"Sorumluluğumuzun bilinciyle Seymenlik geleneğini geleceğe taşıyoruz"

Yerel 05.01.2024 - 12:10, Güncelleme: 05.01.2024 - 12:10
 

"Sorumluluğumuzun bilinciyle Seymenlik geleneğini geleceğe taşıyoruz"

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube ile Keçiören Şube Seymenleri, 2024 yılının haftalık ilk Seymen çalışmasında bir araya geldi. Buluşmada; "Sorumluğumuzun bilinciyle Seymenlik geleneğini geleceğe daha güçlü bir şekilde miras bırakmak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz." mesajı verildi.
Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Seymenleri, Keçiören Belediyesi Anafartalar Mahalle Konağı'nda gerçekleşen Keçiören Şube'nin 2024 yılının ilk haftalık Seymen çalışmasına katılarak, programa ayrı bir değer kattı. Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Temsilcisi Halil Bahadır Saka, Çankaya Şube'nin çalışmaları ve hedefleri hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak; 2024'ün sağlıkla ve huzurla, umut dolu başarılı bir yıl olması temennisinde bulundu. Birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yapan Saka, "Ankara Kulübü Seymenleri için 2023 yılı oldukça yoğun geçti. Cumhuriyetimizin 100. yılı ile Ankara'mızın başkent oluşunun 100. yılı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104. yılı kutlama etkinliklerinde yer aldık.  Ankara Kulübümüzün değerli başkanı Dr. Metin Özaslan'ın yönetiminde; Başkent Ankara, Cumhuriyet ve Atatürk ortak paydasında üstlenmiş olduğumuz sorumluluğumuzun bilinciyle hep beraber temel değerlerimizi esas alacak şekilde orta ve uzun vadeli planlarımız doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Kadim bir geleneğin günümüz temsilcileri olarak; Seymenlik ve Bacıerenlik geleneği başta olmak üzere Ankara'nın geleneksel ve tarihi değerlerini yaşatmaya ve geleceğe daha güçlü bir şekilde miras bırakmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Yeni yılın ilk günlerinde şubeler arası birlik ve beraberliği, dayanışmayı, işbirliğini geliştirecek bir girişimi başlattık. Ankara Kulübü Çankaya Şube olarak, Keçiören şubemizden sonra diğer şubelerimizi de haftalık çalışma günlerinde ziyaret ederek, hep birlikte büyüttüğümüz Ankara Kulübü ailesinin birer bireyleri olarak birbirimizi tanımaya ve dinlemeye, ortak bir amaç duygusu ile kaynaşmaya vesile olacak fırsatlar yaratacağız." ifadelerini kullandı. Keçiören Şube Başkanı Hüseyin Demir'e Türk Ocağı/Türk Yurdu Yayınları arasında yer alan "Türk Yurdu Ankara" (Cumhuriyetin 100. Yılına Armağan) kitabı ile "1530 tarihinde Ankara Livası" takdim eden Saka, kendilerine samimi bir ortamda sergilenen içten misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Ankara Kulübü Derneği Keçiören Şube Başkanı Hüseyin Demir de şubenin faaliyetleri hakkında genel bir bilgilendirmede bulunarak, şunları kaydetti: "Ankara Kulübü Keçiören Şubesi olarak kurulduğu günden bugüne kadar olduğu gibi, geleneksel kültürel miras değerlerimizden Seymenlik ve Bacıerenlik geleneğini yaşatmaya, geleceğin Seymen ve Bacıerenlerini yetiştirmeye devam edeceğiz. Şubemiz bizim için aynı zamanda bir okul gibidir. Seymenlik ve Bacıerenlik onurlu olduğu kadar meşakkatli zor bir iştir. Bizler erken yaşlardan itibaren çocuklarımıza kadim geleneklerimizle ilgili farkındalık oluşturmaya, Ankara'mızın tarihi kültürel değerlerine sahip çıkma noktasında kalıcı deneyimler elde etmelerine çalışıyoruz." Ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını da sözlerine ilave eden Demir, "Çalışmamıza iştirak etmelerinden ve  gösterilen ilgi ve destekten dolayı Çankaya Şube Temsilcisi Halil Bahadır Saka ile beraberindeki şube Seymenlerimize teşekkür ediyoruz." dedi.
Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube ile Keçiören Şube Seymenleri, 2024 yılının haftalık ilk Seymen çalışmasında bir araya geldi. Buluşmada; "Sorumluğumuzun bilinciyle Seymenlik geleneğini geleceğe daha güçlü bir şekilde miras bırakmak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz." mesajı verildi.

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Seymenleri, Keçiören Belediyesi Anafartalar Mahalle Konağı'nda gerçekleşen Keçiören Şube'nin 2024 yılının ilk haftalık Seymen çalışmasına katılarak, programa ayrı bir değer kattı.

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Temsilcisi Halil Bahadır Saka, Çankaya Şube'nin çalışmaları ve hedefleri hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak; 2024'ün sağlıkla ve huzurla, umut dolu başarılı bir yıl olması temennisinde bulundu.

Birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yapan Saka, "Ankara Kulübü Seymenleri için 2023 yılı oldukça yoğun geçti. Cumhuriyetimizin 100. yılı ile Ankara'mızın başkent oluşunun 100. yılı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104. yılı kutlama etkinliklerinde yer aldık.  Ankara Kulübümüzün değerli başkanı Dr. Metin Özaslan'ın yönetiminde; Başkent Ankara, Cumhuriyet ve Atatürk ortak paydasında üstlenmiş olduğumuz sorumluluğumuzun bilinciyle hep beraber temel değerlerimizi esas alacak şekilde orta ve uzun vadeli planlarımız doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Kadim bir geleneğin günümüz temsilcileri olarak; Seymenlik ve Bacıerenlik geleneği başta olmak üzere Ankara'nın geleneksel ve tarihi değerlerini yaşatmaya ve geleceğe daha güçlü bir şekilde miras bırakmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Yeni yılın ilk günlerinde şubeler arası birlik ve beraberliği, dayanışmayı, işbirliğini geliştirecek bir girişimi başlattık. Ankara Kulübü Çankaya Şube olarak, Keçiören şubemizden sonra diğer şubelerimizi de haftalık çalışma günlerinde ziyaret ederek, hep birlikte büyüttüğümüz Ankara Kulübü ailesinin birer bireyleri olarak birbirimizi tanımaya ve dinlemeye, ortak bir amaç duygusu ile kaynaşmaya vesile olacak fırsatlar yaratacağız." ifadelerini kullandı.

Keçiören Şube Başkanı Hüseyin Demir'e Türk Ocağı/Türk Yurdu Yayınları arasında yer alan "Türk Yurdu Ankara" (Cumhuriyetin 100. Yılına Armağan) kitabı ile "1530 tarihinde Ankara Livası" takdim eden Saka, kendilerine samimi bir ortamda sergilenen içten misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Ankara Kulübü Derneği Keçiören Şube Başkanı Hüseyin Demir de şubenin faaliyetleri hakkında genel bir bilgilendirmede bulunarak, şunları kaydetti: "Ankara Kulübü Keçiören Şubesi olarak kurulduğu günden bugüne kadar olduğu gibi, geleneksel kültürel miras değerlerimizden Seymenlik ve Bacıerenlik geleneğini yaşatmaya, geleceğin Seymen ve Bacıerenlerini yetiştirmeye devam edeceğiz. Şubemiz bizim için aynı zamanda bir okul gibidir. Seymenlik ve Bacıerenlik onurlu olduğu kadar meşakkatli zor bir iştir. Bizler erken yaşlardan itibaren çocuklarımıza kadim geleneklerimizle ilgili farkındalık oluşturmaya, Ankara'mızın tarihi kültürel değerlerine sahip çıkma noktasında kalıcı deneyimler elde etmelerine çalışıyoruz."

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını da sözlerine ilave eden Demir, "Çalışmamıza iştirak etmelerinden ve  gösterilen ilgi ve destekten dolayı Çankaya Şube Temsilcisi Halil Bahadır Saka ile beraberindeki şube Seymenlerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.