Sincan’dan Yükselen Müzik İl Sınırlarını Aştı

Kültür-Sanat 13.09.2023 - 16:19, Güncelleme: 13.09.2023 - 16:19
 

Sincan’dan Yükselen Müzik İl Sınırlarını Aştı

Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı hayallere dokunmaya devam ediyor. Müziğe gönül veren genç yeteneklerin eğitim aldığı konservatuvarın sınırları Ankara’yı aştı. Çevre ilçelerden ve illerden de pek çok müzikseverin başvurduğu konservatuvara talep yoğun olurken, deprem bölgesi Osmaniye’den gelen bir öğrenci adayı söyledikleriyle dikkat çekti.
Müzik alanında yeteneği olan ve müziğe gönül verenleri desteklemek için kurulan Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı’nın ünü Ankara sınırlarını aştı. 2023-2024 eğitim dönemi için özel yetenek sınavının yapıldığı konservatuvara çevre illerden de ilgi büyüktü. Sincan Belediyesi ve  Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliği ile eğitimlerin verildiği Türk Musikisi Konservatuvarı yeni yeteneklere kapısını aralamaya hazırlanıyor. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı akademisyenlerinin gerçekleştirdiği yüz yüze yetenek sınavları renkli anlara sahne oldu. Deprem bölgesi Osmaniye’den sınavlar için Sincan’a gelen Mustafa Eser isimli vatandaşın sözleri dikkat çekti. Eser, “Deprem bölgesinden gelmiş bulunuyorum. Sincan Belediyesinin müzik eğitimi olduğunu bir arkadaşımdan duydum. Küçüklüğümden beri müziğe ilgim var, buraya geldim başvurdum. Şimdiye kadar güzel gitti. Eğer mülakatı geçersem, başarılı olursam oradaki işimi bırakıp, ailemden ayrılıp bu eğitim için Ankara’ya yerleşmeyi düşünüyorum” dedi. KAZANANLAR AÇIKLANDI Adayların büyük bir heyecanla girdiği sınavlar sonucunda öğrenciler Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı’ndahem akademik olarak müzik eğitimi almaya hem de çeşitli enstrümanlar çalmayı öğrenmeye hak kazandı. Özel yetenek sınav sonucuna göre konservatuvara kayıt hakkı kazananların listesi https://sincan.bel.tr/konservatuvar-duyuru adresinden ilan edildi.
Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı hayallere dokunmaya devam ediyor. Müziğe gönül veren genç yeteneklerin eğitim aldığı konservatuvarın sınırları Ankara’yı aştı. Çevre ilçelerden ve illerden de pek çok müzikseverin başvurduğu konservatuvara talep yoğun olurken, deprem bölgesi Osmaniye’den gelen bir öğrenci adayı söyledikleriyle dikkat çekti.

Müzik alanında yeteneği olan ve müziğe gönül verenleri desteklemek için kurulan Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı’nın ünü Ankara sınırlarını aştı. 2023-2024 eğitim dönemi için özel yetenek sınavının yapıldığı konservatuvara çevre illerden de ilgi büyüktü.

Sincan Belediyesi ve  Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliği ile eğitimlerin verildiği Türk Musikisi Konservatuvarı yeni yeteneklere kapısını aralamaya hazırlanıyor. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı akademisyenlerinin gerçekleştirdiği yüz yüze yetenek sınavları renkli anlara sahne oldu.

Deprem bölgesi Osmaniye’den sınavlar için Sincan’a gelen Mustafa Eser isimli vatandaşın sözleri dikkat çekti. Eser, “Deprem bölgesinden gelmiş bulunuyorum. Sincan Belediyesinin müzik eğitimi olduğunu bir arkadaşımdan duydum. Küçüklüğümden beri müziğe ilgim var, buraya geldim başvurdum. Şimdiye kadar güzel gitti. Eğer mülakatı geçersem, başarılı olursam oradaki işimi bırakıp, ailemden ayrılıp bu eğitim için Ankara’ya yerleşmeyi düşünüyorum” dedi.

KAZANANLAR AÇIKLANDI

Adayların büyük bir heyecanla girdiği sınavlar sonucunda öğrenciler Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı’ndahem akademik olarak müzik eğitimi almaya hem de çeşitli enstrümanlar çalmayı öğrenmeye hak kazandı.

Özel yetenek sınav sonucuna göre konservatuvara kayıt hakkı kazananların listesi https://sincan.bel.tr/konservatuvar-duyuru adresinden ilan edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.