Türk Japon Vakfı Cumhuriyetimizin 100. Yılını Özel Etkinlikle Kutladı

Kültür-Sanat 01.11.2023 - 10:04, Güncelleme: 01.11.2023 - 10:04
 

Türk Japon Vakfı Cumhuriyetimizin 100. Yılını Özel Etkinlikle Kutladı

Sema KUMRULU / Türk Japon Dostluk ve Plastik Sanatlar Sergisi, Türk Japon Vakfı'nda açıldı.
      Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak açılan, Japon Müziği Sanatları Derneği ve Türk Japon Vakfı iş birliği ile Dostluk ve Plastik Sanatlar Sergisi, 25 Ekim-1Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşti.     Serginin açılışına Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Japonya Büyükelçiliği Elçi, Müsteşar, Misyon Şefi Yardımcısı Aoyama Takero, Türk Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nejat Bora Sayan ve sanatseverler katıldı.     81 sanatçının eserlerinden oluşan sergide: resim, heykel, seramik, fotoğraf, kaligrafi gibi çeşitli sanat dallarından örnekler sunuluyor.    Türk Japon Vakfı'nda  gerçekleşen etkinliğin koordinatörlüğünü: Japon Müziği Sanatları Derneği Başkanı Neslihan Noyan, sanat koordinatörlüğünü Japon Müziği Derneği Başkan Yardımcısı aynı zamanda Başkent Üniversitesi Seramik Sanat ve Uygulama Merkez Müdürü Öğr. Gör. Sibel Aktaş ve Ressam Emine Kasap Karakoç yaptı.   Serginin açılışı ile başlayan etkinlik, ''Yamatolia'' konseri ile devam etti. Konserin başarılı icracıları, Türk ve Japon kültürünün birleşimini izleyicilere sundu.    ''Türk Japon Dostluk Plastik Sanatlar'' sergisinde, Türk ve Japon sanatçılar bir araya gelerek iki ülkenin sanat anlayışını paylaştı.     Sanat Birleştirir.
Sema KUMRULU / Türk Japon Dostluk ve Plastik Sanatlar Sergisi, Türk Japon Vakfı'nda açıldı.

      Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak açılan, Japon Müziği Sanatları Derneği ve Türk Japon Vakfı iş birliği ile Dostluk ve Plastik Sanatlar Sergisi, 25 Ekim-1Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşti.

    Serginin açılışına Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Japonya Büyükelçiliği Elçi, Müsteşar, Misyon Şefi Yardımcısı Aoyama Takero, Türk Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nejat Bora Sayan ve sanatseverler katıldı.

    81 sanatçının eserlerinden oluşan sergide: resim, heykel, seramik, fotoğraf, kaligrafi gibi çeşitli sanat dallarından örnekler sunuluyor.

   Türk Japon Vakfı'nda  gerçekleşen etkinliğin koordinatörlüğünü: Japon Müziği Sanatları Derneği Başkanı Neslihan Noyan, sanat koordinatörlüğünü Japon Müziği Derneği Başkan Yardımcısı aynı zamanda Başkent Üniversitesi Seramik Sanat ve Uygulama Merkez Müdürü Öğr. Gör. Sibel Aktaş ve Ressam Emine Kasap Karakoç yaptı.

  Serginin açılışı ile başlayan etkinlik, ''Yamatolia'' konseri ile devam etti. Konserin başarılı icracıları, Türk ve Japon kültürünün birleşimini izleyicilere sundu.

   ''Türk Japon Dostluk Plastik Sanatlar'' sergisinde, Türk ve Japon sanatçılar bir araya gelerek iki ülkenin sanat anlayışını paylaştı.

    Sanat Birleştirir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.