Turgut Altınok Altındağ'da konuştu: Sanayinin başkenti yapacağız

Ankara 11.02.2024 - 15:15, Güncelleme: 11.02.2024 - 15:15
 

Turgut Altınok Altındağ'da konuştu: Sanayinin başkenti yapacağız

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, AK Parti'nin Altındağ Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) açılışını gerçekleştirdi.
Açılışa, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Cumhur İttifakı'nın Altındağ Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki, AK Parti Ankara Milletvekilleri Orhan Yegin, Murat Alparslan ve Kurtcan Çelebi, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Fatih Bildik, MHP Altındağ İlçe Başkanı Emin Aktaş, Altındağ Ülkü Ocakları Başkanı Ömer Şanlı ve parti teşkilatları da katıldı. Turgut Altınok, açılışta katılımcılara seslenerek Altındağ metrosunun müjdesini verdi. "Altındağ'a müjdeyle geldik. İnşallah havaalanı yolu metromuz, bu bölgemizle ulaşımı rahatlatacak. Metromuzun ihalesini hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Altındağ'ı metro ağlarıyla donatacağız" dedi. Altındağ'da eskiyen yapılar için kentsel dönüşüm çalışması başlatacaklarını belirten Altınok, "Şehirler eskimekte, yaşlanmakta. İskitler'de, Örnek Mahallemizde kentsel dönüşümü hızlandıracağız. Hıdırlıktepe'ye Türk Tarihi Yolu Projemiz var. Hıdırlıktepe'den Ankara'yı seyredeceksiniz. Kuleyi, kaleyi göreceksiniz" şeklinde konuştu. TARIMIN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ Başkent'e yönelik projelerini sıralayan Altınok, "Ankara'yı sanayinin başkenti yapacağız. Ankara'yı ekonominin başkenti yapacağız. Akyurt'taki fuar alanını hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Tarımın başkenti yapacağız. Kendi kendine yeten bir başkent olacak. Sporun başkenti olacak. Bir Büyükşehir Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu da yapabilir mi? Bala belediyemiz yapmış, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu. Burada belediye başkanlarımız spor tesisleri yapmış. Biz de Ankara'ya yapacağız" ifadelerini kullandı. Dar gelirli aileler için sosyal konut projelerini hayata geçireceklerini söyleyen Altınok, "Evi olmayan binlerce vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. Binlerce, açıklayacağız rakamı. Ama yapacağız. Kira fiyatlarını düşüreceğiz. Ankara'ya konut yapacağız. Talebi azaltacağız ve kira fiyatlarını düşüreceğiz" şeklinde konuştu. Ankara'nın istihdam oluşturmak için önemli bir ulaşım ağı içinde yer aldığını vurgulayan Altınok, yeni organize sanayi bölgeleri kuracaklarını belirtti. "İstanbul'daki deprem riskinden dolayı birçok holding ve şirket fabrikalarını taşıma kararı aldılar. Nereye? Ankara'ya. Niye Ankara? Havaalanı var, demiryolu var, bütün Türkiye'nin karayolları ağının keşişliği nokta. Coğrafi durumu, nakliye ve lojistik imkanlarından dolayı Ankara'yı tercih ediyorlar. Yerli-yabancı bir sürü talep var, fabrika kurmak için. Bugün 13 üç tane organize sanayi bölgemiz var. 10 tane organize sanayi bölgesi yapılacak kadar da talep var. Ankara'ya 10 tane organize sanayi bölgesi yapılsa işsizlik diye bir şey kalmaz. Ankara ekonomisine, ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sağlar. Ama 5 yılda yapılan bir tane organize sanayi bölgesi yok" diyerek istihdam alanları oluşturacaklarını ifade etti.
Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, AK Parti'nin Altındağ Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Cumhur İttifakı'nın Altındağ Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki, AK Parti Ankara Milletvekilleri Orhan Yegin, Murat Alparslan ve Kurtcan Çelebi, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Fatih Bildik, MHP Altındağ İlçe Başkanı Emin Aktaş, Altındağ Ülkü Ocakları Başkanı Ömer Şanlı ve parti teşkilatları da katıldı. Turgut Altınok, açılışta katılımcılara seslenerek Altındağ metrosunun müjdesini verdi. "Altındağ'a müjdeyle geldik. İnşallah havaalanı yolu metromuz, bu bölgemizle ulaşımı rahatlatacak. Metromuzun ihalesini hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Altındağ'ı metro ağlarıyla donatacağız" dedi.

Altındağ'da eskiyen yapılar için kentsel dönüşüm çalışması başlatacaklarını belirten Altınok, "Şehirler eskimekte, yaşlanmakta. İskitler'de, Örnek Mahallemizde kentsel dönüşümü hızlandıracağız. Hıdırlıktepe'ye Türk Tarihi Yolu Projemiz var. Hıdırlıktepe'den Ankara'yı seyredeceksiniz. Kuleyi, kaleyi göreceksiniz" şeklinde konuştu.

TARIMIN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ

Başkent'e yönelik projelerini sıralayan Altınok, "Ankara'yı sanayinin başkenti yapacağız. Ankara'yı ekonominin başkenti yapacağız. Akyurt'taki fuar alanını hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Tarımın başkenti yapacağız. Kendi kendine yeten bir başkent olacak. Sporun başkenti olacak. Bir Büyükşehir Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu da yapabilir mi? Bala belediyemiz yapmış, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu. Burada belediye başkanlarımız spor tesisleri yapmış. Biz de Ankara'ya yapacağız" ifadelerini kullandı.

Dar gelirli aileler için sosyal konut projelerini hayata geçireceklerini söyleyen Altınok, "Evi olmayan binlerce vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. Binlerce, açıklayacağız rakamı. Ama yapacağız. Kira fiyatlarını düşüreceğiz. Ankara'ya konut yapacağız. Talebi azaltacağız ve kira fiyatlarını düşüreceğiz" şeklinde konuştu.

Ankara'nın istihdam oluşturmak için önemli bir ulaşım ağı içinde yer aldığını vurgulayan Altınok, yeni organize sanayi bölgeleri kuracaklarını belirtti. "İstanbul'daki deprem riskinden dolayı birçok holding ve şirket fabrikalarını taşıma kararı aldılar. Nereye? Ankara'ya. Niye Ankara? Havaalanı var, demiryolu var, bütün Türkiye'nin karayolları ağının keşişliği nokta. Coğrafi durumu, nakliye ve lojistik imkanlarından dolayı Ankara'yı tercih ediyorlar. Yerli-yabancı bir sürü talep var, fabrika kurmak için. Bugün 13 üç tane organize sanayi bölgemiz var. 10 tane organize sanayi bölgesi yapılacak kadar da talep var. Ankara'ya 10 tane organize sanayi bölgesi yapılsa işsizlik diye bir şey kalmaz. Ankara ekonomisine, ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sağlar. Ama 5 yılda yapılan bir tane organize sanayi bölgesi yok" diyerek istihdam alanları oluşturacaklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.