Uğur Kavas ve Sabahattin Ergin ile Musiki Muallim Mektebi'nden Ankara Konservatuarı'na Kısa Bir Yolculuk

Kültür-Sanat 21.05.2023 - 22:47, Güncelleme: 21.05.2023 - 22:47
 

Uğur Kavas ve Sabahattin Ergin ile Musiki Muallim Mektebi'nden Ankara Konservatuarı'na Kısa Bir Yolculuk

Sema KUMRULU / ''Musiki Muallim Mektebinden Ankara Devlet Konservatuarına'' sergisi, 5 Mayıs 2023 tarihinde Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde açıldı.
  Bu yıl 99. yaşını kutladığımız Musiki Muallim Mektebi ve 87. yaşını kutladığımız Devlet Konservatuarı ile ilgili öğretim kadrosu, tiyatro, bale, opera ve konser fotoğrafları, belgeler, kitaplar bu sergide yer alıyor.    Sergi, Uğur Kavas'ın, kendi ve Erman Tamur, Turan Tanyer, Pınar Ekinci, Tolga Aydoğan, Muzaffer Evci koleksiyonlarıyla Osman Darcan arşivinden derlediği fotoğraf ve belgelerden oluşuyor.    Tasarımı Sabahattin Ergin tarafından yapılan sergi, kent belleğinin temizlenmesi ve Cumhuriyet kadrolarının neler başardığını hatırlatmak için bir fırsat yaratıyor.    Daha genişletilerek sürekli hale getirilecek olan sergi, yakın bir gelecekte asıl mekanında Ankaralılarla buluşacak..    Musiki Muallim Mektebi ve Ankara Konservatuarı tarihinde kısa bir yolculuk yapılan sergi, 28 Mayıs Pazar gününe kadar Abidin Dino Salonu'nda ziyaret edilebilir.     Sanat iyileştirir.
Sema KUMRULU / ''Musiki Muallim Mektebinden Ankara Devlet Konservatuarına'' sergisi, 5 Mayıs 2023 tarihinde Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde açıldı.

  Bu yıl 99. yaşını kutladığımız Musiki Muallim Mektebi ve 87. yaşını kutladığımız Devlet Konservatuarı ile ilgili öğretim kadrosu, tiyatro, bale, opera ve konser fotoğrafları, belgeler, kitaplar bu sergide yer alıyor.

   Sergi, Uğur Kavas'ın, kendi ve Erman Tamur, Turan Tanyer, Pınar Ekinci, Tolga Aydoğan, Muzaffer Evci koleksiyonlarıyla Osman Darcan arşivinden derlediği fotoğraf ve belgelerden oluşuyor.

   Tasarımı Sabahattin Ergin tarafından yapılan sergi, kent belleğinin temizlenmesi ve Cumhuriyet kadrolarının neler başardığını hatırlatmak için bir fırsat yaratıyor.

   Daha genişletilerek sürekli hale getirilecek olan sergi, yakın bir gelecekte asıl mekanında Ankaralılarla buluşacak..

   Musiki Muallim Mektebi ve Ankara Konservatuarı tarihinde kısa bir yolculuk yapılan sergi, 28 Mayıs Pazar gününe kadar Abidin Dino Salonu'nda ziyaret edilebilir.

    Sanat iyileştirir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.