TEKNOFEST Ankara’da olmalı

Ankara (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.01.2021 - 13:50, Güncelleme: 20.01.2021 - 13:50
 

TEKNOFEST Ankara’da olmalı

Şevket Bülend YAHNİCİ (Ankara Kalesi Meclisi Sözcüsü): Bir Ankara sevdalısı olan Ankara Kalesi Meclisi Sözcüsü Şevket Bülend Yahnici, ANKHABER’in “TEKNOFEST-2022 Ankara’da düzenlensin” kampanyasına destek açıklaması yaptı. Yahnici, ASO ve ATO başta olmak üzere STK’ler ve üniversitelerin bu çağrıya destek olması, lobi faaliyetlerinde bulunması gerektiğini söyledi. Önem arz eden Başkent Ankara Kalesi Meclisi Sözcüsü Şevket Bülent Yahnici’nin değerlendirmesi şöyle: “Ankara’mızın Başkent oluşunun ve Başkenti Ankara olan Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına geliyoruz. 27 Aralık 1919’da bir Kızılcagünle başlayan Ankara’nın kader çizgisi, bugün beş buçuk milyon nüfusa sahip ve Balkanlar, Ortadoğu, Kafkasya coğrafyasının ortasında dünyanın önem arz eden bir Başkenti olma özelliğine dönüşmüştür. Yeter ki birlik olalım Coğrafyanın, laik ama Müslüman bir ülke olmanın, Türk dünyası ülkelerinin avantajlarını kullanmayı becerebilecek; bunları halin ve geleceğin uluslararası politikalarına oturtmak suretiyle kullanabilecek bir Türkiye'nin dünyada oynayabileceği rol ve alabileceği konum, şüphesiz çok önemli olacaktır. Yeter ki, biz birlik içersinde ve konumumuzun farkında olalım. İşte bütün bu şartlar altında Ülkemizin Başkenti olan Ankara'yı uluslararası planda öne çıkartmak ve dünyanın adı saygı ile anılan başkentleri arasına taşımak bütün milletimizin, aydınlarımızın, yöneticilerimizin öncelikli görevi olmalıdır. Şeklen bir Başkent değil Ankara sadece siyasi ve şeklen bir başkent olamaz. Ticaretin, sanayinin, bilimin, kültür ve sanatın başkenti de Ankara olmalıdır. Ankara'yı bir dünya markası şehir haline getirmeye mecburuz. Ankara, ülkenin en büyük ve önemli üniversitelerini içinde barındıran bir şehirdir. Organize sanayi bölgeleri bu şehrin gururudur. Teknoparkları ile öncelik almıştır. Savunma sanayisinde ve bu sanayinin ürettiklerinin ihracatında büyük hamleler gerçekleştirmiştir. TEKNOFEST yakışacaktır Bütün bu sözlerden sonra ve adeta SON SÖZ olarak Ankara’mıza TEKNOFEST yakışacaktır. Ankaralılar olarak, başta ATO, ASO gibi ilgili kurumlar, üniversiteler, STK'lar olarak, akla gelen gelmeyen her güç merkezi ve imkanla bu işi ciddiye alıp, işin lobisini yapmaya mecburuz. TEKNOFEST ANKARA, dünyada adı sanı olan büyük bir başkent olma yürüyüşünde büyük bir adım teşkil edecektir.

Şevket Bülend YAHNİCİ (Ankara Kalesi Meclisi Sözcüsü):

Bir Ankara sevdalısı olan Ankara Kalesi Meclisi Sözcüsü Şevket Bülend Yahnici, ANKHABER’in “TEKNOFEST-2022 Ankara’da düzenlensin” kampanyasına destek açıklaması yaptı. Yahnici, ASO ve ATO başta olmak üzere STK’ler ve üniversitelerin bu çağrıya destek olması, lobi faaliyetlerinde bulunması gerektiğini söyledi.

Önem arz eden Başkent

Ankara Kalesi Meclisi Sözcüsü Şevket Bülent Yahnici’nin değerlendirmesi şöyle:

“Ankara’mızın Başkent oluşunun ve Başkenti Ankara olan Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına geliyoruz. 27 Aralık 1919’da bir Kızılcagünle başlayan Ankara’nın kader çizgisi, bugün beş buçuk milyon nüfusa sahip ve Balkanlar, Ortadoğu, Kafkasya coğrafyasının ortasında dünyanın önem arz eden bir Başkenti olma özelliğine dönüşmüştür.

Yeter ki birlik olalım

Coğrafyanın, laik ama Müslüman bir ülke olmanın, Türk dünyası ülkelerinin avantajlarını kullanmayı becerebilecek; bunları halin ve geleceğin uluslararası politikalarına oturtmak suretiyle kullanabilecek bir Türkiye'nin dünyada oynayabileceği rol ve alabileceği konum, şüphesiz çok önemli olacaktır. Yeter ki, biz birlik içersinde ve konumumuzun farkında olalım.

İşte bütün bu şartlar altında Ülkemizin Başkenti olan Ankara'yı uluslararası planda öne çıkartmak ve dünyanın adı saygı ile anılan başkentleri arasına taşımak bütün milletimizin, aydınlarımızın, yöneticilerimizin öncelikli görevi olmalıdır.

Şeklen bir Başkent değil

Ankara sadece siyasi ve şeklen bir başkent olamaz. Ticaretin, sanayinin, bilimin, kültür ve sanatın başkenti de Ankara olmalıdır. Ankara'yı bir dünya markası şehir haline getirmeye mecburuz.

Ankara, ülkenin en büyük ve önemli üniversitelerini içinde barındıran bir şehirdir. Organize sanayi bölgeleri bu şehrin gururudur. Teknoparkları ile öncelik almıştır. Savunma sanayisinde ve bu sanayinin ürettiklerinin ihracatında büyük hamleler gerçekleştirmiştir.

TEKNOFEST yakışacaktır

Bütün bu sözlerden sonra ve adeta SON SÖZ olarak Ankara’mıza TEKNOFEST yakışacaktır.

Ankaralılar olarak, başta ATO, ASO gibi ilgili kurumlar, üniversiteler, STK'lar olarak, akla gelen gelmeyen her güç merkezi ve imkanla bu işi ciddiye alıp, işin lobisini yapmaya mecburuz.

TEKNOFEST ANKARA, dünyada adı sanı olan büyük bir başkent olma yürüyüşünde büyük bir adım teşkil edecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.