Türkiye Yüzyılı'nda kadınlar daha çok iş hayatında olacak

Çalışma Hayatı (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 14.03.2024 - 20:41, Güncelleme: 14.03.2024 - 20:41
 

Türkiye Yüzyılı'nda kadınlar daha çok iş hayatında olacak

Sincan Belediyesi Fatih Fuar ve Kongre Merkezi, "Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı’nın Kadınları Kadın İstihdam Sistemi İş-Pozitif Tanıtım Programı ve İstihdam Fuarı"na ev sahipliği yaparak kadın iş gücünün ve istihdamının önemine vurgu yaptı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açılışını gerçekleştirdiği etkinlikte kadınların iş hayatındaki rolü ve istihdamının artırılması için yapılan çalışmalar ele alındı. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, böylesine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, "Ankara'nın ihracatının yarısından fazlasını yapan Sincan'da kadın istihdamı için titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Program kapsamında kadınların iş gücüne katılımının ve girişimciliğinin desteklenmesi ve kadın istihdamının artırılması hedeflendi. Programa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ve çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kadınların iş hayatında eşit katılımının önemini vurgulayarak, "İş Pozitif Projemizi başlattığımız 9 Şubat'tan bu yana yaklaşık 1 ayda 45 bin kadını işe yerleştirdik. İnşallah bu rakam, her geçen gün katlanarak artacak" şeklinde konuştu. Bakan Işıkhan, Türkiye'nin kadınlara verdiği önemi vurgulayarak, "Son 21 yılda ülkemizin gerçekleştirdiği kalkınma ve ilerleme hamlesinde kadınlar emeği, çabası ve gayreti ile aktif rol oynamıştır. Bizler de onların izinde yeni yüzyıla mührünü vuracak yeni bir kadın istihdam seferberliği için ilk adım olarak gördüğümüz önemli bir projeyi daha hayata geçirmiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ise Sincan'ın önemli bir sanayi bölgesi olduğunu belirterek, kadın istihdamını ve genç istihdamını önemsediklerini söyledi. Başkan Ercan, yapılan çalışmalara teşekkür ederek, "Sincan'da kadın istihdamını artırmak için tarım uygulamalarından endüstriyel faaliyetlere kadar birçok alanda kurslar ve destekler sağlıyoruz" dedi. Programın sonunda, Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı’nın Kadınları Kadın İstihdam Sistemi İş-Pozitif Projesi kapsamında en fazla kadın istihdam eden firmalara plaket takdim edildi.
Sincan Belediyesi Fatih Fuar ve Kongre Merkezi, "Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı’nın Kadınları Kadın İstihdam Sistemi İş-Pozitif Tanıtım Programı ve İstihdam Fuarı"na ev sahipliği yaparak kadın iş gücünün ve istihdamının önemine vurgu yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açılışını gerçekleştirdiği etkinlikte kadınların iş hayatındaki rolü ve istihdamının artırılması için yapılan çalışmalar ele alındı. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, böylesine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, "Ankara'nın ihracatının yarısından fazlasını yapan Sincan'da kadın istihdamı için titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Program kapsamında kadınların iş gücüne katılımının ve girişimciliğinin desteklenmesi ve kadın istihdamının artırılması hedeflendi. Programa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ve çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kadınların iş hayatında eşit katılımının önemini vurgulayarak, "İş Pozitif Projemizi başlattığımız 9 Şubat'tan bu yana yaklaşık 1 ayda 45 bin kadını işe yerleştirdik. İnşallah bu rakam, her geçen gün katlanarak artacak" şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan, Türkiye'nin kadınlara verdiği önemi vurgulayarak, "Son 21 yılda ülkemizin gerçekleştirdiği kalkınma ve ilerleme hamlesinde kadınlar emeği, çabası ve gayreti ile aktif rol oynamıştır. Bizler de onların izinde yeni yüzyıla mührünü vuracak yeni bir kadın istihdam seferberliği için ilk adım olarak gördüğümüz önemli bir projeyi daha hayata geçirmiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ise Sincan'ın önemli bir sanayi bölgesi olduğunu belirterek, kadın istihdamını ve genç istihdamını önemsediklerini söyledi. Başkan Ercan, yapılan çalışmalara teşekkür ederek, "Sincan'da kadın istihdamını artırmak için tarım uygulamalarından endüstriyel faaliyetlere kadar birçok alanda kurslar ve destekler sağlıyoruz" dedi.

Programın sonunda, Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı’nın Kadınları Kadın İstihdam Sistemi İş-Pozitif Projesi kapsamında en fazla kadın istihdam eden firmalara plaket takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.