Türkiye’nin Gururu, Ankara’nın Markası Dora Makina’nın Yeni Fabrikası Açıldı

Ekonomi 07.06.2024 - 16:22, Güncelleme: 07.06.2024 - 16:22
 

Türkiye’nin Gururu, Ankara’nın Markası Dora Makina’nın Yeni Fabrikası Açıldı

ANKHABER / Türkiye’den Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN’e üretim yapan ilk firma olan Dora Makina’nın yeni ve modern fabrikasının açılışı yapıldı.
OSTİM’in uluslararası alandaki en başarılı firmalarından Dora Makine’nın yeni üretim üssü olan fabrikasının açılışı yapıldı. 3 ortakla Türkiye’ye hizmete devam eden, Türkiye’den Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN’e üretim yapan ilk firma olan Dora Makina, Genel Müdür Bekir Sağlamyürek, Şirket Müdürü İbrahim Yarsan ve ortaklarıyla başarıdan başarıya koşuyor. 2004’te Ankara’da küçük bir atölyede başlayan üretim yolcuğunu OSTİM’deki yeni dev fabrikasına taşıyarak dünya çapında başarılara imza atmaya devam eden Dora Makina’nın yeni binasının açılış törenine eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Ankara Milletvekili Fuat Oktay, Ankara Milletvekili Adnan Beker, eski bakanlardan Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Başkanvekili Sıtkı Öztuna, Yönetim Kurulu Üyesi Behzat Zeydan, Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Alkan, OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, OSTİM Dış İlişkiler Koordinatörü Hamza Akca, OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi yönetimi, İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesi Yönetimi, iş insanı Mustafa Erkılıç ve çok sayıda davetli katıldı. Milletvekili Fuat Oktay, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Dora Makinenin yeni fabrikasının hayırlı olması temennisinde bulundu. OSTİM’i de öven Oktay, “OSTİM bir çözüm merkezi olduğunu ispatlamıştır. Başkanını yönetimini ve tüm paydaşlarını yürekten kutluyorum. Ankara’nın Yenimahalle’nin kalkınmasına Türkiye’nin kalkınmasına gelişmesine teknolojilerin çok daha ileri aşamaya gelmesine katkıda bulunacak daha nice yatırımlara imza atmalarını temenni ediyorum.” diye konuştu. OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ise Dora Makinanın Türkiye’de yapılamayan, çözüm bulunamayan ürün ve teknolojileri geliştirebilme kabiliyetine sahip olduğunu kaydetti. Aydın, “Biz, ‘başınız düşerse dara, çözüm ortağınız Dora’ diyoruz. Dora Makinenin yeni fabrikasının Dora ailesine, OSTİM’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Dora Makina kurucu ortağı ve Genel Müdürü Bekir Sağlamyürek de, üç ortak ile Türkiye’ye hizmet etmekten gurur duyduklarını belirttiği konuşmasında, “KOBİ’ler olarak ülkenizin kalkınması için üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız.” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Dora Makina’nın yeni fabrikasının kurdele kesimi yapıldı. Bekir Sağlamyürek, kurdele kesiminin ardından davetlilere yeni fabrikayı gezdirerek üretimleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Dora Makina, zengin makine parkı ile medikalden havacılık sanayine çok geniş ürün yelpazesinde Türk sanayisinin çözüm ortağı konumunda olma özelliğine sahip.
ANKHABER / Türkiye’den Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN’e üretim yapan ilk firma olan Dora Makina’nın yeni ve modern fabrikasının açılışı yapıldı.

OSTİM’in uluslararası alandaki en başarılı firmalarından Dora Makine’nın yeni üretim üssü olan fabrikasının açılışı yapıldı.

3 ortakla Türkiye’ye hizmete devam eden, Türkiye’den Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN’e üretim yapan ilk firma olan Dora Makina, Genel Müdür Bekir Sağlamyürek, Şirket Müdürü İbrahim Yarsan ve ortaklarıyla başarıdan başarıya koşuyor.

2004’te Ankara’da küçük bir atölyede başlayan üretim yolcuğunu OSTİM’deki yeni dev fabrikasına taşıyarak dünya çapında başarılara imza atmaya devam eden Dora Makina’nın yeni binasının açılış törenine eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Ankara Milletvekili Fuat Oktay, Ankara Milletvekili Adnan Beker, eski bakanlardan Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Başkanvekili Sıtkı Öztuna, Yönetim Kurulu Üyesi Behzat Zeydan, Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Alkan, OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, OSTİM Dış İlişkiler Koordinatörü Hamza Akca, OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi yönetimi, İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesi Yönetimi, iş insanı Mustafa Erkılıç ve çok sayıda davetli katıldı.

Milletvekili Fuat Oktay, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Dora Makinenin yeni fabrikasının hayırlı olması temennisinde bulundu.

OSTİM’i de öven Oktay, “OSTİM bir çözüm merkezi olduğunu ispatlamıştır. Başkanını yönetimini ve tüm paydaşlarını yürekten kutluyorum. Ankara’nın Yenimahalle’nin kalkınmasına Türkiye’nin kalkınmasına gelişmesine teknolojilerin çok daha ileri aşamaya gelmesine katkıda bulunacak daha nice yatırımlara imza atmalarını temenni ediyorum.” diye konuştu.

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ise Dora Makinanın Türkiye’de yapılamayan, çözüm bulunamayan ürün ve teknolojileri geliştirebilme kabiliyetine sahip olduğunu kaydetti.

Aydın, “Biz, ‘başınız düşerse dara, çözüm ortağınız Dora’ diyoruz. Dora Makinenin yeni fabrikasının Dora ailesine, OSTİM’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Dora Makina kurucu ortağı ve Genel Müdürü Bekir Sağlamyürek de, üç ortak ile Türkiye’ye hizmet etmekten gurur duyduklarını belirttiği konuşmasında, “KOBİ’ler olarak ülkenizin kalkınması için üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Dora Makina’nın yeni fabrikasının kurdele kesimi yapıldı.

Bekir Sağlamyürek, kurdele kesiminin ardından davetlilere yeni fabrikayı gezdirerek üretimleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Dora Makina, zengin makine parkı ile medikalden havacılık sanayine çok geniş ürün yelpazesinde Türk sanayisinin çözüm ortağı konumunda olma özelliğine sahip.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.