Tehlike ve çözüm yakın!

Sağlık 04.10.2023 - 09:15, Güncelleme: 04.10.2023 - 09:15
 

Tehlike ve çözüm yakın!

21. yüzyıl teknolojisi hayatın genel işleyişinde dijital bir dönüşüme sebep olurken dijital ağlar da bir gerçeklik halini aldı. Bu ortamda en olumsuz etkilenen çocuklarımız büyük tehdit altında bulunuyor. Bir şeyler yapmak gerekiyordu…
DİJİTALDEN SAKIN Bunun için harekete geçen. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile RTÜK arasında Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesine İlişkin İşbirliği Protokolü imzalandı. Hazırlanan “Gözünden Sakındığını Dijitalden Sakın” farkındalık çalışmasının tanıtımı da yapıldı. ÖNCELİKLİ VAZİFE İnsanın şahsiyetini koruyan her şeyin ailenin ve toplumun kimliğini koruduğuna inandıklarını vurgulayan Göktaş, şöyle konuştu: Bu anlamda bireyleri biyolojik, psikolojik ve sosyal düzeyde koruyan çalışmaları öncelikli vazifelerimiz arasında görüyoruz. Çalışmalarımızı 85 milyonu kapsayacak şekilde, hiç kimseyi geride bırakmayacak bir anlayışla gerçekleştiriyoruz. Kadın, çocuk, engelli, yaşlı hizmetlerimiz başta olmak üzere tüm ana hizmet alanlarımızı stratejik eylem planlarımız ile detaylarıyla çalışıyoruz. Bu doğrultuda hazırladığımız 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile bilgi teknolojilerine erişim ve güvenli internet kullanımı konusunda faaliyetlerimizi oluşturduk. KIRMIZIÇİZGİ VAR… RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise çocuk ve aile konusunun RTÜK'ün kırmızıçizgisi olduğunu belirtti. Şahin, televizyon yapımlarındaki giyim kuşam ve beslenme gibi her unsurun çocukların hareketlerine etki ettiğini söyledi. TELEVİZYONUN ETKİLERİ Türkiye'de aileler asgari olarak günde ortalama 4 saat televizyon izliyor. RTÜK Başkanı Şahin, televizyonların toplum ve aile üzerindeki önemli etkilerinin görmezden gelinemeyeceğini söyledi. Programda, proje danışmanları Prof. Dr. Mücahit Öztürk ile Prof. Dr. Emine Nilüfer Pembecioğlu da konuşma yaptı.
21. yüzyıl teknolojisi hayatın genel işleyişinde dijital bir dönüşüme sebep olurken dijital ağlar da bir gerçeklik halini aldı. Bu ortamda en olumsuz etkilenen çocuklarımız büyük tehdit altında bulunuyor. Bir şeyler yapmak gerekiyordu…

DİJİTALDEN SAKIN

Bunun için harekete geçen. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile RTÜK arasında Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesine İlişkin İşbirliği Protokolü imzalandı. Hazırlanan “Gözünden Sakındığını Dijitalden Sakın” farkındalık çalışmasının tanıtımı da yapıldı.

ÖNCELİKLİ VAZİFE

İnsanın şahsiyetini koruyan her şeyin ailenin ve toplumun kimliğini koruduğuna inandıklarını vurgulayan Göktaş, şöyle konuştu: Bu anlamda bireyleri biyolojik, psikolojik ve sosyal düzeyde koruyan çalışmaları öncelikli vazifelerimiz arasında görüyoruz. Çalışmalarımızı 85 milyonu kapsayacak şekilde, hiç kimseyi geride bırakmayacak bir anlayışla gerçekleştiriyoruz. Kadın, çocuk, engelli, yaşlı hizmetlerimiz başta olmak üzere tüm ana hizmet alanlarımızı stratejik eylem planlarımız ile detaylarıyla çalışıyoruz. Bu doğrultuda hazırladığımız 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile bilgi teknolojilerine erişim ve güvenli internet kullanımı konusunda faaliyetlerimizi oluşturduk.

KIRMIZIÇİZGİ VAR…

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise çocuk ve aile konusunun RTÜK'ün kırmızıçizgisi olduğunu belirtti. Şahin, televizyon yapımlarındaki giyim kuşam ve beslenme gibi her unsurun çocukların hareketlerine etki ettiğini söyledi.

TELEVİZYONUN ETKİLERİ

Türkiye'de aileler asgari olarak günde ortalama 4 saat televizyon izliyor. RTÜK Başkanı Şahin, televizyonların toplum ve aile üzerindeki önemli etkilerinin görmezden gelinemeyeceğini söyledi. Programda, proje danışmanları Prof. Dr. Mücahit Öztürk ile Prof. Dr. Emine Nilüfer Pembecioğlu da konuşma yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.