Türkiye'nin en büyük arama kurtarma ekibini ABB kurdu

Güncel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 05.02.2024 - 11:20, Güncelleme: 05.02.2024 - 11:20
 

Türkiye'nin en büyük arama kurtarma ekibini ABB kurdu

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), "6 Şubat Depremi'ne Tanık Olanlar Paneli"ne ev sahipliği yaparak depremzedelerin yaşadıklarını anlatma fırsatı sundu.
6 Şubat Depremi'nin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, asrın felaketini anlatan bir fotoğraf sergisi de ziyaretçilere sunuldu. Panelde depremzedelerin yaşadıkları duygu dolu anlarla paylaşılırken, katılımcılara plaketler de takdim edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Türkiye'de sıkça yaşanan afetlere karşı farkındalık oluşturma amacıyla Afet İşleri Daire Başkanlığı ve Türkiye Yardım Sevenler iş birliğiyle "6 Şubat Depremi'ne Tanık Olanlar" panelini düzenledi. Gençlik Parkı Necip Fazıl Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri, Prof. Dr. Ali Demirsoy, Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Başkanı Dilek Bayazıt, TYSD Elbistan Şube Başkanı Berna Cehiz, TYSD Burslu Öğrencisi Esra Şişik, Hataylı eski futbolcu Gökhan Zan ve depremzede vatandaşlar katıldı. LOJİSTİK MERKEZİ KURULUYOR Panelde konuşan ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Esenboğa Havalimanı'nda büyük bir lojistik merkezi oluşturduklarını ve bu merkezi kısa sürede tamamlamayı planladıklarını ifade etti. Çokakoğlu, ayrıca depremin ardından elde ettikleri deneyimlerle kurumsal kapasitelerini daha düzenli ve erişilebilir hale getirmeye çalıştıklarını belirtti. Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel ise panelde yaptığı açılış konuşmasında, depremin ilk dakikalarından itibaren bölgede çalışmalar yaptıklarını ve arama kurtarma ekiplerini geliştirerek ülkedeki en büyük arama kurtarma ekiplerini oluşturduklarını söyledi. Erel, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak depremlerin ve olası afetlerin etkilerini azaltmak için çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı. Panelde duygusal anlar yaşanırken, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Elbistan Şube Başkanı Berna Cehiz, Hataylı Eski Milli Futbolcu Gökhan Zan, Türkiye Yardım Sevenler Derneği burslu öğrencisi Esra Şişik ve Müzisyen Natalia Sovuksu 6 Şubat Depremi'nde yaşadıklarını anlattı. Depremzedelerin yaşadıkları duygusal anlar izleyicileri etkiledi. Hataylı eski futbolcu Gökhan Zan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ve ekibine teşekkür ederek, depremzedelerin adını duyurabilmek için yanlarında olmaya çalıştığını ifade etti. Zan, yaşanan felakette hayatta kalmışlarsa, orada hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak ve Hatay'ın inşası için mücadele etmek amacıyla panelde bulunduğunu belirtti. Panel sonrasında katılımcılara plaketler sunuldu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), "6 Şubat Depremi'ne Tanık Olanlar Paneli"ne ev sahipliği yaparak depremzedelerin yaşadıklarını anlatma fırsatı sundu.

6 Şubat Depremi'nin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, asrın felaketini anlatan bir fotoğraf sergisi de ziyaretçilere sunuldu. Panelde depremzedelerin yaşadıkları duygu dolu anlarla paylaşılırken, katılımcılara plaketler de takdim edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Türkiye'de sıkça yaşanan afetlere karşı farkındalık oluşturma amacıyla Afet İşleri Daire Başkanlığı ve Türkiye Yardım Sevenler iş birliğiyle "6 Şubat Depremi'ne Tanık Olanlar" panelini düzenledi. Gençlik Parkı Necip Fazıl Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri, Prof. Dr. Ali Demirsoy, Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Başkanı Dilek Bayazıt, TYSD Elbistan Şube Başkanı Berna Cehiz, TYSD Burslu Öğrencisi Esra Şişik, Hataylı eski futbolcu Gökhan Zan ve depremzede vatandaşlar katıldı.

LOJİSTİK MERKEZİ KURULUYOR

Panelde konuşan ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Esenboğa Havalimanı'nda büyük bir lojistik merkezi oluşturduklarını ve bu merkezi kısa sürede tamamlamayı planladıklarını ifade etti. Çokakoğlu, ayrıca depremin ardından elde ettikleri deneyimlerle kurumsal kapasitelerini daha düzenli ve erişilebilir hale getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel ise panelde yaptığı açılış konuşmasında, depremin ilk dakikalarından itibaren bölgede çalışmalar yaptıklarını ve arama kurtarma ekiplerini geliştirerek ülkedeki en büyük arama kurtarma ekiplerini oluşturduklarını söyledi. Erel, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak depremlerin ve olası afetlerin etkilerini azaltmak için çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.

Panelde duygusal anlar yaşanırken, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Elbistan Şube Başkanı Berna Cehiz, Hataylı Eski Milli Futbolcu Gökhan Zan, Türkiye Yardım Sevenler Derneği burslu öğrencisi Esra Şişik ve Müzisyen Natalia Sovuksu 6 Şubat Depremi'nde yaşadıklarını anlattı. Depremzedelerin yaşadıkları duygusal anlar izleyicileri etkiledi.

Hataylı eski futbolcu Gökhan Zan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ve ekibine teşekkür ederek, depremzedelerin adını duyurabilmek için yanlarında olmaya çalıştığını ifade etti. Zan, yaşanan felakette hayatta kalmışlarsa, orada hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak ve Hatay'ın inşası için mücadele etmek amacıyla panelde bulunduğunu belirtti.

Panel sonrasında katılımcılara plaketler sunuldu.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.