Yavaş ve Yaşar doktorları yalnız bırakmadı

Güncel 08.10.2023 - 12:08, Güncelleme: 08.10.2023 - 12:08
 

Yavaş ve Yaşar doktorları yalnız bırakmadı

Yenimahalle Belediyesi, Tıp Öğrencileri Platformu tarafından düzenlenen Evden Uzakta Kariyer Planlaması sempozyumuna Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde ev sahipliği yaptı. 2 bine yakın doktor ve doktor adayının katıldığı sempozyumda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da akademisyen, doktor ve doktor adaylarını yalnız bırakmadı.
Yaşar, “Özellikle pandemi döneminde yaşadıklarımız ortada. Bizler evlerimize kapanarak kendi çabamızla sağlığımızı korumaya çalışırken; sizlerin hayatınızı hiçe sayarak başkalarının canını kurtarmak için nasıl mücadele verdiğinizi tüm ülke olarak gördük ve belki de millet olarak ilk defa sizlerin nasıl bir meslek üstlendiğiniz gerçeği ile yüzleştik. Bu uğurda hayatını kaybeden çok sayıda hekim ve sağlık çalışanımız oldu. Kendilerini bu vesileyle rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. Siz olmadan muasır medeniyete ulaşmamız mümkün değil Başkan Yaşar, “Kutsal kabul edilen bir meslek icra ediyorsunuz. Eğitim süreci çok zor, meşakkati çok fazla, yıpranma payı çok yüksek.Özellikle pandemi döneminde yaşadıklarımız ortada. Ancak hakkınızı teslim edebildik mi emin değilim. ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ anlayışından bugün yaşadığınız sıkıntıları göz önüne alırsak, büyük bir camianın uğradığı haksızlık ortaya çıkıyor.Bu kadar zorlu süreçlerden geçen, bir insanı hayatta tutmak için sonuna kadar mücadele eden sizlerin bu millete örnek olma görevinizi de yapacağınıza yürekten inanıyorum. Sizler mücadeleci, azimli, çalışkan insanlarsınız. Bıkmadan, yorulmadan, terk etmeden, pes etmeden daha medeni, daha modern, daha demokratik bir ülke olmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü siz olmadan muasır medeniyete ulaşmamız mümkün değil” diye konuştu. Yaşar, “Siz cumhuriyetimizin aydınlık yüzlü, milletimizin örnek alacağı parlak beyinlersiniz. Hep birlikte başaracak ve mutlaka her şeye rağmen cumhuriyetimizi ikinci yüzyıla taşıyacağız. Ülkemizin karanlıkta kalmasına, yalnızlaştırılmasına engel olacağız. Mutlaka ve mutlaka o çok imrendiğimiz muasır medeniyete ulaşacağız” diye konuştu. “Hukuk fakültesi mezunu zabıtamız var” Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da “Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana 100 yılda, berberlerin tedavi yaptığı, kara merhemle bütün hastalıkların tedavi edilmeye çalışıldığı bir dönemden bugüne çok ilerleme kaydettiğimize şüphe yok. Ancak, sağlık konusunda hala çok büyük problemler var” diye konuştu. Yavaş, “Bizim üniversite sınavına girdiğimiz yıllarda herkesin öncelikli tercihi tıp idi. Tıp fakültesine girmek öyle kolay değildi. Sağlıklı bir planlamayla çok daha iyi eğitim verilmesi gerekirken şuanda neden bu kadar çok tıp fakültesi, hukuk fakültesi açıldı ve gerçekten nitelikli eğitim veriliyor mu bunun sorgulanması, mezunlar nerelerde ne işler yapmak zorunda kalıyor bunlara bakmak lazım.Bugün belediyemizde hukuk fakültesi mezunu zabıtalarımız var” diye konuştu. Başkan Yavaş ve Yaşar’a çiçek veren Tıp Öğrencileri Platformu Başkanı Dr. Necip Fazıl Kartal ise destekleri için tüm öğrenciler adına başkanlara teşekkür etti.
Yenimahalle Belediyesi, Tıp Öğrencileri Platformu tarafından düzenlenen Evden Uzakta Kariyer Planlaması sempozyumuna Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde ev sahipliği yaptı. 2 bine yakın doktor ve doktor adayının katıldığı sempozyumda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da akademisyen, doktor ve doktor adaylarını yalnız bırakmadı.

Yaşar, “Özellikle pandemi döneminde yaşadıklarımız ortada. Bizler evlerimize kapanarak kendi çabamızla sağlığımızı korumaya çalışırken; sizlerin hayatınızı hiçe sayarak başkalarının canını kurtarmak için nasıl mücadele verdiğinizi tüm ülke olarak gördük ve belki de millet olarak ilk defa sizlerin nasıl bir meslek üstlendiğiniz gerçeği ile yüzleştik. Bu uğurda hayatını kaybeden çok sayıda hekim ve sağlık çalışanımız oldu. Kendilerini bu vesileyle rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Siz olmadan muasır medeniyete ulaşmamız mümkün değil

Başkan Yaşar, “Kutsal kabul edilen bir meslek icra ediyorsunuz. Eğitim süreci çok zor, meşakkati çok fazla, yıpranma payı çok yüksek.Özellikle pandemi döneminde yaşadıklarımız ortada. Ancak hakkınızı teslim edebildik mi emin değilim. ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ anlayışından bugün yaşadığınız sıkıntıları göz önüne alırsak, büyük bir camianın uğradığı haksızlık ortaya çıkıyor.Bu kadar zorlu süreçlerden geçen, bir insanı hayatta tutmak için sonuna kadar mücadele eden sizlerin bu millete örnek olma görevinizi de yapacağınıza yürekten inanıyorum. Sizler mücadeleci, azimli, çalışkan insanlarsınız. Bıkmadan, yorulmadan, terk etmeden, pes etmeden daha medeni, daha modern, daha demokratik bir ülke olmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü siz olmadan muasır medeniyete ulaşmamız mümkün değil” diye konuştu.

Yaşar, “Siz cumhuriyetimizin aydınlık yüzlü, milletimizin örnek alacağı parlak beyinlersiniz. Hep birlikte başaracak ve mutlaka her şeye rağmen cumhuriyetimizi ikinci yüzyıla taşıyacağız. Ülkemizin karanlıkta kalmasına, yalnızlaştırılmasına engel olacağız. Mutlaka ve mutlaka o çok imrendiğimiz muasır medeniyete ulaşacağız” diye konuştu.

“Hukuk fakültesi mezunu zabıtamız var”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da “Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana 100 yılda, berberlerin tedavi yaptığı, kara merhemle bütün hastalıkların tedavi edilmeye çalışıldığı bir dönemden bugüne çok ilerleme kaydettiğimize şüphe yok. Ancak, sağlık konusunda hala çok büyük problemler var” diye konuştu.

Yavaş, “Bizim üniversite sınavına girdiğimiz yıllarda herkesin öncelikli tercihi tıp idi. Tıp fakültesine girmek öyle kolay değildi. Sağlıklı bir planlamayla çok daha iyi eğitim verilmesi gerekirken şuanda neden bu kadar çok tıp fakültesi, hukuk fakültesi açıldı ve gerçekten nitelikli eğitim veriliyor mu bunun sorgulanması, mezunlar nerelerde ne işler yapmak zorunda kalıyor bunlara bakmak lazım.Bugün belediyemizde hukuk fakültesi mezunu zabıtalarımız var” diye konuştu.

Başkan Yavaş ve Yaşar’a çiçek veren Tıp Öğrencileri Platformu Başkanı Dr. Necip Fazıl Kartal ise destekleri için tüm öğrenciler adına başkanlara teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.