Oktay Yıldırım'dan lahmacun tarifi

Yozgat'ta yaşayan Oktay Yıldırım, Dokunuş Oktay Youtube Kanalı ile hayata dokunmaya devam ediyor... Oktay Yıldırım, Youtube kanalında lahmacun yapımını paylaşırken; şu notu paylaştı: Evliya Çelebi'nin Şam'ı ziyaret edip Seyahatnâme'sini hazırladığı 17. yüzyıla dayanmaktadır. Evliya Çelebi bugün bildiğimiz ve sevdiğimiz lahmacun diye anılan bir “lahm-ı acînlı börek” yediğini yazdı. Börek adını ilk olarak Çelebi, hamurun ince tabakasından dolayı kullanmıştır. Bu vesile ile bende lahmacun yapmaya çalıştım. Umarım izlersiniz. Teşekkür ederim...
Ekleme Tarihi: 13.02.2024 - 22:26

Oktay Yıldırım'dan lahmacun tarifi

Dokunuş Oktay isimli Youtube kanalından hayata dokunuş yapan Oktay Yıldırım'dan lahmacun tarifi... Lahmacun nasıl yapılır?

Yozgat'ta yaşayan Oktay Yıldırım, Dokunuş Oktay Youtube Kanalı ile hayata dokunmaya devam ediyor...

Oktay Yıldırım, Youtube kanalında lahmacun yapımını paylaşırken; şu notu paylaştı:

Evliya Çelebi'nin Şam'ı ziyaret edip Seyahatnâme'sini hazırladığı 17. yüzyıla dayanmaktadır. Evliya Çelebi bugün bildiğimiz ve sevdiğimiz lahmacun diye anılan bir “lahm-ı acînlı börek” yediğini yazdı. Börek adını ilk olarak Çelebi, hamurun ince tabakasından dolayı kullanmıştır. Bu vesile ile bende lahmacun yapmaya çalıştım. Umarım izlersiniz. Teşekkür ederim...

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.