Uluslararası çalışma hayatında çevrimiçi Öz İplik İş

Haber Heybesi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.06.2021 - 22:56, Güncelleme: 15.06.2021 - 22:56
 

Uluslararası çalışma hayatında çevrimiçi Öz İplik İş

ANKHABER Öz İplik İş Sendikası’nın çalışma hayatına katkısı uluslar arası alanda da devam ediyor. IndustriAll Avrupa Sendikası 3. Olağan Kongresi “Herkes İçin Bir İyileşme Yaratmak - Avrupa'daki Sanayi İşçileri İçin Güçlü Bir Ses” temasıyla dijital olarak gerçekleşti. Rafi Ay İcra Kurulu'nda Kongreye Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay ve heyeti katıldı. Yeni icra kurulu kongreye sunularak onaylandı. Öz İplik İş Sendikası Genel Başkan Rafi Ay İcra Kurulu Asil Üyesi, Uluslararası İlişkiler Sekreteri Fulya Pınar Özcan ise yedek üye olarak seçildi. Geniş katılım gerçekleşti 40 ülkeden 100 civarı sendikadan yaklaşık 690 delege ve gözlemcinin katıldığı Kongre, IndustriAll Avrupa Federasyonu Başkanı Michael Vassiliadies ‘in açılış konuşmasıyla başladı. Vassiliadis birçok sektörün mevcut pandemi krizinden derin darbe aldığını belirtti. Rafi Ay’ın konuşması Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay ise, “Salgın ekonomide ciddi daralmalara, üretim kayıplarına, işçiler için iş ve gelir kayıplarına ve maalesef en önemlisi can kayıplarına neden olmuştur.” Diyerek Türkiye ve dünyada yaşanan can kayıplarından örnekler gösterdi. Çok önemli sorunlar… Rafi Ay, “Pandeminin olumsuz etkilerinin yanı sıra işsizlik, ekonomik kriz; iklim değişikliği, dijitalleşme ve otomasyon, ülkeler arasındaki eşitsizlikler; göç sorunu ve mobilite, ayrımcılık ve sömürü karşı karşıya kaldığımız diğer zorluklardır.” sözleriyle yaşananlara dikkat çekti. Çevrim içi kongreye katılan heyet Kongreye Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, IndustriAll Avrupa Sendika Federasyonu Başkan Yardımcısı ve delege olarak katılırken, Genel Başkan yardımcıları Muzaffer Birdoğan, Engin Doğan, Turgay Ulutürk, İbrahim Yıldız, Genel Sekreter Samet Ceylan, Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Erkan, Çorlu Şube Başkanı Mehmet Çakır, Kayseri Şube Başkanı Harun Bağcı, Çerkezköy İlçe Başkanı Bünyamin Bayır, Uluslararası İlişkiler Sekreteri Fulya Pınar Özcan,  Basın Yayın Daire Başkanı Didem Demir, Dış İlişkiler Uzman Yardımcısı Zeynep Birdoğan, Uzman Yardımcısı Gizem Aktürk, Basın personeli Ömer Faruk Koçyiğit, Kadın Komitesi Başkan Yardımcıları Canan İşbilen, Zeynep Dal, Sakarya Kadın Komitesi İl Sorumlusu Saime Elma, Aksaray Kadın Komitesi İl Sorumlusu Dilek Payhan, Çerkezköy Kadın Komitesi İl Sorumlusu Derya Han katıldı.

ANKHABER

Öz İplik İş Sendikası’nın çalışma hayatına katkısı uluslar arası alanda da devam ediyor. IndustriAll Avrupa Sendikası 3. Olağan Kongresi “Herkes İçin Bir İyileşme Yaratmak - Avrupa'daki Sanayi İşçileri İçin Güçlü Bir Ses” temasıyla dijital olarak gerçekleşti.

Rafi Ay İcra Kurulu'nda

Kongreye Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay ve heyeti katıldı. Yeni icra kurulu kongreye sunularak onaylandı. Öz İplik İş Sendikası Genel Başkan Rafi Ay İcra Kurulu Asil Üyesi, Uluslararası İlişkiler Sekreteri Fulya Pınar Özcan ise yedek üye olarak seçildi.

Geniş katılım gerçekleşti

40 ülkeden 100 civarı sendikadan yaklaşık 690 delege ve gözlemcinin katıldığı Kongre, IndustriAll Avrupa Federasyonu Başkanı Michael Vassiliadies ‘in açılış konuşmasıyla başladı. Vassiliadis birçok sektörün mevcut pandemi krizinden derin darbe aldığını belirtti.

Rafi Ay’ın konuşması

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay ise, “Salgın ekonomide ciddi daralmalara, üretim kayıplarına, işçiler için iş ve gelir kayıplarına ve maalesef en önemlisi can kayıplarına neden olmuştur.” Diyerek Türkiye ve dünyada yaşanan can kayıplarından örnekler gösterdi.

Çok önemli sorunlar…

Rafi Ay, “Pandeminin olumsuz etkilerinin yanı sıra işsizlik, ekonomik kriz; iklim değişikliği, dijitalleşme ve otomasyon, ülkeler arasındaki eşitsizlikler; göç sorunu ve mobilite, ayrımcılık ve sömürü karşı karşıya kaldığımız diğer zorluklardır.” sözleriyle yaşananlara dikkat çekti.

Çevrim içi kongreye katılan heyet

Kongreye Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, IndustriAll Avrupa Sendika Federasyonu Başkan Yardımcısı ve delege olarak katılırken, Genel Başkan yardımcıları Muzaffer Birdoğan, Engin Doğan, Turgay Ulutürk, İbrahim Yıldız, Genel Sekreter Samet Ceylan, Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Erkan, Çorlu Şube Başkanı Mehmet Çakır, Kayseri Şube Başkanı Harun Bağcı, Çerkezköy İlçe Başkanı Bünyamin Bayır, Uluslararası İlişkiler Sekreteri Fulya Pınar Özcan,  Basın Yayın Daire Başkanı Didem Demir, Dış İlişkiler Uzman Yardımcısı Zeynep Birdoğan, Uzman Yardımcısı Gizem Aktürk, Basın personeli Ömer Faruk Koçyiğit, Kadın Komitesi Başkan Yardımcıları Canan İşbilen, Zeynep Dal, Sakarya Kadın Komitesi İl Sorumlusu Saime Elma, Aksaray Kadın Komitesi İl Sorumlusu Dilek Payhan, Çerkezköy Kadın Komitesi İl Sorumlusu Derya Han katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.