Toruntay'dan Gazeteciler ve Basın Bayramı açıklaması

Çalışma Hayatı 24.07.2022 - 16:30, Güncelleme: 24.07.2022 - 16:30
 

Toruntay'dan Gazeteciler ve Basın Bayramı açıklaması

Genel Başkan Mustafa Toruntay, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir basın açıklaması yayımladı.
Genel Başkan Mustafa Toruntay, “Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla yaptığı açıklamada tüm basın emekçilerinin basın bayramını kutlayarak, mesai mefhumu gözetmeksizin her türlü zorlu şartta görevlerini büyük bir fedakârlık içerisinde yürüttüklerinin altını çizdi. Basının demoktratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu ifade eden Genel Başkan Toruntay, sözlerine şu şekilde devam etti: “Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basın, ülke olarak gelişmemizin, kalkınmamızın, güçlenmemizin ve hedeflerimize ulaşmanın en önemli kurumlarından biridir. Basın, toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağlamaktadır.  24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım atılmıştır. Haber alma özgürlüğünün dönüm noktası olarak nitelendirebileceğimiz 24 Temmuz günü, “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Basın kuruluşlarımızın özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri; hiç kuşkusuz büyük emek ve özveri göstererek zor ve o ölçüde zevkli bir kamu görevini yerine getiren basın mensuplarımızın sorumlu yayıncılık anlayışının temelini oluşturmaktadır. Bu bakımdan basının hukuki düzenlemelerle güçlü olması kadar basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları da hayati önem taşımaktadır. Ülkemizin menfaatlerini ve kamu düzeninin korunmasını göz ardı etmeden, gelişen olayların kamuoyuna duyurulması, halkın doğru ve tarafsız şekilde bilgilendirilmesi ve aydınlatılması görevini yerine getiren tüm basın emekçilerimize teşekkür ediyor, Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”
Genel Başkan Mustafa Toruntay, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir basın açıklaması yayımladı.

Genel Başkan Mustafa Toruntay, “Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla yaptığı açıklamada tüm basın emekçilerinin basın bayramını kutlayarak, mesai mefhumu gözetmeksizin her türlü zorlu şartta görevlerini büyük bir fedakârlık içerisinde yürüttüklerinin altını çizdi.

Basının demoktratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu ifade eden Genel Başkan Toruntay, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basın, ülke olarak gelişmemizin, kalkınmamızın, güçlenmemizin ve hedeflerimize ulaşmanın en önemli kurumlarından biridir. Basın, toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağlamaktadır. 

24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım atılmıştır. Haber alma özgürlüğünün dönüm noktası olarak nitelendirebileceğimiz 24 Temmuz günü, “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Basın kuruluşlarımızın özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri; hiç kuşkusuz büyük emek ve özveri göstererek zor ve o ölçüde zevkli bir kamu görevini yerine getiren basın mensuplarımızın sorumlu yayıncılık anlayışının temelini oluşturmaktadır. Bu bakımdan basının hukuki düzenlemelerle güçlü olması kadar basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları da hayati önem taşımaktadır.

Ülkemizin menfaatlerini ve kamu düzeninin korunmasını göz ardı etmeden, gelişen olayların kamuoyuna duyurulması, halkın doğru ve tarafsız şekilde bilgilendirilmesi ve aydınlatılması görevini yerine getiren tüm basın emekçilerimize teşekkür ediyor, Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.