"Türk'ün Şanlı Şehidi" kitabı çıktı...

Kültür-Sanat 06.06.2023 - 14:24, Güncelleme: 06.06.2023 - 14:24
 

"Türk'ün Şanlı Şehidi" kitabı çıktı...

Türk Aksakallılar Birliği (TAİB) Kadın Meclisi Üyesi, tanınmış şair Sara Göyçeli’nin Türkiye şehidi Oğuzhan Kaman’a ithaf ettiği “Türk’ün Şanlı Şehidi” isimli kitabı yayınlandı.
 Bakü’deki TAİB merkez binasında, Türk şehitleri anısına gerçekleştirilen toplantıda kitabın tanıtımı yapıldı.  Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TAİB Başkan Yardımcısı gazeteci Şerafet Şefa, Sara Göyçeli’nin faaliyetleri ve Türk şehidine ithaf edilen kitap hakkında kısa bilgiler verdi. Ulusal Bilimler Akademisi Edebiyat Enstitüsü Araştırmacısı, Filoloji Bilimleri Doktoru Huraman Humbatova’nın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte söz alan organizasyon üyeleri ve konuklar, Sara Göyçeli’nin faaliyetlerinden ve kitabın iki kardeş ülke için öneminden bahsetti. Kitabın sadece Türkiye için değil, tüm Türk dünyası için önemli olduğunun vurgulandığı program da Vatan uğrunda can veren her Türk askerinin, Türk şehidinin tüm Türk ülkeleri için kutsal olduğu dile getirilerek Göyçeli’nin kitap çalışmasının, Azerbaycan-Türkiye kardeşliğinin bir başka açık örneği olduğu vurgulandı. Etkinliğe katılan İkinci Karabağ Vatan Savaşı gazileri de yaptıkları konuşmalarda Sara Göyçeli’nin bir şair, bir sağlık çalışanı olarak yaralı askerlere bir anne şefkatiyle baktığını ve her birine büyük bir şefkatle yaklaştığını ifade ettiler.  Azerbaycanlı bir kadın şair, araştırmacının, Türkiye’nin şehit askerlerinin bulunduğu farklı bölgelerinde aylarca araştırma yaparak böyle değerli bir kitabı meydana getirmesinin, kardeş Türkiye’de büyük takdirle karşılandığı da hatırlatıldı. Etkinlik sonunda Sara Göyçeli’ye Türk devletleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinden dolayı TAİB tarafından Onursal Diploma verilirken, organizasyondaki faaliyetlerinden dolayı TAİB Kadın Meclisi Başkan Yardımcılığına da seçildi. Etkinliğe TAİB Yönetim Kurulu üyeleri, başkan yardımcıları, Kadın Meclisi ve Gençlik Kolları üyeleri, 44 Gün süren Vatan Savaşı’na katılanlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Türk Aksakallılar Birliği (TAİB) Kadın Meclisi Üyesi, tanınmış şair Sara Göyçeli’nin Türkiye şehidi Oğuzhan Kaman’a ithaf ettiği “Türk’ün Şanlı Şehidi” isimli kitabı yayınlandı.

 Bakü’deki TAİB merkez binasında, Türk şehitleri anısına gerçekleştirilen toplantıda kitabın tanıtımı yapıldı.

 Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TAİB Başkan Yardımcısı gazeteci Şerafet Şefa, Sara Göyçeli’nin faaliyetleri ve Türk şehidine ithaf edilen kitap hakkında kısa bilgiler verdi.

Ulusal Bilimler Akademisi Edebiyat Enstitüsü Araştırmacısı, Filoloji Bilimleri Doktoru Huraman Humbatova’nın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte söz alan organizasyon üyeleri ve konuklar, Sara Göyçeli’nin faaliyetlerinden ve kitabın iki kardeş ülke için öneminden bahsetti.

Kitabın sadece Türkiye için değil, tüm Türk dünyası için önemli olduğunun vurgulandığı program da Vatan uğrunda can veren her Türk askerinin, Türk şehidinin tüm Türk ülkeleri için kutsal olduğu dile getirilerek Göyçeli’nin kitap çalışmasının, Azerbaycan-Türkiye kardeşliğinin bir başka açık örneği olduğu vurgulandı.

Etkinliğe katılan İkinci Karabağ Vatan Savaşı gazileri de yaptıkları konuşmalarda Sara Göyçeli’nin bir şair, bir sağlık çalışanı olarak yaralı askerlere bir anne şefkatiyle baktığını ve her birine büyük bir şefkatle yaklaştığını ifade ettiler.

 Azerbaycanlı bir kadın şair, araştırmacının, Türkiye’nin şehit askerlerinin bulunduğu farklı bölgelerinde aylarca araştırma yaparak böyle değerli bir kitabı meydana getirmesinin, kardeş Türkiye’de büyük takdirle karşılandığı da hatırlatıldı. Etkinlik sonunda Sara Göyçeli’ye Türk devletleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinden dolayı TAİB tarafından Onursal Diploma verilirken, organizasyondaki faaliyetlerinden dolayı TAİB Kadın Meclisi Başkan Yardımcılığına da seçildi.

Etkinliğe TAİB Yönetim Kurulu üyeleri, başkan yardımcıları, Kadın Meclisi ve Gençlik Kolları üyeleri, 44 Gün süren Vatan Savaşı’na katılanlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.