Sırrı adında saklı bir sergi!

Kültür-Sanat 20.07.2022 - 08:53, Güncelleme: 20.07.2022 - 08:53
 

Sırrı adında saklı bir sergi!

''Yıllar Sonra Yeniden Birlikte-3'' Asker Ressamlar Sergisi, 28 Temmuz-5 Ağustos 2022 tarihleri arasında Bodrum Ali Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek.
Sema KUMRULU Yaklaşık 40 yıl önce askeri okulların atölyelerinde yetişen askerler, yıllar sonra yeniden bir araya gelerek sergiler açıyor. İlk sergilerini 2021 yılında İstanbul NetAart Sanat Galerisinde, ikinci sergilerini 6 Mayıs 2022 tarihinde Ankara'da GaleriM Sanat Galerisinde açan Asker Ressamlar Grubunun üçüncü sergisi  ''Yıllar Sonra Yeniden Birlikte-3''  Bodrum'da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 1979 yılında Kara Harp Okulu'nda o dönem Üsteğmen rütbesiyle görevli bulunan Emekli Tümgeneral Cihangir Akşit tarafından resim ve seramik atölyesinin kurulması, Kara Kuvvetlerinde yeni bir devrin başlamasına öncülük etti. Kara Kuvvetlerinin yetenekli ve istekli öğrencilerinin atölye eğitimi almaya başlamaları ardından Ankara ve İzmir sergileriyle olumlu sonuç alınması ile diğer askeri okullarda da benzer çalışmalar başladı. Meslek yaşantılarının, sanat üretimi açısından tüm olumsuz koşullara rağmen, uzun yıllar ellerine fırça almasalar da her fırsatta yeniden sanata sarıldılar ve emekli olduktan sonra da kendilerini sanata adadılar. Küratörlüğünü Ersin EDİZDOĞAN'ın üstlendiği 3. Asker Ressamlar Sergisine; Cihangir AKŞİT, Şenol ALPARSLAN, Haluk AYDEMİR, Erhan AYDIN, Ertan AYKANAT, Erdal BÖLÜKBAŞI, Hüseyin BULUT,  Ersin EDİZDOĞAN, Benan KÜÇÜKOĞLU, İkrami ÖZTURAN, Mete SAYIN, Selahattin SOSAY, Necdet ŞEN, Sabri TOPDAĞI, Gündoğdu UĞRAŞ, Özer ÜNSAL, Ersin YAMAN, Nil YANILMAZ ve Erkin YILMAZ eserleriyle katılacak. ''Yıllar Sonra Yeniden'' diyerek üçüncü sergilerini açacak olan Asker Ressamlarımızı ve askeriyede yeni bir dönem başlatan E. Tümgeneral Cihangir Akşit'i kutluyorum. Bize sanatın her dalda olduğunu gösterdiniz. Sağlık ve sanatla kalalım.
''Yıllar Sonra Yeniden Birlikte-3'' Asker Ressamlar Sergisi, 28 Temmuz-5 Ağustos 2022 tarihleri arasında Bodrum Ali Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek.

Sema KUMRULU

Yaklaşık 40 yıl önce askeri okulların atölyelerinde yetişen askerler, yıllar sonra yeniden bir araya gelerek sergiler açıyor. İlk sergilerini 2021 yılında İstanbul NetAart Sanat Galerisinde, ikinci sergilerini 6 Mayıs 2022 tarihinde Ankara'da GaleriM Sanat Galerisinde açan Asker Ressamlar Grubunun üçüncü sergisi  ''Yıllar Sonra Yeniden Birlikte-3''  Bodrum'da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

1979 yılında Kara Harp Okulu'nda o dönem Üsteğmen rütbesiyle görevli bulunan Emekli Tümgeneral Cihangir Akşit tarafından resim ve seramik atölyesinin kurulması, Kara Kuvvetlerinde yeni bir devrin başlamasına öncülük etti. Kara Kuvvetlerinin yetenekli ve istekli öğrencilerinin atölye eğitimi almaya başlamaları ardından Ankara ve İzmir sergileriyle olumlu sonuç alınması ile diğer askeri okullarda da benzer çalışmalar başladı. Meslek yaşantılarının, sanat üretimi açısından tüm olumsuz koşullara rağmen, uzun yıllar ellerine fırça almasalar da her fırsatta yeniden sanata sarıldılar ve emekli olduktan sonra da kendilerini sanata adadılar.

Küratörlüğünü Ersin EDİZDOĞAN'ın üstlendiği 3. Asker Ressamlar Sergisine; Cihangir AKŞİT, Şenol ALPARSLAN, Haluk AYDEMİR, Erhan AYDIN, Ertan AYKANAT, Erdal BÖLÜKBAŞI, Hüseyin BULUT,  Ersin EDİZDOĞAN, Benan KÜÇÜKOĞLU, İkrami ÖZTURAN, Mete SAYIN, Selahattin SOSAY, Necdet ŞEN, Sabri TOPDAĞI, Gündoğdu UĞRAŞ, Özer ÜNSAL, Ersin YAMAN, Nil YANILMAZ ve Erkin YILMAZ eserleriyle katılacak.

''Yıllar Sonra Yeniden'' diyerek üçüncü sergilerini açacak olan Asker Ressamlarımızı ve askeriyede yeni bir dönem başlatan E. Tümgeneral Cihangir Akşit'i kutluyorum. Bize sanatın her dalda olduğunu gösterdiniz.

Sağlık ve sanatla kalalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.