Türk Yapımı Kısa Film Diyet Kola, Cannes Film Festivali’nde Gösterimde

Kültür-Sanat 22.05.2024 - 18:29, Güncelleme: 22.05.2024 - 18:29
 

Türk Yapımı Kısa Film Diyet Kola, Cannes Film Festivali’nde Gösterimde

ANKHABER / Türk Sineması için önemli bir gelişme: Genç oyuncu Doğa Çakır’ın başrolünde oynadığı komedi – suç türündeki Türk yapımı kısa film Diyet Kola, Cannes Film Festivali’nde gösterime girdi.
Gerilimin yükseldiği yol temalı kısa filmin yönetmen koltuğunda ise Çağrı Hazar Oğuz ve Tuna İnci Mısırlıoğlu oturuyor.  Yapımcılığını da Oğuz’un üstlendiği komedi – suç türündeki Türk yapımı kısa film Diyet Kola, 77. Cannes Film Festivali’nin SHORT FILM CORNER | RENDEZ-VOUS INDUSTRY seçkisinde izleyicilerle buluştu. FİLMİN OYUNCULARI Diyet Kola’nın oyuncuları arasında Doğa Çakır, Furkan Tekbıyık, Oğuz Kahraman ve Enes Has yer alıyor.  FİLMİN KONUSU… Yol temalı 14 dakikalık kısa film Diyet Kola’da, genç bir çiftin bir benzin istasyonunda verdikleri mola ölümcül bir çatışmaya dönüşüyor. Issız bir otoyolun kenarındaki bu benzin istasyonunda gerilim yükselirken kazara gelişen olaylar akıl almaz sonuçlara yol açıyor.  BU HAFTA GÖSTERİMDE OLACAK 7. Cannes Film Festivali’nde yer alan komedi – suç türündeki Diyet Kola, bu hafta gösterimde olmaya devam edecek.  Doğa Çakır’ın başrolünü üstlendiği, yönetmenliğini Zeynep Bostancı’nın yaptığı “Mektuplar” kısa filmi de Nisan ayında Uluslararası İstanbul Film Festivali Yazarın Yolculuğu Kısa Film Festivalinde en iyi yönetmen ödülüne layık görülmüştü.
ANKHABER / Türk Sineması için önemli bir gelişme: Genç oyuncu Doğa Çakır’ın başrolünde oynadığı komedi – suç türündeki Türk yapımı kısa film Diyet Kola, Cannes Film Festivali’nde gösterime girdi.

Gerilimin yükseldiği yol temalı kısa filmin yönetmen koltuğunda ise Çağrı Hazar Oğuz ve Tuna İnci Mısırlıoğlu oturuyor.  Yapımcılığını da Oğuz’un üstlendiği komedi – suç türündeki Türk yapımı kısa film Diyet Kola, 77. Cannes Film Festivali’nin SHORT FILM CORNER | RENDEZ-VOUS INDUSTRY seçkisinde izleyicilerle buluştu.

FİLMİN OYUNCULARI

Diyet Kola’nın oyuncuları arasında Doğa Çakır, Furkan Tekbıyık, Oğuz Kahraman ve Enes Has yer alıyor. 

FİLMİN KONUSU…

Yol temalı 14 dakikalık kısa film Diyet Kola’da, genç bir çiftin bir benzin istasyonunda verdikleri mola ölümcül bir çatışmaya dönüşüyor. Issız bir otoyolun kenarındaki bu benzin istasyonunda gerilim yükselirken kazara gelişen olaylar akıl almaz sonuçlara yol açıyor. 

BU HAFTA GÖSTERİMDE OLACAK

7. Cannes Film Festivali’nde yer alan komedi – suç türündeki Diyet Kola, bu hafta gösterimde olmaya devam edecek.  Doğa Çakır’ın başrolünü üstlendiği, yönetmenliğini Zeynep Bostancı’nın yaptığı “Mektuplar” kısa filmi de Nisan ayında Uluslararası İstanbul Film Festivali Yazarın Yolculuğu Kısa Film Festivalinde en iyi yönetmen ödülüne layık görülmüştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.