Sorgun Halk Eğitim Merkezi Yozgat Tanıtım Günleri'ndeydi

Kültür-Sanat 30.10.2022 - 22:10, Güncelleme: 30.10.2022 - 22:10
 

Sorgun Halk Eğitim Merkezi Yozgat Tanıtım Günleri'ndeydi

Sema Kumrulu / Yozgatlı Dernekler Federasyonu tarafından 27-30 Ekim 2022 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilen 'Yozgat Tanıtım Günleri' Ankara'da 'Yozgat' rüzgarı estirdi.
Ankara Başkent Millet Bahçesinde gerçekleşen ''Yozgat Tanıtım Günleri''nde Yozgat'ın tüm ilçeler stant açtı. Bunlardan birisi de Sorgun Halk Eğitim Merkezi'nin açmış olduğu stant. Sorgun Halk Eğitim Merkezi'nin açmış olduğu stantta, çiniden bakıra, filografiden kağıt rölyef ve sedef kakmaya kadar eserler yer alıyor. Sorgun Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Talip İlbaş kendi çalışması hakkında bilgi verdi; Eserimizde Tezhip, Ebru ve Minyatür Sanatını bir arada çalıştım. Sorgun Madenci Anıtı, tarihi Salih Paşa Camii, Kerkenez Harabelerinden çıkan Fildişi Tablet, musluk ise, ilçemizde bulunan kaplıcamız Termal Kent objesi olarak yer aldı. Bu çalışma; Bozok Üniversitesi Uluslararası karma sergisinde iki kez, Ankara Gesam uluslararası karma resim sergisinde olmak üzere 3 kez sergilendi. Kerkenez Harabelerinden çıkan Fildişi tablet şu an Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergileniyor. Sorgun Halk Eğitim Merkezi, benim çok ilgimi çeken stantlardan biri oldu. Tüm eserler harikaydı. Talip İlbaş'a tanıtımı için teşekkür ediyorum.
Sema Kumrulu / Yozgatlı Dernekler Federasyonu tarafından 27-30 Ekim 2022 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilen 'Yozgat Tanıtım Günleri' Ankara'da 'Yozgat' rüzgarı estirdi.

Ankara Başkent Millet Bahçesinde gerçekleşen ''Yozgat Tanıtım Günleri''nde Yozgat'ın tüm ilçeler stant açtı. Bunlardan birisi de Sorgun Halk Eğitim Merkezi'nin açmış olduğu stant.

Sorgun Halk Eğitim Merkezi'nin açmış olduğu stantta, çiniden bakıra, filografiden kağıt rölyef ve sedef kakmaya kadar eserler yer alıyor.

Sorgun Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Talip İlbaş kendi çalışması hakkında bilgi verdi;

Eserimizde Tezhip, Ebru ve Minyatür Sanatını bir arada çalıştım. Sorgun Madenci Anıtı, tarihi Salih Paşa Camii, Kerkenez Harabelerinden çıkan Fildişi Tablet, musluk ise, ilçemizde bulunan kaplıcamız Termal Kent objesi olarak yer aldı. Bu çalışma; Bozok Üniversitesi Uluslararası karma sergisinde iki kez, Ankara Gesam uluslararası karma resim sergisinde olmak üzere 3 kez sergilendi. Kerkenez Harabelerinden çıkan Fildişi tablet şu an Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergileniyor.

Sorgun Halk Eğitim Merkezi, benim çok ilgimi çeken stantlardan biri oldu. Tüm eserler harikaydı. Talip İlbaş'a tanıtımı için teşekkür ediyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.