibirya’dan Uygurlara uzanan, 1974 yılında başlayan muazzam bir masal ve efsane yolculuğu kamuoyu ile buluşuyor...

BASIN TANITIMI BUGÜN YAPILACAK

648 masal, 32 kitap... Binlerce yıllık büyük kültürümüzü yansıtan bu özel projenin basın tanıtımı, 12 Şubat 2024 Pazartesi günü, Doğu Batı Yayınları, Gazeteciler Cemiyeti ve ZorbaTVdergi işbirliğinde Gazeteciler Cemiyeti fuayesinde medya temsilcileri, yazarlar ve sanatçı davetlilerle gerçekleşecek.

BÜYÜK KÜLTÜR MİRASI: KARDEŞ MASALLAR PROJESİ

1974 yılında başlayan ve Balkanlardan Yakutistan’a, Sibirya’dan Uygurlara uzanan bir masal yolculuğu, 648 masal ve efsane ile 32 kitapla doruk noktasına ulaştı. Bu büyük kültür mirası, Doğu Batı Yayınları, Gazeteciler Cemiyeti ve Zorba TV-dergi işbirliğiyle tanıtılacak. 12 Şubat 2024 Pazartesi günü Gazeteciler Cemiyeti fuayesinde düzenlenecek basın tanıtımı, medya temsilcilerini, yazarları ve sanatçıları ağırlayacak.

YÜCEL FEYZİOĞLU'NUN MASAL DOLU SEYAHATİ

Yücel Feyzioğlu, kalemini asa yaparak binlerce yıllık büyük kültür mirasını keşfe çıktı. Uygur çocukları Çin kültürüyle, Türk çocukları Rus kültürüyle büyüyordu. Feyzioğlu, çocuklarına ve öğrencilerine borçlu olduğunu düşündü ve bu büyük kültürü gün yüzüne çıkarmaya karar verdi.

YÜCEL FEYZİOĞLU'NUN 35 YILLIK MASAL ÇALIŞMASI

Yücel Feyzioğlu, günümüzün Evliya Çelebisi olarak adlandırılabilir. Atını Anadolu’dan Kafkasya’ya, Balkanlardan Orta Asya’ya sürdü. Yüzlerce zorlukla karşılaştı, ancak Feyzioğlu, masal kahramanlarını çocuklarımızın önüne çıkarmak için azimle devam etti.

TOMRİS ANA’DAN HAKAN HANIM NÜŞABE'YE

Feyzioğlu, özveriyle seçtiği masal kahramanlarını hayata döndürdü. Tam 648 masal, 32 kitapla çocuklarımıza sunuldu. Dünya çocuklarına sunulan Grimm Kardeş masallarının ve Andersen masallarının önünde bir koleksiyon. Er Tapıldılar, Keloğlanlar, Çilbikler gibi unutulmuş kahramanları gün yüzüne çıkardı.

ULUSLARARASI YANKILAR

Yabancı basında da geniş yankı uyandıran Feyzioğlu'nun çalışmaları, türkolog ve çevirmen Rosemarie Kuper tarafından övgüyle anıldı. Almanya'nın büyük gazetelerinden Westdeutsche Allgemeine Zeitung ve Hollanda'nın eleştirmeni Rinbert Kromhout, masalların dünya edebiyatına önemli bir katkı sağladığını belirtti.

KARDEŞ MASALLARIN TÜRKİYE'DEKİ ETKİSİ

"Türk Dünyası Kardeş Masallar" dizisi Türkiye'de geniş etkiler yarattı. Avrupa Konseyi ile MEB'nin ortak projesiyle yazılan ders kitabı, 2016 yılının en sevilen ders kitabı seçildi. Masalların etkisiyle masal anlatıcısı yetiştiren kurslar açıldı, okullara masallar daha çok girmeye başladı.

ANKARA'DA BÜYÜK BULUŞMA

Kardeş Masallar projesinin ulusal basın tanıtım toplantısı, Gazeteciler Cemiyeti ve Zorba TV-dergi medya sponsorluğunda, Doğu Batı Yayınları tarafından Ankara’da 12 Şubat 2024 tarihinde düzenlenecek. Büyülü masal yolculuğu, Türk kültürünü dünya çocuklarına taşımaya devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
ZorbaTVdergi -Doğu Batı Yayınları
(14.02.2024 11:48 - #433)
İçtenlikle kutlarız, ZorbaTVdergi Ailesi adına.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.