TED Ankara'nın öğrencileri yine birinci oldu

Güncel (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 19.03.2024 - 15:32, Güncelleme: 19.03.2024 - 15:32
 

TED Ankara'nın öğrencileri yine birinci oldu

İstanbul Volkswagen Arena'da düzenlenen FIRST Robotics Competition İstanbul Bölgesel Yarışları finalinde yarışan tek Türk takımı olan TED Robotics, performans yarışmaları sonucunda birinci sırada yer alarak "Winner" ödülünü kazandı.
Fikret Yüksel Vakfı tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen FIRST Robotics Competition'un ikinci bölgesel etkinliği "Bosphorus Regional", Mart ayının ilk haftasında İstanbul Volkswagen Arena'da gerçekleşti. Dört ayrı bölgesel yarışmanın Volkswagen Arena'da düzenlendiği etkinlikler, Türkiye ve dünya genelinden lise öğrencilerini bir araya getirerek, robotik ve mühendislik alanındaki yeteneklerini sergileme fırsatı sundu. FIRST Robotics Competition'un ikinci ayağında 6 farklı ülkeden 53 takım mücadele etti. Etkinlik, "crescendo" temasıyla düzenlenmiş olup müzikte giderek artan bir hareket anlamını taşıyordu. Her takım, mentörlerinin rehberliğinde sene boyunca tasarladıkları robotları, ittifak kurdukları takımlarla birlikte sahada yarıştırdı. TED Ankara Koleji adına yarışan TED Robotics Takımı, geliştirdikleri endüstriyel robotla saha içindeki görevleri başarıyla yerine getirdi. Finalde, TED Robotics'un robotu ilk olarak otomatik modda hareket etti, ardından kontrol edilerek halkaları istenilen platforma yerleştirdi. Robotun performansı ve takımın işbirliği derecelendirme kriterleri arasındaydı. Finalde yarışan tek Türk takımı olan TED Robotics, performans yarışmalarını birinci sırada tamamlayarak "Winner" ödülünü almaya hak kazandı. TED Ankara Koleji 12. sınıf öğrencisi Alperen Konukbay, şu ifadeleri kullandı: "Dünyanın en büyük robotik yarışmalarından birinde bu derecede büyük bir başarı elde etmek gerçekten büyük bir gurur kaynağı. Özellikle tek Türk takımı olarak finale yükselmek, uluslararası alanda ülkemizi temsil etmek ve sonuç olarak kazanmak bizi son derece mutlu etti. Uzun bir sürecin ardından elde ettiğimiz bu başarı, robotumuzun ve takımımızın ortak çabalarının bir sonucudur. Tüm takım arkadaşlarımız, üzerlerine düşen görevi özveriyle yerine getirdiler. Bu yarışma sayesinde öğrenme, eğlenme ve ülkemizi temsil etme şansına eriştik. Bu fırsatı sağlayan okulumuza ve tüm öğretmenlerimize minnettarız. Gerçekten çok mutlu ve gururluyuz."
İstanbul Volkswagen Arena'da düzenlenen FIRST Robotics Competition İstanbul Bölgesel Yarışları finalinde yarışan tek Türk takımı olan TED Robotics, performans yarışmaları sonucunda birinci sırada yer alarak "Winner" ödülünü kazandı.

Fikret Yüksel Vakfı tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen FIRST Robotics Competition'un ikinci bölgesel etkinliği "Bosphorus Regional", Mart ayının ilk haftasında İstanbul Volkswagen Arena'da gerçekleşti.

Dört ayrı bölgesel yarışmanın Volkswagen Arena'da düzenlendiği etkinlikler, Türkiye ve dünya genelinden lise öğrencilerini bir araya getirerek, robotik ve mühendislik alanındaki yeteneklerini sergileme fırsatı sundu.

FIRST Robotics Competition'un ikinci ayağında 6 farklı ülkeden 53 takım mücadele etti. Etkinlik, "crescendo" temasıyla düzenlenmiş olup müzikte giderek artan bir hareket anlamını taşıyordu. Her takım, mentörlerinin rehberliğinde sene boyunca tasarladıkları robotları, ittifak kurdukları takımlarla birlikte sahada yarıştırdı.

TED Ankara Koleji adına yarışan TED Robotics Takımı, geliştirdikleri endüstriyel robotla saha içindeki görevleri başarıyla yerine getirdi. Finalde, TED Robotics'un robotu ilk olarak otomatik modda hareket etti, ardından kontrol edilerek halkaları istenilen platforma yerleştirdi. Robotun performansı ve takımın işbirliği derecelendirme kriterleri arasındaydı.

Finalde yarışan tek Türk takımı olan TED Robotics, performans yarışmalarını birinci sırada tamamlayarak "Winner" ödülünü almaya hak kazandı. TED Ankara Koleji 12. sınıf öğrencisi Alperen Konukbay, şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın en büyük robotik yarışmalarından birinde bu derecede büyük bir başarı elde etmek gerçekten büyük bir gurur kaynağı. Özellikle tek Türk takımı olarak finale yükselmek, uluslararası alanda ülkemizi temsil etmek ve sonuç olarak kazanmak bizi son derece mutlu etti. Uzun bir sürecin ardından elde ettiğimiz bu başarı, robotumuzun ve takımımızın ortak çabalarının bir sonucudur. Tüm takım arkadaşlarımız, üzerlerine düşen görevi özveriyle yerine getirdiler. Bu yarışma sayesinde öğrenme, eğlenme ve ülkemizi temsil etme şansına eriştik. Bu fırsatı sağlayan okulumuza ve tüm öğretmenlerimize minnettarız. Gerçekten çok mutlu ve gururluyuz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.