Yazar Türker Ünlü'nün 3. Kitabı ''Sıfır'' Okuyucusuyla Buluştu

Kültür-Sanat (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 16.01.2024 - 20:48, Güncelleme: 16.01.2024 - 21:08
 

Yazar Türker Ünlü'nün 3. Kitabı ''Sıfır'' Okuyucusuyla Buluştu

Sema KUMRULU / Konuğum Marmaris'ten Yazar Türker Ünlü. Pilot olmak isterken yazarlığa uzanan bir yol onun hikayesi. Yazdığı hikayelerinde belki de kendi hikayelerine de yer vermiştir.
   Sevgili Türker Ünlü sohbetimizde, o güzel anlatımınızla ben sizi tanıdım. Sizi tanımayanlar için kendinizi tanıtır mısınız?    Almanya 1984 doğumluyum. Aydınlı bir babanın, İstanbullu bir annenin ilk oğlu olarak dünyaya gelmişim. Altı aylıkken, Türk kültürü ile yetişmem için Almanya'da fabrika işçiliğini bırakıp kesin dönüş yapan babam, askerlik görevi için Erzurum'a gittiği zaman annem 18 ay boyunca yalnız kalır. Karnında erkek kardeşim ile tek başına, hiç bir tanıdığı olmayan bu yabancı şehirdeki tek dostuydum annemin.     Hayalleriniz nelerdi?    Hayalim pilot olmaktı, kim sorarsa sorsun büyüyünce ne olacaksın dediğinde aklıma hep uçtuğum gelirdi. Evimiz Aydın Cumhuriyet Mahallesi'ndeydi. Mutfak penceresinden izlediğim batan güneşe karşı uçak kullanmak çocukluk hayalimdi. Eğitim hayatımı Aydın'da tamamladım. Adnan Menderes Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama mezunu olmadan önce hava subaylığı sınavına girip kazandım. Tüm mülakat ve yazılı sınavları başarıyla geçtikten sonra, Hava Komutanlığı'nda 400 kişiden dördüncü oldum. Hayalime çok yaklaşmıştım ama babamın karıştığı bir kavganın siciline işlenmiş olması yüzünden elendim. Üniversiteyi terk edip askere gittim. On beş ay askerliğin ardından iş hayatına Turkcell ile adım attım. Satış sektörü ağırlıklı birçok firmada bulundum. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde Memur olarak çalışırken, bir farkındalığa ulaştım. Bu farkındalık, bir yerlerde çalışırken aynı zamanda kendi işimi yapıp istihdam yaratmak isteğinin altında yatan dürtüydü.    İçinizdeki dürtüler sizi nereye götürdü?   Kurduğum ST Yapım Cast Ajans ile 2011-2017 yılları arasında Erberk Ajans'ta modellik ve oyunculuk tecrübemi profesyonelleştirme gayesindeydim. Aynı anda çalışan ve işveren olamayacağımı anladığım zaman artık otuzlu yaşların ortasındaydım. Hayalim ne? diye sorgularken hikayemin filmini çekmek için klavyenin tuşlarına basmaya başladım. Bu arada evlenip Marmaris'e yerleştim, birileri için değil, hayallerim için yaşamaya karar verdim.    Kitaplarınızdan bahseder misiniz?    Pandemi süreci ile birlikte, An, Yan ve Kan isminde üçleme olarak planladığım kitaplarımdan, ''An'' ve ''Yan'', Artshop Yayınevi aracılığı ile çıkardığım ilk iki kitabım; Aydın'dan başlayıp, Marmaris'e uzanan bir macera hikayesi. ''Kan'' isimli  üçüncü kitabıma ara verip, ''Sıfır'' isimli kitabım okuyucusu ile buluştu ve senaryosu yazılıyor. Kendim oynayacağım. 2024 yılına geldiğimiz zaman 3. kitabımı yazmış olmanın gururunu yaşıyorum. Kitap Kapaklarını kendim tasarlıyorum. Resme karşı da büyük bir merakım var ama tek bir konuda uzmanlaşmak istiyorum.   Bize son olarak neler söylemek istersiniz?    Hayallere giden yolda engel yoktur. İsmimin getirdiği Türk (Güçlü)  Er  (Asker) olarak yılmamayı ve her koşulda kafama koyduğumu yapmayı bilinçaltıma kazıdım.    Genç, dinamik, hayalleri olan bir yazar Türker Ünlü. Ben bu güzel söyleşi için çok teşekkür ediyorum. Tüm hayallerinin gerçekleşmesi dileği ile.
Sema KUMRULU / Konuğum Marmaris'ten Yazar Türker Ünlü. Pilot olmak isterken yazarlığa uzanan bir yol onun hikayesi. Yazdığı hikayelerinde belki de kendi hikayelerine de yer vermiştir.

   Sevgili Türker Ünlü sohbetimizde, o güzel anlatımınızla ben sizi tanıdım. Sizi tanımayanlar için kendinizi tanıtır mısınız?

   Almanya 1984 doğumluyum. Aydınlı bir babanın, İstanbullu bir annenin ilk oğlu olarak dünyaya gelmişim. Altı aylıkken, Türk kültürü ile yetişmem için Almanya'da fabrika işçiliğini bırakıp kesin dönüş yapan babam, askerlik görevi için Erzurum'a gittiği zaman annem 18 ay boyunca yalnız kalır. Karnında erkek kardeşim ile tek başına, hiç bir tanıdığı olmayan bu yabancı şehirdeki tek dostuydum annemin.

    Hayalleriniz nelerdi?

   Hayalim pilot olmaktı, kim sorarsa sorsun büyüyünce ne olacaksın dediğinde aklıma hep uçtuğum gelirdi. Evimiz Aydın Cumhuriyet Mahallesi'ndeydi. Mutfak penceresinden izlediğim batan güneşe karşı uçak kullanmak çocukluk hayalimdi. Eğitim hayatımı Aydın'da tamamladım. Adnan Menderes Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama mezunu olmadan önce hava subaylığı sınavına girip kazandım. Tüm mülakat ve yazılı sınavları başarıyla geçtikten sonra, Hava Komutanlığı'nda 400 kişiden dördüncü oldum. Hayalime çok yaklaşmıştım ama babamın karıştığı bir kavganın siciline işlenmiş olması yüzünden elendim. Üniversiteyi terk edip askere gittim. On beş ay askerliğin ardından iş hayatına Turkcell ile adım attım. Satış sektörü ağırlıklı birçok firmada bulundum. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde Memur olarak çalışırken, bir farkındalığa ulaştım. Bu farkındalık, bir yerlerde çalışırken aynı zamanda kendi işimi yapıp istihdam yaratmak isteğinin altında yatan dürtüydü.

   İçinizdeki dürtüler sizi nereye götürdü?

  Kurduğum ST Yapım Cast Ajans ile 2011-2017 yılları arasında Erberk Ajans'ta modellik ve oyunculuk tecrübemi profesyonelleştirme gayesindeydim. Aynı anda çalışan ve işveren olamayacağımı anladığım zaman artık otuzlu yaşların ortasındaydım. Hayalim ne? diye sorgularken hikayemin filmini çekmek için klavyenin tuşlarına basmaya başladım. Bu arada evlenip Marmaris'e yerleştim, birileri için değil, hayallerim için yaşamaya karar verdim.

   Kitaplarınızdan bahseder misiniz?

   Pandemi süreci ile birlikte, An, Yan ve Kan isminde üçleme olarak planladığım kitaplarımdan, ''An'' ve ''Yan'', Artshop Yayınevi aracılığı ile çıkardığım ilk iki kitabım; Aydın'dan başlayıp, Marmaris'e uzanan bir macera hikayesi. ''Kan'' isimli  üçüncü kitabıma ara verip, ''Sıfır'' isimli kitabım okuyucusu ile buluştu ve senaryosu yazılıyor. Kendim oynayacağım. 2024 yılına geldiğimiz zaman 3. kitabımı yazmış olmanın gururunu yaşıyorum. Kitap Kapaklarını kendim tasarlıyorum. Resme karşı da büyük bir merakım var ama tek bir konuda uzmanlaşmak istiyorum.

  Bize son olarak neler söylemek istersiniz?

   Hayallere giden yolda engel yoktur. İsmimin getirdiği Türk (Güçlü)  Er  (Asker) olarak yılmamayı ve her koşulda kafama koyduğumu yapmayı bilinçaltıma kazıdım.

   Genç, dinamik, hayalleri olan bir yazar Türker Ünlü. Ben bu güzel söyleşi için çok teşekkür ediyorum. Tüm hayallerinin gerçekleşmesi dileği ile.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Deniz C.
(17.01.2024 14:52 - #427)
Kitaplarınızı okudum Başarılarınızın devamını dilerim " Sıfır" adlı kitabınızı da mutlaka okuyacağım .
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.