Uğur Mumcu Ankara'da anıldı

Güncel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 24.01.2024 - 18:01, Güncelleme: 24.01.2024 - 18:01
 

Uğur Mumcu Ankara'da anıldı

Ankara'da Uğur Mumcu unutulmadı. Yenimahalle'deki Uğur Mumcu Parkı'nda da usta gazeteci için anma töreni gerçekleştirildi. Duygusal anlar yaşandı...
24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek hayatını kaybeden usta gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 31. yıl dönümünde Yenimahalle’de düzenlenen anma töreni ile anıldı. Uğur Mumcu Parkı'nda gerçekleştirilen anma törenine, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şubesi, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve birçok Yenimahalleli katıldı. Başkan Vekili Mehmet Kartal, Uğur Mumcu'nun dostlarına hitap ederek, “Bugün büyük bir kalemin, aydının ve düşünürün ölüm yıldönümünü anıyoruz. Ölümünün üzerinden 31 yıl geçmiş olmasına rağmen hala yaşayan bir gazetecinin ölüm yıldönümü. Uğur Mumcu ölümsüzdür. Uğur Mumcu, 1993’te Karlı Sokak’ta arabasına yerleştirilen patlayıcıyla belki aramızdan ayrıldı ancak fikirleri hala yaşıyor, yaşamaya devam edecek. Onun izinden giden gençlerimiz var, gazetecilerimiz var, halkımız var. Bizler onu her gün biraz daha iyi anlıyoruz. Uğur Mumcu’yu anlamak Türkiye’nin tam bağımsızlığından yana olmak demektir, birliği savunmak demektir. Uğur Mumcu’yu anlamak aydınlanmayı savunmaktır, tarikatların cemaatlerin karşısında durmaktır. Çünkü Uğur Mumcu, bölücülüğe ve gericiliğe karşıdır” şeklinde konuştu.
Ankara'da Uğur Mumcu unutulmadı. Yenimahalle'deki Uğur Mumcu Parkı'nda da usta gazeteci için anma töreni gerçekleştirildi. Duygusal anlar yaşandı...

24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek hayatını kaybeden usta gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 31. yıl dönümünde Yenimahalle’de düzenlenen anma töreni ile anıldı.

Uğur Mumcu Parkı'nda gerçekleştirilen anma törenine, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şubesi, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve birçok Yenimahalleli katıldı.

Başkan Vekili Mehmet Kartal, Uğur Mumcu'nun dostlarına hitap ederek, “Bugün büyük bir kalemin, aydının ve düşünürün ölüm yıldönümünü anıyoruz. Ölümünün üzerinden 31 yıl geçmiş olmasına rağmen hala yaşayan bir gazetecinin ölüm yıldönümü. Uğur Mumcu ölümsüzdür. Uğur Mumcu, 1993’te Karlı Sokak’ta arabasına yerleştirilen patlayıcıyla belki aramızdan ayrıldı ancak fikirleri hala yaşıyor, yaşamaya devam edecek. Onun izinden giden gençlerimiz var, gazetecilerimiz var, halkımız var. Bizler onu her gün biraz daha iyi anlıyoruz. Uğur Mumcu’yu anlamak Türkiye’nin tam bağımsızlığından yana olmak demektir, birliği savunmak demektir. Uğur Mumcu’yu anlamak aydınlanmayı savunmaktır, tarikatların cemaatlerin karşısında durmaktır. Çünkü Uğur Mumcu, bölücülüğe ve gericiliğe karşıdır” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.