Ticaret Bakanlığı'ndan Ramazan ayı denetimi

Ekonomi (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 27.02.2024 - 11:29, Güncelleme: 27.02.2024 - 11:30
 

Ticaret Bakanlığı'ndan Ramazan ayı denetimi

Ticaret Bakanlığı ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana dahil olmak üzere 10 ildeki marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki fahiş fiyatlar ile etiketleri denetledi.
Bakanlık, düzenli olarak yürüttüğü market denetimlerini Ramazan ayı yaklaşırken sıklaştırdı. Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Bursa, Antalya, Konya, İzmir, Kocaeli ve Kayseri'deki marketlerde eş zamanlı olarak fahiş fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirildi. Ekipler, özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinin fiyat etiketlerini inceledi. Ürünlerde fahiş fiyat artışı olup olmadığı, etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki uyumsuzluk, etiketlerdeki fiyatın son değişim tarihi gibi unsurlar incelendi. Meyve ve sebze reyonunda da ürünlerin menşei ve geliş fiyat bilgisi Hal Kayıt Sistemi üzerinden kontrol edildi. Denetimlerin ardından Ankara Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında fiyat etiketi ve haksız fiyat artışlarıyla ilgili denetim yapıldığını belirtti. Özellikle fiyat etiketlerinin incelendiğini ve malın birim fiyatı, satış fiyatı ve üretildiği yer gibi unsurların kontrol edildiğini ifade etti. Tan ayrıca, fahiş fiyat artışlarıyla ilgili denetimlerin de yapıldığını söyledi. İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe ise, ramazan ayı öncesinde ürün fiyatlarının kontrol edildiğini ve yaklaşık üç haftadır büyük gıda toptancılarını denetlediklerini aktardı. Denetimlerin perakende sektöründe de sıklaştırıldığını belirten Menteşe, ramazan ayı boyunca denetimlerin yoğun bir şekilde devam edeceğini vurguladı. Denetimlerin amacının, vatandaşları fahiş fiyat artışlarından korumak olduğunu dile getiren yetkililer, ramazan ayı öncesi ve süresince denetimlerin devam edeceğini ifade etti.
Ticaret Bakanlığı ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana dahil olmak üzere 10 ildeki marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki fahiş fiyatlar ile etiketleri denetledi.

Bakanlık, düzenli olarak yürüttüğü market denetimlerini Ramazan ayı yaklaşırken sıklaştırdı.

Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Bursa, Antalya, Konya, İzmir, Kocaeli ve Kayseri'deki marketlerde eş zamanlı olarak fahiş fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirildi.

Ekipler, özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinin fiyat etiketlerini inceledi. Ürünlerde fahiş fiyat artışı olup olmadığı, etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki uyumsuzluk, etiketlerdeki fiyatın son değişim tarihi gibi unsurlar incelendi. Meyve ve sebze reyonunda da ürünlerin menşei ve geliş fiyat bilgisi Hal Kayıt Sistemi üzerinden kontrol edildi.

Denetimlerin ardından Ankara Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında fiyat etiketi ve haksız fiyat artışlarıyla ilgili denetim yapıldığını belirtti. Özellikle fiyat etiketlerinin incelendiğini ve malın birim fiyatı, satış fiyatı ve üretildiği yer gibi unsurların kontrol edildiğini ifade etti. Tan ayrıca, fahiş fiyat artışlarıyla ilgili denetimlerin de yapıldığını söyledi.

İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe ise, ramazan ayı öncesinde ürün fiyatlarının kontrol edildiğini ve yaklaşık üç haftadır büyük gıda toptancılarını denetlediklerini aktardı. Denetimlerin perakende sektöründe de sıklaştırıldığını belirten Menteşe, ramazan ayı boyunca denetimlerin yoğun bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

Denetimlerin amacının, vatandaşları fahiş fiyat artışlarından korumak olduğunu dile getiren yetkililer, ramazan ayı öncesi ve süresince denetimlerin devam edeceğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.