TAİB Başkanı Prof. İmamverdiyev: Hocalı katliamını unutmayacağız

Güncel 26.02.2023 - 14:43, Güncelleme: 26.02.2023 - 14:43
 

TAİB Başkanı Prof. İmamverdiyev: Hocalı katliamını unutmayacağız

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk Dünyası'na yönelik faaliyetlerini sürdüren Türk Aksakallılar Birliği (TAİB) Hocalı katliamının 31'nci yıl dönümü nedeniyle Hocalı anıtını ziyaret ederek saygı duruşunda bulundular.
Programda TAİB Başkanı Prof. Dr. Sudeif İmamverdiyev, teşkilat yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, kadın meclisi, gençlik teşkilatları temsilcileri ve medya temsilcileri katıldı. TAİB temsilcileri, Soykırım da şehit edilenlerin anısına saygı duruşunda bulundu, anıtın önüne çelenk ve çiçek bıraktıktan sonra Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. TAİB Başkanı İmamverdiyev burada yaptığı konuşmada, Hocalı katliamının üzerinden 31 yıl geçmesine rağmen Ermeni teröristlerin Azerbaycan halkına karşı işledikleri soykırımı asla unutmayacaklarını söyledi. İmamverdiyev şöyle konuştu:  “Hocalı soykırımı cani Ermeni teröristlerin in halkımıza karşı uyguladıkları soykırım ve etnik temizlik politikasının kanlı sayfasıdır. Hocalı Soykırımı, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başkomutan İlham Aliyev'in öncülüğünde ve güçlü politikasıyla dünya kamuoyuna anlatılmıştır. Sivil toplum olarak devletimizin her zaman yanındayız. Başkomutan İlham Aliyev 44 günlük zafer savaşında yiğitlik örnekleri sergileyen ordumuz, Hocalı soykırımında şehit düşenlerin intikamını almış, şehitlerimizin kanı yerde kalmamış ve toprak bütünlüğümüz yeniden tesis edilmiştir. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.” TAİB Kadın Meclisi Başkanı Güllü Yoloğlu ve Gençlik teşkilatı üyesi savaş gazisi Gadir Guliyev de Hocalı soykırımına ilişkin görüşlerini paylaştılar.   Programa, TAİB Gençlik Derneği ile işbirliği yapan 'Ebedi Vahdet' Gençlik Teşkilatı aktivistleri de katıldı.
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk Dünyası'na yönelik faaliyetlerini sürdüren Türk Aksakallılar Birliği (TAİB) Hocalı katliamının 31'nci yıl dönümü nedeniyle Hocalı anıtını ziyaret ederek saygı duruşunda bulundular.

Programda TAİB Başkanı Prof. Dr. Sudeif İmamverdiyev, teşkilat yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, kadın meclisi, gençlik teşkilatları temsilcileri ve medya temsilcileri katıldı. TAİB temsilcileri, Soykırım da şehit edilenlerin anısına saygı duruşunda bulundu, anıtın önüne çelenk ve çiçek bıraktıktan sonra Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

TAİB Başkanı İmamverdiyev burada yaptığı konuşmada, Hocalı katliamının üzerinden 31 yıl geçmesine rağmen Ermeni teröristlerin Azerbaycan halkına karşı işledikleri soykırımı asla unutmayacaklarını söyledi. İmamverdiyev şöyle konuştu:  “Hocalı soykırımı cani Ermeni teröristlerin in halkımıza karşı uyguladıkları soykırım ve etnik temizlik politikasının kanlı sayfasıdır. Hocalı Soykırımı, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başkomutan İlham Aliyev'in öncülüğünde ve güçlü politikasıyla dünya kamuoyuna anlatılmıştır. Sivil toplum olarak devletimizin her zaman yanındayız. Başkomutan İlham Aliyev 44 günlük zafer savaşında yiğitlik örnekleri sergileyen ordumuz, Hocalı soykırımında şehit düşenlerin intikamını almış, şehitlerimizin kanı yerde kalmamış ve toprak bütünlüğümüz yeniden tesis edilmiştir. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.”

TAİB Kadın Meclisi Başkanı Güllü Yoloğlu ve Gençlik teşkilatı üyesi savaş gazisi Gadir Guliyev de Hocalı soykırımına ilişkin görüşlerini paylaştılar. 

 Programa, TAİB Gençlik Derneği ile işbirliği yapan 'Ebedi Vahdet' Gençlik Teşkilatı aktivistleri de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.