Türk İnternet Medyası RTÜK Çalıştayı’nda yasal düzenlemeler ve beklentiler konuşuldu

Güncel 29.09.2022 - 11:17, Güncelleme: 29.09.2022 - 11:21
 

Türk İnternet Medyası RTÜK Çalıştayı’nda yasal düzenlemeler ve beklentiler konuşuldu

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) tarafından Ankara’da gerçekleştirilen ‘Türk İnternet Medyası RTÜK Çalıştayı’nda yasal düzenlemeler ve beklentiler konuşuldu.
Türkiye’nin 81 il kurucusu ile yurt dışından temsilcilerin katıldığı Türk İnternet Medyası RTÜK Çalıştayı’nın açılış toplantısına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, RTÜK Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir, AK Parti 24. Dönem İzmir Milletvekili ve Balkan Gazetesi sahibi Rifat Sait, İMEF Başkanı ve TİMBİR Kurcusu Dr. Süleyman Basa ile TİMBİR Başkanı Nizamettin Bilici ve çok sayıda konuk katıldı. SÜLEYMAN BASA: DİJİTALLEŞECEĞİZ Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Dr. Süleyman Basa, “Biz İnternet Medya Bilişim Federasyonu olarak hükümetimizin aldığı kararlarla bugünlere geldik. Artık internetsiz ev hemen hemen yok. Bugün 100 kurucusuyla 3334 Sayılı Yasa’ya da başvurduk; Cumhurbaşkanımızın onayına sunulmak üzere... Sadece üç bakanlık görüşü kaldı, onları da tamamladıktan sonra inşallah Türk İnternet Medya Birliği’ni kuracağız. Ankara’da son iki ayda 100 gencimizi de NFT uzmanı yaptık Kültür Bakanlığı ile yürüttüğümüz proje sayesinde. Dijitalleşeceğiz” diye konuştu. YAVUZ: İNTERNETTE YOKSANIZ YOKSUNUZ!.. Özgül Özkan Yavuz ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İnternet medyası artık çok önemli; dünya öyle bir hâl aldı ki artık internette yoksanız aslında yoksunuz. Yurt dışında bunun hesaplamaları da yapılıyor zaten, ‘internette kapladığın alan kadar varsın’ deniyor. Dolayısıyla yaptığınız işin ve mesleğinizin önemi her geçen gün biraz daha artıyor. Çünkü internette olunması dezenformasyon alanında bir açık alanda yaratıyor. Haberlerin çok hızlı yayılabilme ihtimali var” Çalıştayın açılış toplantısı; kurucuların değerlendirmeleri ile son buldu. ÖNEMLİ MESAJLAR VERİLDİ Türk İnternet Medyası RTÜK Çalıştayı, ikinci gününde oturumlar ile devam etti. RTÜK Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir’in moderatörlüğünü yaptığı, Av. Aydın Demir, gazeteciler Şebnem Bursalı, Orhan Samast ve Av. Cüneyt Altıparmak’ın konuşmacı olarak katıldığı programda; ‘İnternet Yayıncılığında Lisanslama ve Yetkilendirme Süreçleri’, ‘Medyada Dezenformasyon’, ‘İnternet Medyası Basın Etiği ve İtibarı’ ‘İnternet Medyasında Hukuki Sorunlar’, ‘İnternet Medyasında Teknik Ve İçerik Geliştirme’, ‘İnternet Medyasının Yasal Altyapı İhtiyacı’, ‘Yurt Dışında Türk Medyası’, ‘İnternet Gazeteciliğinde İçerik Üretimi’ gibi konular değerlendirildi. Önemli mesajların verildiği oturumlara katılım sağlayanlar soru cevap bölümünde ise sorularına yanıt buldu.
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) tarafından Ankara’da gerçekleştirilen ‘Türk İnternet Medyası RTÜK Çalıştayı’nda yasal düzenlemeler ve beklentiler konuşuldu.

Türkiye’nin 81 il kurucusu ile yurt dışından temsilcilerin katıldığı Türk İnternet Medyası RTÜK Çalıştayı’nın açılış toplantısına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, RTÜK Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir, AK Parti 24. Dönem İzmir Milletvekili ve Balkan Gazetesi sahibi Rifat Sait, İMEF Başkanı ve TİMBİR Kurcusu Dr. Süleyman Basa ile TİMBİR Başkanı Nizamettin Bilici ve çok sayıda konuk katıldı.


SÜLEYMAN BASA: DİJİTALLEŞECEĞİZ

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Dr. Süleyman Basa, “Biz İnternet Medya Bilişim Federasyonu olarak hükümetimizin aldığı kararlarla bugünlere geldik. Artık internetsiz ev hemen hemen yok. Bugün 100 kurucusuyla 3334 Sayılı Yasa’ya da başvurduk; Cumhurbaşkanımızın onayına sunulmak üzere... Sadece üç bakanlık görüşü kaldı, onları da tamamladıktan sonra inşallah Türk İnternet Medya Birliği’ni kuracağız. Ankara’da son iki ayda 100 gencimizi de NFT uzmanı yaptık Kültür Bakanlığı ile yürüttüğümüz proje sayesinde. Dijitalleşeceğiz” diye konuştu.

YAVUZ: İNTERNETTE YOKSANIZ YOKSUNUZ!..

Özgül Özkan Yavuz ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İnternet medyası artık çok önemli; dünya öyle bir hâl aldı ki artık internette yoksanız aslında yoksunuz. Yurt dışında bunun hesaplamaları da yapılıyor zaten, ‘internette kapladığın alan kadar varsın’ deniyor. Dolayısıyla yaptığınız işin ve mesleğinizin önemi her geçen gün biraz daha artıyor. Çünkü internette olunması dezenformasyon alanında bir açık alanda yaratıyor. Haberlerin çok hızlı yayılabilme ihtimali var”
Çalıştayın açılış toplantısı; kurucuların değerlendirmeleri ile son buldu.

ÖNEMLİ MESAJLAR VERİLDİ

Türk İnternet Medyası RTÜK Çalıştayı, ikinci gününde oturumlar ile devam etti. RTÜK Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir’in moderatörlüğünü yaptığı, Av. Aydın Demir, gazeteciler Şebnem Bursalı, Orhan Samast ve Av. Cüneyt Altıparmak’ın konuşmacı olarak katıldığı programda; ‘İnternet Yayıncılığında Lisanslama ve Yetkilendirme Süreçleri’, ‘Medyada Dezenformasyon’, ‘İnternet Medyası Basın Etiği ve İtibarı’ ‘İnternet Medyasında Hukuki Sorunlar’, ‘İnternet Medyasında Teknik Ve İçerik Geliştirme’, ‘İnternet Medyasının Yasal Altyapı İhtiyacı’, ‘Yurt Dışında Türk Medyası’, ‘İnternet Gazeteciliğinde İçerik Üretimi’ gibi konular değerlendirildi. Önemli mesajların verildiği oturumlara katılım sağlayanlar soru cevap bölümünde ise sorularına yanıt buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.