Sonraki istasyon 'kütüphane'

Ankara 12.01.2023 - 15:29, Güncelleme: 12.01.2023 - 15:35
 

Sonraki istasyon 'kütüphane'

Kentin farklı noktalarından öğrenciler için kütüphane ve ders çalışma salonları oluşturan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), atanamayan öğretmenlerden etüt ve ders hizmeti de sunuyor.
Kızılay, Dikimevi, ODTÜ Metro İstasyonlarında kullanıma açılan çalışma istasyonları, AŞTİ’deki seyahat temalı kütüphane ile çalışma salonunun yanı sıra Kuşcağız, Elvankent ve Osmanlı Aile Yaşam Merkezleri’ndeki (AYM) kütüphaneler öğrencilerin hayatını kolaylaştırıyor. Toplam bin 233 kayıtlı öğrencisi olan ODTÜ Çalışma İstasyonu günlük 45 kişilik kapasite ile 09.00-24.00 saatleri arasında, Kuşcağız AYM 160 kişi kapasite ile 09.00-24.00 saatleri arasında, Elvankent AYM 60 kişi kapasite ile 09.00-22.00 saatleri arasında ve Osmanlı AYM ise 80 kişilik kapasite ile 09.00-24.00 saatleri arasında öğrencilere hizmet veriyor. ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Kuşcağız, Elvankent ve Osmanlı AYM’lerindeki üyeler için hayata geçirilen geniş donatılı kütüphaneler, kültürel aktivite konusunda da geniş bir sosyal ağ imkânı sunuyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürü Şinasi Örün, “Şu anda ODTÜ’deyiz. Öğrenci çalışma istasyonumuzun bin 233 aktif üye sayısına ulaştık. 45 kişilik kapasiteli kütüphanemizden gün içerisinde 35 ve 50 arasında üniversite öğrencimizin faydalandığını görüyoruz. ODTÜ kütüphanemizde 2 bin kitap mevcut. Aynı zamanda kütüphanelerimizde atanamayan öğretmenlerimizin biyoloji, matematik, edebiyat, branşlarında istihdam ettik. Öğretmenlerimiz kütüphaneden faydalanan öğrencilere ve vatandaşlarımıza ihtiyaç söz konusu olduğunda etüt ve ders hizmeti de veriyor.” ‘ANKARAY Kitap İstasyonu’ adıyla hizmete açılan 30 kişi kapasiteli kütüphane; hafta içi 08.00-18.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam ediyor. Ders ve hikâye kitapları, romanlar, ansiklopediler ve dergilerin yer aldığı 5 bin 500 kitap kapasiteli kütüphanede geniş çalışma masaları da bulunuyor. Kütüphane, TC kimlik ve telefon numaralarıyla ücretsiz kayıt yaptırarak kitap okumaya gelen başkentlileri bekliyor. EGO Genel Müdürlüğü ANKARAY İşletmesi Şube Müdürü Onur Özcan, “Önce Kızılay’da 48 kitapla metro vagonu içerisinde ilk mini kütüphanemizi açtık. Bu kütüphanemiz yolcularımızdan çok yoğun bir ilgi gördü. Bu sebeple Dikimevi’nde de öğrencilerimizin ders çalışabilecekleri bir ortama da sahip toplam 5 bin 500 kitaptan oluşan kütüphanemizi açtık. Öğrencilerimiz okullarına, vatandaşlarımız işlerine giderken kimlik kartlarıyla kütüphaneye gelip kayıt yaptırıp kitap alabilirler” diye konuştu.
Kentin farklı noktalarından öğrenciler için kütüphane ve ders çalışma salonları oluşturan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), atanamayan öğretmenlerden etüt ve ders hizmeti de sunuyor.

Kızılay, Dikimevi, ODTÜ Metro İstasyonlarında kullanıma açılan çalışma istasyonları, AŞTİ’deki seyahat temalı kütüphane ile çalışma salonunun yanı sıra Kuşcağız, Elvankent ve Osmanlı Aile Yaşam Merkezleri’ndeki (AYM) kütüphaneler öğrencilerin hayatını kolaylaştırıyor.

Toplam bin 233 kayıtlı öğrencisi olan ODTÜ Çalışma İstasyonu günlük 45 kişilik kapasite ile 09.00-24.00 saatleri arasında, Kuşcağız AYM 160 kişi kapasite ile 09.00-24.00 saatleri arasında, Elvankent AYM 60 kişi kapasite ile 09.00-22.00 saatleri arasında ve Osmanlı AYM ise 80 kişilik kapasite ile 09.00-24.00 saatleri arasında öğrencilere hizmet veriyor.
ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Kuşcağız, Elvankent ve Osmanlı AYM’lerindeki üyeler için hayata geçirilen geniş donatılı kütüphaneler, kültürel aktivite konusunda da geniş bir sosyal ağ imkânı sunuyor.
Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürü Şinasi Örün, “Şu anda ODTÜ’deyiz. Öğrenci çalışma istasyonumuzun bin 233 aktif üye sayısına ulaştık. 45 kişilik kapasiteli kütüphanemizden gün içerisinde 35 ve 50 arasında üniversite öğrencimizin faydalandığını görüyoruz. ODTÜ kütüphanemizde 2 bin kitap mevcut. Aynı zamanda kütüphanelerimizde atanamayan öğretmenlerimizin biyoloji, matematik, edebiyat, branşlarında istihdam ettik. Öğretmenlerimiz kütüphaneden faydalanan öğrencilere ve vatandaşlarımıza ihtiyaç söz konusu olduğunda etüt ve ders hizmeti de veriyor.”

‘ANKARAY Kitap İstasyonu’ adıyla hizmete açılan 30 kişi kapasiteli kütüphane; hafta içi 08.00-18.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam ediyor. Ders ve hikâye kitapları, romanlar, ansiklopediler ve dergilerin yer aldığı 5 bin 500 kitap kapasiteli kütüphanede geniş çalışma masaları da bulunuyor. Kütüphane, TC kimlik ve telefon numaralarıyla ücretsiz kayıt yaptırarak kitap okumaya gelen başkentlileri bekliyor.
EGO Genel Müdürlüğü ANKARAY İşletmesi Şube Müdürü Onur Özcan, “Önce Kızılay’da 48 kitapla metro vagonu içerisinde ilk mini kütüphanemizi açtık. Bu kütüphanemiz yolcularımızdan çok yoğun bir ilgi gördü. Bu sebeple Dikimevi’nde de öğrencilerimizin ders çalışabilecekleri bir ortama da sahip toplam 5 bin 500 kitaptan oluşan kütüphanemizi açtık. Öğrencilerimiz okullarına, vatandaşlarımız işlerine giderken kimlik kartlarıyla kütüphaneye gelip kayıt yaptırıp kitap alabilirler” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.