TED Ankara desteğiyle 'eğitim kitabı'

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 19.01.2024 - 11:15, Güncelleme: 19.01.2024 - 11:15
 

TED Ankara desteğiyle 'eğitim kitabı'

TED Üniversitesi Konferans Salonu, "Ankara'nın Köklü Eğitim Kurumları" kitabının tanıtım toplantısına ev sahipliği yaptı. Kitap, TED Ankara desteğiyle basıldı...
Cumhuriyet'in 100. Yılı'na özel olarak hazırlanan bu kitap, TED Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen özel bir toplantıyla tanıtıldı. Kitap, "Cumhuriyetin eğitim politikasına ve Ankara ile özdeşleşmiş ünlü okulların kuruluş yıllarına genel bir bakış" başlığıyla okurlarla buluştu. TED Ankara Koleji Vakfı'nın destekleriyle basılan eserin tanıtım toplantısında TED Ankara Koleji 2. Başkanı Doç. Dr. Gamze Aşçıoğlu Öz, konuşma yaparak Cumhuriyetin eğitim, hukuk, kültür ve sanat politikalarına yön vermiş köklü okulları anlatan bu kitabın tanıtımında yer almaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. Doç. Dr. Gamze Aşçıoğlu Öz, "Cumhuriyetimizin eğitim meşalesi" olarak nitelendirdiği okulların tarihini anlatan kitabın, Genç Cumhuriyet'in eğitim, hukuk ve kültür politikalarını daha iyi anlamamıza ve günümüzü bilinçli bir şekilde sorgulamamıza katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, bu kitabın disiplinler arası çalışmalara kaynak olabileceğine de vurgu yaptı. KOLEJ MARŞI ALKIŞ ALDI... Konuşmanın ardından TED Ankara Koleji 2. Başkanı Doç. Dr. Gamze Aşçıoğlu Öz ve Cin Ali Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Kaygusuz Apaydın, kitapta emeği geçen yazarlara teşekkür belgelerini takdim etti. Etkinlik, Müzik Eğitimcileri Derneği Mandolin Topluluğu'nun seslendirdiği okul marşları ve TED Ankara Koleji Lise Kısmı Çok Sesli Korosu'nun coşkulu Kolej Marşı ile sona erdi. "Ankara'nın Köklü Eğitim Kurumları" eseri, Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki sistemli eğitim politikasını geniş bir perspektifle ele alarak kültür, sanat, teknoloji ve tarım gibi alanlarda okuyuculara sunuyor. Kitap, Ankara'nın önemli eğitim kurumlarını detaylı bir şekilde inceliyor ve Cumhuriyet dönemi eğitim tarihine özel bir katkı sunuyor. Kitabın son bölümünde ise "Ankara'nın Köklü Eğitim Kurumlarına Mimarca Bir Bakış" başlığı altında okul binalarının mimari değerlendirmelerine yer veriliyor.
TED Üniversitesi Konferans Salonu, "Ankara'nın Köklü Eğitim Kurumları" kitabının tanıtım toplantısına ev sahipliği yaptı. Kitap, TED Ankara desteğiyle basıldı...

Cumhuriyet'in 100. Yılı'na özel olarak hazırlanan bu kitap, TED Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen özel bir toplantıyla tanıtıldı.

Kitap, "Cumhuriyetin eğitim politikasına ve Ankara ile özdeşleşmiş ünlü okulların kuruluş yıllarına genel bir bakış" başlığıyla okurlarla buluştu. TED Ankara Koleji Vakfı'nın destekleriyle basılan eserin tanıtım toplantısında TED Ankara Koleji 2. Başkanı Doç. Dr. Gamze Aşçıoğlu Öz, konuşma yaparak Cumhuriyetin eğitim, hukuk, kültür ve sanat politikalarına yön vermiş köklü okulları anlatan bu kitabın tanıtımında yer almaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduklarını ifade etti.

Doç. Dr. Gamze Aşçıoğlu Öz, "Cumhuriyetimizin eğitim meşalesi" olarak nitelendirdiği okulların tarihini anlatan kitabın, Genç Cumhuriyet'in eğitim, hukuk ve kültür politikalarını daha iyi anlamamıza ve günümüzü bilinçli bir şekilde sorgulamamıza katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, bu kitabın disiplinler arası çalışmalara kaynak olabileceğine de vurgu yaptı.

KOLEJ MARŞI ALKIŞ ALDI...

Konuşmanın ardından TED Ankara Koleji 2. Başkanı Doç. Dr. Gamze Aşçıoğlu Öz ve Cin Ali Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Kaygusuz Apaydın, kitapta emeği geçen yazarlara teşekkür belgelerini takdim etti. Etkinlik, Müzik Eğitimcileri Derneği Mandolin Topluluğu'nun seslendirdiği okul marşları ve TED Ankara Koleji Lise Kısmı Çok Sesli Korosu'nun coşkulu Kolej Marşı ile sona erdi.

"Ankara'nın Köklü Eğitim Kurumları" eseri, Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki sistemli eğitim politikasını geniş bir perspektifle ele alarak kültür, sanat, teknoloji ve tarım gibi alanlarda okuyuculara sunuyor. Kitap, Ankara'nın önemli eğitim kurumlarını detaylı bir şekilde inceliyor ve Cumhuriyet dönemi eğitim tarihine özel bir katkı sunuyor. Kitabın son bölümünde ise "Ankara'nın Köklü Eğitim Kurumlarına Mimarca Bir Bakış" başlığı altında okul binalarının mimari değerlendirmelerine yer veriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.