Turgut Altınok: Ankara havaalanı metro projesi hazır

Yerel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 09.02.2024 - 13:44, Güncelleme: 09.02.2024 - 13:44
 

Turgut Altınok: Ankara havaalanı metro projesi hazır

Cumhur İttifakı'nın ABB Başkan Adayı Turgut Altınok, Pursaklar Aile Yaşam Merkezi'nde düzenlenen “Pursaklar 2. Kitap Günleri” etkinliğine katıldı...
Açılışta Altınok’a AK Parti Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, Cumhur İttifakı Pursaklar Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çetin, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı İbrahim Kopan, MHP Pursaklar İlçe Başkanı Veysel Yıldırım, kitapseverler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri eşlik etti. Kitapseverlere seslenen Altınok, Ankara'da son beş yılda kültür ve sanata yeterince önem verilmediğine dikkat çekti. "Ankara kültürün ve sanatın başkenti olmalıydı. Ancak son beş yılda ne yazık ki kültür ve sanat hayatı göz ardı edilmiş, şehir sessizliğe bürünmüş bir hal almıştır. Sanat ve kültürden yoksun bir Ankara, bu şehrin ruhunu yitirmesine neden olmuştur" şeklinde konuştu. Altınok ayrıca, Pursaklar'ı da içine alacak olan havaalanı metrosu projesinin hazır olduğunu belirtti. "Pursaklar'a, Çubuk'a, Akyurt'a birçok proje kazandıracağız. Havaalanı metrosu projesi hazır. 31 Mart'ta hızlı bir şekilde bu projeleri hayata geçireceğiz. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Çubuk, Saray, Altındağ, Keçiören, Etlik Şehir Hastanesi, Ovacık’a kadar olan metromuzun ihalesini yapıp bitireceğiz" dedi. Gençlere kitap okuma alışkanlığı kazanmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Altınok, "Kitap okumak size çok şey kazandıracak. Rehber olacak, kolaylıklar sağlayacak, ülkünüzü gerçekleştirmenize yardımcı olacak. Kitap okuyanlar kendilerine büyük katkı sağlayacağını bilsin" ifadelerini kullandı. Cumhur İttifakı Pursaklar Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çetin ise, "Binlerce evladımız sanat kurslarımızdan, bilim merkezlerinden yararlanıyor. Atölyeler açarak binlerce çocuğa hizmet verdik. Kitap okumayı seven her çocuk hiçbir ücret ödemeden istediği kadar kitap sahibi olabiliyor" şeklinde konuştu. Altınok ve diğer katılımcılar, kitap ve kültür etkinliklerinin toplumun her kesimine yayılmasına ve Ankara'nın kültürel yaşamının yeniden canlanmasına katkı sağlamak için çalışacaklarını vurguladılar.
Cumhur İttifakı'nın ABB Başkan Adayı Turgut Altınok, Pursaklar Aile Yaşam Merkezi'nde düzenlenen “Pursaklar 2. Kitap Günleri” etkinliğine katıldı...

Açılışta Altınok’a AK Parti Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, Cumhur İttifakı Pursaklar Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çetin, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı İbrahim Kopan, MHP Pursaklar İlçe Başkanı Veysel Yıldırım, kitapseverler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri eşlik etti.

Kitapseverlere seslenen Altınok, Ankara'da son beş yılda kültür ve sanata yeterince önem verilmediğine dikkat çekti. "Ankara kültürün ve sanatın başkenti olmalıydı. Ancak son beş yılda ne yazık ki kültür ve sanat hayatı göz ardı edilmiş, şehir sessizliğe bürünmüş bir hal almıştır. Sanat ve kültürden yoksun bir Ankara, bu şehrin ruhunu yitirmesine neden olmuştur" şeklinde konuştu.

Altınok ayrıca, Pursaklar'ı da içine alacak olan havaalanı metrosu projesinin hazır olduğunu belirtti. "Pursaklar'a, Çubuk'a, Akyurt'a birçok proje kazandıracağız. Havaalanı metrosu projesi hazır. 31 Mart'ta hızlı bir şekilde bu projeleri hayata geçireceğiz. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Çubuk, Saray, Altındağ, Keçiören, Etlik Şehir Hastanesi, Ovacık’a kadar olan metromuzun ihalesini yapıp bitireceğiz" dedi.

Gençlere kitap okuma alışkanlığı kazanmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Altınok, "Kitap okumak size çok şey kazandıracak. Rehber olacak, kolaylıklar sağlayacak, ülkünüzü gerçekleştirmenize yardımcı olacak. Kitap okuyanlar kendilerine büyük katkı sağlayacağını bilsin" ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı Pursaklar Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çetin ise, "Binlerce evladımız sanat kurslarımızdan, bilim merkezlerinden yararlanıyor. Atölyeler açarak binlerce çocuğa hizmet verdik. Kitap okumayı seven her çocuk hiçbir ücret ödemeden istediği kadar kitap sahibi olabiliyor" şeklinde konuştu.

Altınok ve diğer katılımcılar, kitap ve kültür etkinliklerinin toplumun her kesimine yayılmasına ve Ankara'nın kültürel yaşamının yeniden canlanmasına katkı sağlamak için çalışacaklarını vurguladılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.