''Ya İstiklal Ya Ölüm! Cumhuriyet Yolunda'' Sergisi Cumhuriyetin 100. Yılına Armağan Olsun

Kültür-Sanat 06.10.2023 - 09:22, Güncelleme: 06.10.2023 - 09:22
 

''Ya İstiklal Ya Ölüm! Cumhuriyet Yolunda'' Sergisi Cumhuriyetin 100. Yılına Armağan Olsun

Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi, Cumhuriyetin 100. yılında anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor.
   Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM)  Koleksiyoncular Derneği ve Çankaya Belediyesi iş birliği ile hazırlanan ''Ya İstiklal Ya Ölüm! Cumhuriyet Yolunda'' sergisi 3 Ekim 2023 tarihinde Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde açıldı.    Sergide, 1. Dünya Savaşı'nın sonundan Cumhuriyetin ilanına kadar olan dönemi tarihsel araştırmalar, edebiyat metinleri, hatıratlar, dönemin orijinal belge ve fotoğrafları kaynak alınarak kronolojik olarak anlatılıyor. Sanatseverler, Türk halkının Milli Bağımsızlık Mücadelesine ve Ankara'nın bu süreçteki rolüne ışık tutan birbirinden değerli eserleri de görme imkanına kavuşuyor.   ''Ya İstiklal Ya Ölüm! Cumhuriyet Yolunda'' sergisi kapsamında konser, panel ve belgesel gösterimi gibi etkinliklerde yer alıyor.  Kurtuluşun ve kuruluşun destanına tanıklık eden sergi, kapladığı alan ve eser sayısı ile alanında son yılların en büyük sergisi olma özelliği taşıyor.  Sanatseverler, 30 Ekim 2023 tarihine kadar sergiyi ziyaret edebilir. 100. Yılımız kutlu olsun.
Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi, Cumhuriyetin 100. yılında anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

    Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM)  Koleksiyoncular Derneği ve Çankaya Belediyesi iş birliği ile hazırlanan ''Ya İstiklal Ya Ölüm! Cumhuriyet Yolunda'' sergisi 3 Ekim 2023 tarihinde Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde açıldı.

   Sergide, 1. Dünya Savaşı'nın sonundan Cumhuriyetin ilanına kadar olan dönemi tarihsel araştırmalar, edebiyat metinleri, hatıratlar, dönemin orijinal belge ve fotoğrafları kaynak alınarak kronolojik olarak anlatılıyor. Sanatseverler, Türk halkının Milli Bağımsızlık Mücadelesine ve Ankara'nın bu süreçteki rolüne ışık tutan birbirinden değerli eserleri de görme imkanına kavuşuyor.

  ''Ya İstiklal Ya Ölüm! Cumhuriyet Yolunda'' sergisi kapsamında konser, panel ve belgesel gösterimi gibi etkinliklerde yer alıyor.  Kurtuluşun ve kuruluşun destanına tanıklık eden sergi, kapladığı alan ve eser sayısı ile alanında son yılların en büyük sergisi olma özelliği taşıyor.

 Sanatseverler, 30 Ekim 2023 tarihine kadar sergiyi ziyaret edebilir.

100. Yılımız kutlu olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.