Ulucanlar Cezaevi Müzesi Sanatçılarından '' ''Milli Mücadelenin 100. Yılı'' Sergisi

Kültür-Sanat 26.11.2023 - 18:23, Güncelleme: 26.11.2023 - 18:23
 

Ulucanlar Cezaevi Müzesi Sanatçılarından '' ''Milli Mücadelenin 100. Yılı'' Sergisi

Sema KUMRULU / Ulucanlar Cezaevi Müzesi Sanat Sokağı sanatçıları tarafından ''Milli Mücadelenin 100. Yılı'' temalı karma sergi düzenlendi.
   24-26 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşen sergide: keçe, çini, resim, ebru, mozaik, hat,  tezhip, gümüş, porselen, mine, seramik, sim sırma, ahşap, taş ahşap boyama, Cam, sedef kakma, geleneksel oyuncak, minyatürden oluşan eserler yer aldı.   Sergi açılışı, Ulucanlar Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi sorumlusu Hakan Atasoy tarafından yapıldı.     Atasoy sergiyle ilgili olarak: ''Altındağ Belediyemiz tarafından 2012 yılında açılan Sanat Sokağı'nda, sanata yönelik faaliyetlerimiz, atölye çalışmaları dışında da devam ediyor. Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında karma sergi açtık. Sergimiz üç gün sürecek. Toplamda 40 sanatçımızın 25 kategoride, aklınıza gelen keçe, tekzip, resim gibi eserleri yer alıyor. Açmış olduğumuz karma sergiye ilginin yoğun oluşu bizleri çok mutlu etti'' ifadelerini kullandı.   Ressam Selma Bora: Ulucanlar Sanat Sokağı sanatçısıyım. Ressamım. Resmin her türlü tekniğini denedim ama noktalama tekniğinde karar kıldım. Sergiye de noktalama tekniği ile yaptığım Atatürk eseriyle katıldım. Müdürümüz Hakan Atasoy'un desteği ile 100. yılımız yakışır karma sergimizi açtık. Her branşta arkadaşımız var. Çok güzel eserler ortaya çıktı. Tüm arkadaşlarımın emeklerine sağlık''    Keçe Sanatçısı Ebru Arıkan ise: Sanat Sokağı'ndaki atölyemde, geçmişi asırlar öncesine dayanan Keçe Sanatını hem tanıtıyorum hem de öğretmeye çalışıyorum. Bugün açılmış olan Milli Mücadelenin 100. Yılı karma sergimizde her sanatçı kendilerine özgü sanatlarını icra etti. Ben keçeden yaptığım Atatürk eseriyle katıldım. Ayrıca sergimizin açılış tarihi olan 24 Kasım'ın Öğretmenler Günü oluşu beni çok mutlu etti. Nice 100 yıllara''  diye konuştu.   Çeşitli dallarda eserlerin sergilendiği bu harika sergiye katılan tüm sanatçılarımızı kutlarım. Ülkemizin dokunan, hisseden, var eden sanatçılara ihtiyacı var. İyi ki varsınız.
Sema KUMRULU / Ulucanlar Cezaevi Müzesi Sanat Sokağı sanatçıları tarafından ''Milli Mücadelenin 100. Yılı'' temalı karma sergi düzenlendi.

   24-26 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşen sergide: keçe, çini, resim, ebru, mozaik, hat,  tezhip, gümüş, porselen, mine, seramik, sim sırma, ahşap, taş ahşap boyama, Cam, sedef kakma, geleneksel oyuncak, minyatürden oluşan eserler yer aldı.

  Sergi açılışı, Ulucanlar Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi sorumlusu Hakan Atasoy tarafından yapıldı.

    Atasoy sergiyle ilgili olarak: ''Altındağ Belediyemiz tarafından 2012 yılında açılan Sanat Sokağı'nda, sanata yönelik faaliyetlerimiz, atölye çalışmaları dışında da devam ediyor. Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında karma sergi açtık. Sergimiz üç gün sürecek. Toplamda 40 sanatçımızın 25 kategoride, aklınıza gelen keçe, tekzip, resim gibi eserleri yer alıyor. Açmış olduğumuz karma sergiye ilginin yoğun oluşu bizleri çok mutlu etti'' ifadelerini kullandı.

  Ressam Selma Bora: Ulucanlar Sanat Sokağı sanatçısıyım. Ressamım. Resmin her türlü tekniğini denedim ama noktalama tekniğinde karar kıldım. Sergiye de noktalama tekniği ile yaptığım Atatürk eseriyle katıldım. Müdürümüz Hakan Atasoy'un desteği ile 100. yılımız yakışır karma sergimizi açtık. Her branşta arkadaşımız var. Çok güzel eserler ortaya çıktı. Tüm arkadaşlarımın emeklerine sağlık''

   Keçe Sanatçısı Ebru Arıkan ise: Sanat Sokağı'ndaki atölyemde, geçmişi asırlar öncesine dayanan Keçe Sanatını hem tanıtıyorum hem de öğretmeye çalışıyorum. Bugün açılmış olan Milli Mücadelenin 100. Yılı karma sergimizde her sanatçı kendilerine özgü sanatlarını icra etti. Ben keçeden yaptığım Atatürk eseriyle katıldım. Ayrıca sergimizin açılış tarihi olan 24 Kasım'ın Öğretmenler Günü oluşu beni çok mutlu etti. Nice 100 yıllara''  diye konuştu.

  Çeşitli dallarda eserlerin sergilendiği bu harika sergiye katılan tüm sanatçılarımızı kutlarım. Ülkemizin dokunan, hisseden, var eden sanatçılara ihtiyacı var. İyi ki varsınız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.